בשבועות הקרובים אשוחח עם מספר אנשים מרכזיים בתעשיית הספורט האלקטרוני האירופאית החל ממנהלי קבוצות, שחקנים ועד למנהלי תעשייניות מוכרות בין היתר אשוחח עם כמה מהחברות והמשרדים המובילים בישראל כאשר נושא השיחה העיקרי יהיה – ישראל. כיצד הם רואים אותנו הישראלים כאינדיבידואל בעולם, כשחקני ספורט אלקטרוני והאם הם רואים עתיד התפתחותי כזה או אחר לסצנה הישראלית.
השבוע תפסתי חבר טוב שלי, רפאל בונסטיין, אחד האנשים המרכזיים בסצנת הספורט האלקטרונית הצרפתית – וכן גם שמה אנחנו נמצאים – הוא יהודי.

היי רפאל, ספר לקוראים ולשחקנים הישראלים שלנו מעט על עצמך ומיד נתחיל בשאלות:
שלום מיכאל, קוראים לי רפאל, אני בן 21. אני למעשה פועל בכמה וכמה תפקידים בסצנת הספורט האלקטרוני בצרפת; ראשית ברובד הבינלאומי אני מוכר כמנהל קבוצת emuLate לשעבר וכיום לאחר שינוי השם כ oXmoze (CS). בנוסף לכך אני ראש קבוצות ה Starcraft2 ו Warcraft3 האחרונות של ארגון aAa הצרפתי. כמו כן אני מנהל הקהילות של הסייבר-קפה הכי חשוב בצרפת – Milk.

אין ספק כי הרזומה שלך שופע אך בוא נתמקד כעת בקבוצת ה CounterStrike מכיוון שזהו המשחק המשפיע ביותר בישראל נכון לעכשיו. oXmoze, לשעבר emulate, נחשבת לקבוצה החזקה ביותר בצרפת כיום; לאחרונה העפלתם לשלבים האחרונים של טורניר ה EM4 היוקרתי ו"דרסתם" את קבוצת FX ובנוסף התחלתם לשחק במסגרת הEPS הצרפתי ומחכים לתחילת מוקדמות הKode5 . איך אתם כקבוצה ואתה כמנהל בפרט מצליחים לשמור על היציבות ולשמור על הרמה בנוסף לחיים האישיים?
כל אחד צריך להרגיש שהוא עושה משהו לטובת הקבוצה. תחילה השחקנים מתאמנים בצורה קשה, חמישה פעמים בשבוע משבע בערב ועד חצות עם הפסקה לארוחת ערב. בנוסף, בשביל להיות קבוצה עם "טימפליי" טוב לשחק ולשחק זה לא מספיק. אנחנו משתדלים לשמור על אווירה טובה, לצחוק ביחד ולשתף כמה שאפשר על החיים הפרטיים שלנו כמה שאפשר למרות שזה לא תמיד הכי קל. העבודה שלי כמנהל שונה; העבודה שלי היא לדאוג שהשחקנים יתעסקו אך ורק במשחק עצמו ושלא ידאגו לדבר נוסף. זה מספק לשחקנים שלי פחות לחץ ופחות מעמסה בכדי לאפשר להם להתפתח בצורה מהירה יותר. אני מטפל בכל הנושא הקשור לאירועים, ראיונות וכל דבר אשר נותני החסות מצפים מהקבוצה לתת להם בחזרה. אני לא נכנס להם לצורת משחק; הם חמישה שחקנים, הם יכולים לעשות זאת בעצמם.

הזכרת למעלה את נותני החסות; כקבוצה החזקה ביותר בצרפת ואחת הנחשבת לחזקה באירופה איך הגעתם למצב שאין בידכם אפילו נותנת חסות מוכרת אחת?
אני לא מנהל את הארגון או אחראי על הבאת נותני החסות, התפקיד שלי הוא לדאוג שהקבוצה תייצג את נותני החסות שכבר יש לנו בצורה הטובה ביותר. בנוסף אני תמיד דואג שלשחקנים יש את כל מה שהם זקוקים לו. בתחילת העונה היו לנו הכנסות מעבר למצופה וכל אלו היו לקבוצת הקאונטרסטרייק בלבד לכן אני לא דואג כרגע לנותני חסות נוספים.

