לאחרונה הוצג ב-Vgames שיטת גאטרים חדשה תחת מנגון ה-ESL. השיטה חידשה סופסוף את עידן הגאטרים התקוע בישראל שקיים כבר כמעט 8 שנים, ללא שינוי וללא תנופה ממשית. אך למרות זאת, ואפשר לומר אפילו כצפוי – מגיעות התלונות מהקהילה הישראלית אשר שינוי שכזה כמובן לא יהיה לטעמה, והיא תרצה להשאר עם ה"ישן והמוכר". לצערי, הקהילה לא רואה התקדמות ואבולוציה טובה לה, ולכן שוללת מיד את השונה. בעקבות גינויים ותלונות רבות של הקהילה המסתייגת מהמערכת החדשה, החלטתי לכתוב את הכתבה הזאת, בתקווה שתיישר לרובכם את הראש.
הערה: כתבה זו מייצגת את דעת הכותב בלבד, ואינה מייצגת קבוצה, ארגון או אדם כזה או אחר, לרבות אתר יוניט101.

אז מה היה לנו עד עכשיו בעצם? "גאטר-בוט" מבוסס mIRC בקוד MSL (רוב הקהילות הריצו בוטים דומים), אשר היווה את הממשק בין המשתמש אשר היה קיים ב-IRC, לבין השרת שהיה קיים בקהילה מסוימת. אך האם זה המצב האידיאלי? לא! להפך! זה המצב הלא אידיאלי! קהילה היא הרי דבר שנותנת שירותים ברשת, ובעיקר מבוססת באתר אינטרנט כזה או אחר (לרבות גם פורום), ואם תרצו את זה או לא – כל הקהילות הגדולות בישראל מבוססות אתרים (שימו לב שאלו שבעיקר לא מצליחים, הקטנים, הם ללא אתרים). בתור קהילה שמבוססת אתר, מן הראוי שכל השירותים שהיא נותנת יהיו מבוססי אתר, ולא תצטרך להתבסס על מקורות אינטראקטיביים אחרים, כדוגמת IRC, על מנת לתת את שירותיה. כך שלומר שגאטרים היו בנויים מלכתחילה ל-IRC זה טעות, אבל בזמנו (ומדובר על תחילת שנות ה-2000), זה היה הממשק הכי נוח לעשות זאת, כיוון שפיתוח האתרים לא היה מתקדם דיו.
כעת, במקום שתצטרכו שיהיה לכם מספר חשבונות לכל סביבה (אתר, קלאבים, IRC\Q...), יש לכם ממשק אחד, נוח ובטוח, אשר נותן את השירות ללא התקנה של תוכנה כזאת או אחרת – והכוונה פה בעיקר על תוכנות לקוח ה-IRC, אשר רובכם משתמשים ב-mIRC. ה-IRC הינו אחד המכשולים הגדולים שיש בקהילה עקב ראייתה צרת העין ואי הבנתה או בעצם פספוסה של הרעיון שמאחורי ה-Internet Relay Chat; הרעיון המרכזי הינו צ'אט, דיבור, גישה בצורה מקוונת ורבת משתתפים, ובעצם כל הבוטים שנבנו עליהם היו תפירות כדי לחסות על אי ההתקדמות בתחום המשמעותי – האתר.
אני לא אשקר, לא בדקתי ולא ראיתי את המערכת של ESL, אבל אני יכול לומר בבטחה שהמערכת עושה את עבודתה נאמנה ותצליח בגדול. ארצה לציין לטובה במיוחד את Vanilla ואת הצוות המנהל של קהילת הקאונטר שמצליחה לעשות את השינוי תוך מתן דגש על שירות יעיל, מקצועי ואדיב לקהילה, דבר שבלעדיו השינוי לא יוכל להצליח ולא ישרוד אפילו חודש. אני רוצה להוסיף שמערכת כזאת היתה כבר בראשי עוד לפני 3 שנים, והגיעה לשלב התכנון, אך בוטלה בעקבות סיבות שאין צורך להזכירן פה. אני שמח שסופסוף קידום שכזה הגיע לקהילה, ואני בטוח שהוא יוכל להמשיך ולהתפתח עם אין-ספור אפשרויות ותוספות. בסופו של דבר אני בטוח שעם הגישה של Vanilla וצוותה, נוכל להגיע לידי קידום העוול שנגרם במהלך השנים, ולשנות את הסטנדרט הגרוע שהיה עד כה של גאטרים ב-IRC לידי גאטרים בממשק שראוי להם, דרך ממשק WEB-י.
אז קהילה יקרה, לפני שאתם שוללים התקדמות ואבולוציה שבסופו של דבר תועיל לכם, אני ממליץ לכם לקרוא את ניסוי הקופים, ואולי תשכילו בדבר או שניים. היו פתוחים לשינויים, ונסו את העתיד. זה יעשה לכם רק טוב. אני מפסיק את הכתיבה פה, למרות שאני יכול להמשיך ולכתוב בנושא ארוכות, אבל אני יודע שמעבר לנקודה זו – מעטים הם האנשים שבאמת יקראו הכל, אך למרות זאת אני מקווה שהנושא ייכנס לכם לראש.

#UNIT101