כעת לאחר שהמוקדמות ל - ESL ישראל בעיצומן ניתן לראות כי אכן הקהילה הישראלית עדיין חיה ואולי במהלך הזמן נראה התפתחות של קבוצות יציבות שיתאמנו לאורך זמן ויהפכו לצמרת הישראלית החדשה.מנהל האתר Vgames, ניצן דיקשטיין ומנהל ESL ישראל, עמוס זכות, משיבים על מספר שאלות.
המוקדמות נפתחו עם 44 קבוצות, שזהו מספר בהחלט חסר תקדים בסצינה הישראלית בשנים האחרונות והכל מנוהל תחת האתר של ESL ובעברית. האתר של ESL נותן גם למנהלי הטורניר יכולת ניהול, מעקב והצגת הנתונים לקהילה בצורה שעוד לא ראינו בעבר בישראל וזהו דבר מבורך נוסף.
זמן מה לאחר תחילת המשחקים החלטנו לבדוק איך הדברים מתנהלים בשלב זה ומה כוונות העתיד.
ש: כעת שהמוקדמות יצאו לדרך, האם האמנתם שתהיה הענות רבה כל כך של קבוצות כה רבות?
ת: קאונטר סטרייק הינו אחד המשחקים הפופולאריים ביותר בעולם ובישראל. על כן ציפינו שעם חיבור לגוף גדול ובין לאומי, כמו ESL אשר יכול לתת לשחקן הישראלי הזדמנות להגיע לרמות הגבוהות ביותר בעולם - תהיה היענות גדולה וכך אכן קרה.
כמובן שדאגנו שיהיו פרסים כפי שטרם נראו בארץ בסצינת ה-CS כדי לא לקחת שום דבר מובן מאליו ואנו שמחים שההיענות אכן גבוהה. אני בטוח שאלו רק הסממנים הראשונים וכבר בעונות הבאות ייפתחו עוד קבוצות רבות ונוספות.
ש: האם כבר יש תוכנית לסיום הליגה באירוע גדול או בלאן לקבוצות שיגיעו לשלב זה?
ת: הליגה המקצועית של CS, קרי הסולם העליון, יתנהל כאשר חלק מהמשחקים יהיו באוף ליין אצלנו במשרדים על מחשבים שנקבל בחסות. צריך לקחת בחשבון כי אנו נמצאים רק בשלב המוקדמות, ואין פה "גמר", משחקים שיתקיימו במשרדינו יחלו במהלך העונה הראשונה שתחל מייד בתום המוקדמות.
ש: החלטתם כי אתם אלו שמעוניינים להקים את הנבחרת שתשחק במשחקי ESL הבינלאומיים וזאת בניגוד למה שקורה ברוב המדינות המשתתפות. מדוע החלטתם על הדרך הזאת?
ת: אני לא יודע מה קורה עם רוב הנציגים של ESL ובחירותיהם בהקמת נבחרת, אני יודע מה קורה בענפי ספורט רשמיים, בהם ההתאחדות האחראית על הענף אחראית להקמת הנבחרת וכן קביעת הסטנדרטיים (בדומה לכדורגל וכדו'). כיום, היות ו-ESL הינה בעצם סוג של הליגה הישראלית הרשמית לספורט אלקטרוני, החלטנו להרים נבחרת אשר תייצג אותנו בטורנירים הבין לאומיים המתקיימים במסגרת ESL. זו לא הייתה אפילו החלטה, אלא אחריות נוספת וזכות שנפלה בחלקנו, ואנו מתכוונים להשקיע בנבחרת אנרגיה רבה. לדעתי נבחרת מוצלחת יכולה ליצור חשיפה גדולה לקהילת הספורט האלקטרוני בקרב הקהל הרחב באמצעות התקשורת, כפי שמסיבות רשת עשו ועדיין עושות כיום.
ש: נכון לעכשיו אתם מחייבים את מי שמעוניין להכנס לנבחרת לחתום על חוזה. כפי שידוע לנו, חלק או כל השחקנים אינם מעוניינים לחתום על חוזה שכזה ובעיקר בגלל הסעיף המחייב אותם להשתתף במקביל גם בפעילויות ESL ישראל וזאת כתנאי לכניסתם לנבחרת ישראל. מה ההגיון מאחורי החתמת השחקנים ונקיטת צעד מחייב שכזה?