לפני מספר שנים יצא לי לבקר בכמה אירועים קטנים בצרפת וזה הי חד משמעתית שונה גם מאירועים גדולים המתקיימים בישראל. תוכל לספר בקצרה לקהל הישראלי מה בדיוק מתרחש באירועים המתקיימים בצרפת?
בגדול זכינו להרבה מזל שאירוע ה ESWC הוא במקור צרפתי ומתקיים מדי שנה בצרפת. מעבר לכך האירועים המרכזיים בצרפת קורים אחת לשנה במשך שבועיים רצופים; ישנם בערך 160 קבוצות ו234 שחקנים המשתתפים בתחרויות ה1על1.
אבל כמו בכל מקום בעולם גם הצרפתים אינם מאושרים. צריך להבין שהיחס בתושבים ישראל-צרפת הוא פי 10 לפחות וזה כאילו באירועים יחסית קטנים בישראל היו מגיעים 30 איש. בגדול התחרות נמשכת כל השנה לקראת אותם שבועיים מאתגרים ו16 הקבוצות המובילות יתחרו בסוף השנה על התואר של אלופי צרפת.
לאחרונה נפתחה סקציה ישראלית באתר התחרויות הגלובאלי – ESL; כשחקן ומשתמש צרפתי המזוהה עם המותג הנוכחי כבר מספר שנים טובות, האם אתה מאמין כי זה הדבר שיכול לגרום לישראל לפרוץ מגבולותיה ולהתברג כאחת המדינות המובילות בתחום באירופה?
לשחקנים, כאשר מגיע הESL למדינתם זה תמיד סימן מבורך. אני מאמין ויודע כי הם הארגון הטוב ביותר שיכול לארגן תחרויות גם אם הם לא המפעילים הישירים הם בהחלט מעורבים ומקדמים את הספורט האלקטרוני באותה ארץ עם הידע והנסיון שצברו במשך השנים. בשביל להוכיח לESL כארגון ששווה להשקיע בכם לא רק מבחינה פיננסית אלא גם מבחינת קידום הארץ השיטה היא להביא כמה וכמה שיותר שחקנים שיהיו פעילים. הרעיון בESL זו התחרות בין המדינות ללא ספק ככל שהקהילה שלך גדולה ופעילה יותר, ככה אתה כשחקן מרוויח יותר. זה הזמן שלכם ישראל!תביאו כמה שיותר אנשים שירשמו לESL כמו שאתם ממלאים את כיכר רבין בתהלוכת ההומואים והלסביות בתל אביב וסביר להניח שתזכו לחשיפה תקשורתית רחבה ואיתה גם נותני החסות.
רפאל, מה אתה בעצם יודע על הסצנה הישראלית? מוכרות לך קבוצות או שחקנים ישראליים? האם מישהו בצרפת בכלל יודע שישראלים פעילים בספורט האלקטרוני?
למעשה, אתה מדבר עם מישהו שמבקר לא מעט בתל אביב ומדבר בשפה העברית כמעט כשפת אם ו... כל ישראלי ממוצע קורא לו "פייר"; אז כן אני יודע מעט על הסצנה הישראלית, לדוגמא קבוצת eSrael Gaming שהתמודדה מולנו ב Eurocup לפני שנה ולרגע חשבתי כאילו השחקנים הישראלים באמת יודעים לפגוע. טוב אני לא באמת יודע לנקוב בשום ניק בסצנה הישראלית למעט שלך – אני מודה.
בנוסף לכך אני יודע כי רבים מראשי התעשייה שלנו מוכרים לך ולג'רמי ואתם בקשר ישיר אבל מעבר לכך השחקנים הצרפתיים אינם יודעים בכלל שמדברים בישראל עברית לכן אני לא חושב שמישהו יודע שאתם משחקים במחשב.

טוב רפאל, זמני קצר וטרחנת לי את המוח, משהו אחרון להוסיף? אולי איזה טיפ לשחקנים הישראלים?
תודה למי שקרא את הראיון, אני משער שיש כמה, אפילו כשמדובר בישראל . תודה לנותני החסות שלנו VeryGames ו- eSportdesiger וכמובן תודה לך מיכאל פעם הבא שני אהיה בישראל השווארמה עלי.

(פה הוא הוסיף בדיחה ולא תרגמתי תנסו להבין מה הוא רוצה)
Tamshihou levalot be Israel, beholzot yesh lahem mazal. Tistaklou et a rosh a memshala sheli :-(.
Tov, ligmor im bdiha ki bidiyouk siprou li.
Isha biskha la gever shela lihtov et a shem shela ( Wendy ) al a zain. Ou koulkah meouav ba she ou maskim. Nosim beyahad le hofesh ve pitom a ich nih'nas le sheroutim ve roe al a zain shel a shahen shelo " WE ". Mistakel oto ve omer " Yow, gam ata, Wendy ? ". Ve a gever one " Ma ? AH ! Lo, " WELCOME IN JAMAICA, HAVE A GOOD TRIP AND A NICE DAY ". :-)

Bye everybody !

#UNIT101