על הכוונת: ילד הפלא של התעשייה הישראלית

לא תמצאו הרבה מפתחים שהספיקו ליצור משחק מצליח בקנה מידה עולמי לפני שהגיעו לגיל עשרים. יצאנו לשוחח עם חן מצ'ולסקי, ההבטחה הגדולה של תעשיית המשחקים הישראלית

חן מצ'ולסקי יוצר משחקים מאז שהוא זוכר את עצמו. הוא התחיל עם יצירת משחקוני הרפתקה ב-Power Point, עד שלפני כשבע שנים עבר לפתח משחקי פלאש. ב-2007 הוא חבר לעידו טל על מנת ליצור גרסת פלאש למשחק החידות Portal והשאר היסטוריה. מיליוני אנשים מכל רחבי העולם שיחקו במשחק, שגרף שבחים מכל קצוות תבל.

לאחר ההצלחה המסחררת, המפתחים הצעירים הפכו את הרעיונות של משחק הפלאש לחבילת מפות למשחק המקורי, שזכתה להצלחה כה גדולה עד שחברת הפיתוח Valve החליטה לרכוש את הזכויות עליה. כיום חן עובד על Nightmare House 2, מוד ל-Half Life 2, יחד עם צוות מלא של מפתחים. יצאנו לשחק את משחק האסוציאציות עם ההבטחה הגדולה של תעשיית המשחקים הישראלית.

פורטל

Portal

מה שעולה לי כמובן, חוץ מהמשחק עצמו, הוא גרסת הפלאש שלו Portal - The Flash Version, שהכנתי יחד עם השותף שלי. המשחק הוא בעצם גרסת פלאש קטנה יותר של המשחק המקורי, שמעבירה את החוויה של המשחק מגוף ראשון לדו מימד. כמובן שפורטל בשבילי הוא מעבר למשחק - הוא כל התקופה שעבדנו על הפלאש, הטירוף שבא אחרי ששיחררנו אותו, ובכללי כל החוויה הזאת. בנוסף לזה גם מדובר במשחק מצוין.

מודים

פרסום

הדרך של הבן אדם הפשוט "ליצור" בלי תקציב עצום והסתכנות. מודים זאת גם קהילה, שבה אנשים עוזרים אחד לשני, בדרך כלל בלי לבקש דבר בתמורה. הרבה אנשים ממעיטים בערכם של המודים מכיוון שהדבר הראשון שהם שומעים הוא שהם מבוססים על משחק אחר, דבר שלדעתי הוא שטויות. המשחק Counter Strike, לדוגמא, התחיל בתור מוד. המוד Black Mesa Source, למשל, הוא ממש משחק לכל לדבר, עם צוות עצום, דיבוב, והמון תוכן חדש. גם המוד שלי, Nightmare House 2, שנמצא בפיתוח, הוא משחק לכל דבר. הוא אמנם מבוסס על המנוע של Half Life 2 ומשתמש בחלק מהתוכן הבסיסי שלו, אבל חוץ מזה אין לו שום קשר למשחק.

הורים

אממ, אין לי כל כך מה להגיד על הנושא הזה. בעיקרון, במקרה שלי באופן אישי, הם בכלל לא ידעו על מה אני עובד עד שלב מאוד מאוחר. הם פרמיטיבים בכל מה שקשור למחשבים. כמובן, אחרי שהם רואים שהדברים מצליחים ומתפרסמים הם מתחילים להתלהב, להשוויץ, להתערב ולהעיק, אבל ככה זה הורים.

משחקי פלאש

גם, כמו מודים, הדרך של הבן אדם הפשוט ליצור. הפלאש היום תופס תאוצה רבה והרבה יותר חזק ממה שהיה פעם, גם מבחינה גראפית וגם מבחינת תכנות. פעם משחקי פלאש היו סתם משחקים פשוטים להעביר את הזמן, היום אפשר לראות אותם כבר מגיעים לפייסבוק, פלאפונים, ואפילו לסדרות טלווזיה.

משחקי פעולה

Modern Warfare 2

הז'אנר המעודף עלי, ולדעתי צורת המשחק שהכי מצליחה להכניס אותך לאווירה. כמובן, בגלל האיזכור של פורטל, המשחקים שעולים לי בראש הם אלה של Valve: כמו Half Life 2, Left 4 Dead וכדומה. לאחרונה הצטרף Modern Warfare 2, שהיה המשחק הראשון שגרם לי להגיד "וואו" בקול רם מזה שנים.

פיתוח משחקים ישראלי

דבר חי וקיים! אמנם זה לא נראה ככה והתעשייה רק בחיתוליה, אבל ביקרתי כבר במספר כנסים של פיתוח משחקים ישראלי ויש המון מפתחים, המון רעיונות, המון פונטיציאל והמון שכל. יהודים זה עם חכם, אם תעשיית ההיי-טק שלנו היא אחת הטובות בעולם, אין סיבה שתעשיית המשחקים לא תהיה. אני צופה עתיד מזהיר.

Valve

Left 4 Dead 2

ללא ספק חברת המשחקים האהובה עלי. הרבה לא יסכימו איתי, אבל אני עומד על שלי, בעיקר בגלל רמת האכפתיות שלהם כלפי הקהילה והגיימרים. בתור מפתח מוד של Source, סביבת העבודה שהם נתנו לי מצויינת, נוחה, ויחסית פשוטה. הם אפילו עזרו לי במייל כמה פעמים כאשר הייתי צריך עזרה!

גם התוכנה שלהם, סטים, עם כל הבעיות שיש לה, היא לדעתי עדיין אחד הדברים הכי טובים שקיימים באינטרנט. המחירים נוחים, מבצעים (ראיתם את המבצעים שהיו לפני חג המולד? מטורף!), הם נותנים להמון מפתחים עצמאיים במה ואפשרות למכור את המשחקים שלהם בלי עלויות מטורפות שהם לא יכולים להרשות לעצמם. חוץ מזה, הזכרתי שיש ל-Valve משחקים מצויינים?

2010

שנה חדשה, עם הרבה משחקים שנראים ממש מצוין כמו Bioshock 2 ו-Mass Effect 2. בכלל, כל השנה הזאת מרגישה כמו קידמה בהרבה תחומים: טכנולוגית, תעשייתית ועוד.

גיימר

אחלה אתר . בשבילי גיימר תמיד היה הקהילה. כבר שנים הוא פחות או יותר אתר קהילות הגיימינג היחיד שאני חבר בו. כמובן שגם הכתבות מצויינות. מאוד שמחתי לראות לפני זמן מה שהדיון שפתחתי על NH2 פורסם בדף הראשי!