ת: הפתעת אותי - אין בהסכם אף סעיף שמחייב את השחקן לשחק ב-ESL ישראל. אנא בדוק מקורותייך. אכן כל שחקן שנבחר לשחק בנבחרת מחוייב לחתום על הסכם באורך דף אחד עם 10 סעיפים שאומרים: השחקן מעוניין לשחק בנבחרת, באיזו נבחרת הוא ישחק, התחייבות שלו להגיע לאימונים ולהראות רצינות, התחייבות לא להשתמש בצ'יטים ולרמות והתחייבות לנהוג בכבוד לשחקנים אחרים ולשופטים היות והוא מייצג את ישראל. שאר הסעיפים מבהירים את ההתחייבות שלנו - VGAMES, כגון לדאוג לשרתים בחו"ל, חשבונות אינטרנט וכדו'.
עם העברת ההסכמים לשחקנים, חידדנו כי זה משהו חדש שאנחנו עושים, ונשמח לקבל מהם משו"ב על ההסכם, דאגנו שהוא יהיה הכי פשוט ובסיסי שניתן, ולא "חוזה" עם מליון סעיפים ומילים קטנות. ההיגיון שעומד מאחורי החתמת השחקנים המעוניינים להשתלב בנבחרת הוא פשוט: אנחנו לוקחים את הנבחרת ברצינות רבה, אתה יכול להעלות בעייני רוחך נבחרת של ענף ספורט כלשהו שהשחקנים לא חתומים על הסכם? אולי נבחרת שוק. אגב, למרות שאין סעיף שמדבר על מה ששאלת (החתמת שחקנים לשחק ב-ESL), שחקני הנבחרת יורכבו אך ורק משחקנים פעילים בליגה הגבוהה ביותר, או שחקנים ישראלים מליגות בכירות ב-ESL באחת המדינות באירופה, כפי שקורה בכל ענף ספורט.
ש: האם חוזה כזה יעמוד במבחן המציאות לאור העובדה שגיל חלק מהשחקנים אינו מחייב במקרים של חתימה על חוזה (מתחת לגיל 18) וכמו כן חלק מהשחקנים בשל היותם חיילים או עובדים אינם יכולים להתחייב לפעילות ארוכה לאורך כל פעילות ESL ישראל ל - 2010?
ת: הסכם עם קטין ללא חתימת הוריו אינו חוקי, לא רק בהיבט המשפטי אלא גם בהיבט המוסרי. כל הסכם של Vgames שדרושה בו חתימה של קטין, תמיד מחייבת גם את חתימת הוריו על אותו ההסכם כולל פרטיו האישיים. אני חושב שזה אף יתרון, ההורה יכול למצוא את זה ממש מלהיב ומחמיא שהבן שחקן בנבחרת, להתגייס ולעזור. אנחנו מעוניינים לבנות נבחרת ארוכת טווח, ולא נבחרת שיתחלפו בה שחקנים כל יומיים, שחקן שאינו זמין ו/או לא רואה ברצינות את הנבחרת וכמה היא חשובה לענף - מן הסתם לא יתאים. יש בשנה טורניר בין לאומי אחד של ESL, שיצריך כמה חודשי אימונים לא מפרכים מטעם השחקנים, אך במרבית חודשי השנה סביר כי יהיו אימונים מעטים היות ולאמור השחקנים פעילים בליגה הגבוהה ביותר עם הקבוצות שלהם.
כמו כן, מבקש ניצן להוסיף בנוגע למשחקים הבינלאומיים ולנבחרת:
"כפי שציינתי - אך ורק שחקנים פעילים מהליגות הבכירות ביותר יוכלו להיות חלק מהנבחרת. מלכתחילה כאשר פתחנו את הפעילות השנה, ידענו כי זה יהיה כמעט בלתי אפשרי להרים נבחרת שתספיק להשתתף ב-ENC, בין היתר היות והיינו צריכים להרים את כל הליגה, וגם בגלל שאין עדיין ליגות בכירות מהם צריכות היו להיות מורכבות הנבחרות.
יחד עם זה, לאור משו"ב חיובי שהגיע אלינו בנושא מהקהילה ושחקנים בכירים, החלטנו (ובקלות) כי אם יש רצינות מצד שחקנים ישראלים מובילים לייצג את ישראל בגביע ה-ENC אפילו שאנחנו בחיתולים שלנו - להעמיד את כל המשאבים שיהיו לנבחרת ואת כל הכלים לייצג אותנו בכבוד, וכך נעשה. אני בטוח שיהיה לנו ייצוג מכובד ב-ENC השנה, גם אם הנבחרת תהיה חלקית, אך יכול להבטיח כי ב-ENC בשנה הבאה יהיו נבחרות לכל משחק מוביל, וכל שחקן שאינו מעוניין להתחייב על אמות המידה שקבענו לנבחרת, ומפורטות בהסכם, יהיה מחוייב לחתום עליו במידה וירצה להיות חלק מנבחרות העתיד. אין לי צל של ספק שיש מספיק כשרונות בישראל, והטופ הישראלי לא מסתכם ב-5 / 6 שחקנים.
נכון לרגע זה באופן רשמי אין נבחרת לאף משחק, אני מעריך שבמהלך השבוע הקרוב נקים את הנבחרות הרשמיות. אגב, אני מקווה מאוד שתהיה לנו נבחרת בנות, חלק מהשחקניות משחקות שנים רבות, בעלות כישרון משחק יוצא דופן - ואני חושב שיש לנו סיכוי להגיע לשלב מאוד מתקדם.
אני רוצה פעם נוספת לאחל המון המון בהצלחה לכל השחקנים הקבוצות המשתתפים בליגות ESL השונות, מוריד בפניכם את הכובע ומקנא בחלקכם.. אם היו ליגות מקצועיות שאני הייתי שחקן, אולי Heaton היה מחבק אותי ב-ESWC, ולא ההפךאני חושב שזה פשוט מדהים ההיענות לליגה, ואנחנו עומדים להשקיע המון משאבים כדי לגרום לחשיפה של הליגה בקרב כל צעירי ישראל, וכבר היום מפרסמים חזק ב-FACEBOOK ועוד. אני בטוח שיש לנו שחקנים מוכשרים שיקחו את הליגה ברצינות המתאימה, ויביאו הישגים לענף הישראלי.
כמובן שכל מי שלא משחק באופן פעיל בקבוצות - ממליץ לכם לצפות בכל המשחקים ולקרוא את כל החדשות / ביקורות / סיכומים שיעלו, אנו מתכוונים לסקר את הליגה כפי שכל ליגה מכובדת מסוקרת, כולל אולי בעתיד לשדר משחקים מאולפן עם קריינים ופרשנים"
עמוס זכות, מנהל ESL ישראך מוסיף בנוגע לבחירת השחקנים לנבחרת ישראל שתייצג את הקהילה במשחקי גביע האומות של ESL:
"מנהל הנבחרת הונחה לבחור שחקנים אשר פעילים בליגות השונות. הסיבה ברורה מאליה. לא יעלה על הדעת ששחקן לא פעיל ישחק בנבחרת ישראל. בטורניר האומות הקרוב, כיוון שהוא נפתח צמוד לפתיחה הרשמית שלנו, לא נקפיד על נושא זה בדקדקנות יתרה אך בהחלט נעדיף שחקנים פעילים על פני שחקנים "בעלי שם" - רדומים."
בהצלחה לכל השחקנים המשתתפים בליגות השונות.
- קהילת CS באתר Vgames.
- אתר ESL ישראל.
#UNIT101

אני חושב שזה פשוט מדהים ההיענות לליגה, ואנחנו עומדים להשקיע המון משאבים כדי לגרום לחשיפה של הליגה בקרב כל צעירי ישראל, וכבר היום מפרסמים חזק ב-FACEBOOK ועוד. אני בטוח שיש לנו שחקנים מוכשרים שיקחו את הליגה ברצינות המתאימה, ויביאו הישגים לענף הישראלי.
ציטוט ההודעה