משה פרץ
פרץ נולד וגדל בטבריה. בילדותו החל לשיר כפייטן בבית כנסת וכבר בנערותו החל לכתוב ולהלחין שירים. כאשר קיבל את הצו הראשון לקראת הגיוס לצה"ל, ויתר מראש על הבקשה להתקבל לשרת בלהקה צבאית, מתוך מחשבה מוקדמת שללהקות צבאיות מתקבלים רק בעלי קשרים, כך הגיע בסופו של דבר אל בסיס חימוש בצפון הארץ. פרץ הפנים את כוונתו לפצוח בקריירה מוזיקלית רק עם השחרור מצה"ל, אולם כאשר עלה לשיר את "שיר למעלות" בטקס יום הזיכרון לחללי צה"ל, קיבל פידבקים מצוינים וקצינת החינוך סייעה בידו לעבור בהקדם לבחינות ללהקה צבאית. הוא עבר את הבחינות בהצלחה והתקבל ל"להקת פיקוד צפון".
את אלבומו הראשון הוציא לאחר שרותו הצבאי, ביוני2005, כאשר הוא כותב את רוב המילים והלחנים באלבום, כמו ביתר אלבומיו הבאים. אלבום הבכורה שלו קרוי על שם הסינגל הראשון שיצא ממנו לרדיו, "מביט אל המרומים" והוא מכר מעל ל-10,000 עותקים. סינגלים נוספים ששוחררו מתוך אותו האלבום הם: "ילד מאוהב", "האישה שלי" ו"דרך ארוכה".
פריצתו המשמעותית של פרץ באה עם הוצאת הסינגל "אש", בעקבות ההצלחה של אותו הסינגל, הוא הוציא בשנת 2007 את אלבומו השני, "אש", שזכה להצלחה רבה יחסית וסינגלים נוספים ששוחררו מאותו האלבום הם: "זה הזמן", "כמו השקט", "יש רגעים" ו"בחלומות שלי". סינגל נוסף שיצא לאחר מכן ולא נכלל באותו אלבום, נקרא "ורק איתך", הסינגל הזה הופיע כחלק מן האלבום השלישי שלו, "אלייך".
בשנת 2008 הוציא את הסינגלים "אלייך" ו"ואולי" שהגיעו למקומות הראשונים במצעדים ברדיו ונשארו שם משך תקופה ארוכה. באוקטובר אותה שנה יצא הסינגל "כל בוקר", ובנובמבר האלבום השלישי והמלא, "אלייך", כאשר באותו החודש יצא גם הסינגל "נשבע לך". סינגלים מצליחים נוספים ששוחררו מתוך אותו אלבום הם: "רציתי רק", "יותר מדי", "אני שלך" ו"אישה", באלבום זה ניתן גם למצוא את "שיר למעלות" שזכה ללחן ועיבוד מחודש. כעבור מספר חודשים הגיע האלבום למעמד פלטינה על מכירות שלמעלה מ-40,000 עותקים בנקודות מכירה בישראל.[1]
במהלך 2008 כתב פרץ לאלבומה של שרית חדד, "מירוץ החיים", את השיר "מילה טובה". זהו השיר הראשון שהוא כתב לאמן אחר. פרץ כתב גם לאלבומו של שלומי שבת, "אני שר אלייך", את השיר "משתגע מאהבתך", כמו כן גם הלחין לתמיר גל, את השיר "כל הבנות סביבי" מתוך האלבום "עכשיו זה בא" למילים של שרון אסולין. במהלך שנת 2009 פרץ ודודו אהרון כתבו והלחינו יחדיו לליאור נרקיס את השיר "מתוקה".
ביוני 2009, הוציא פרץ את הסינגל "שתיים בלילה", הסינגל הראשון מתוך אלבומו הרביעי, אשר הגיע למקום הראשון במצעד גלגלצ ורשת ג' ונשאר בראש במשך מספר שבועות. בספטמבר אותה שנה הוציא פרץ את הסינגל השני, "מהשמיים", בהמשך הוציא פרץ בערב ראש השנה את הסינגל השלישי, "אשמור עלייך". בראש השנה נבחר פרץ ל"זמר השנה" של "רדיו אמצע הדרך". ב-16 בנובמבר 2009 הופיע פרץ לראשונה ב"היכל התרבות" בתל אביב, במופע אותו ביים צדי צרפתי הושקעו לא פחות מ-100,000 דולרים, במהלך המופע חשף פרץ את הסינגל "אמא" מתוך אלובומו הרביעי החדש. את השיר הקדיש פרץ לאמו שישבה בקהל. בתחילת מרץ2010, במהלך טקס "תחרות מלכת היופי", שר פרץ את הסינגל "כשאת יפה" ולאחר מספר ימים את האלבום הרביעי והמלא, "מהשמיים".
בתחילת נובמבר 2009 החל פרץ להשתתף בעונה החמישית של תוכנית הריאליטי, "רוקדים עם כוכבים", המשודרת בערוץ 2. בתוכנית הגיע פרץ לשלב הגמר וסיים במקום השני.
אלבומים
מביט אל המרומים (יוני2005) - (מכירות מעל ל-10,000 עותקים)
אש (נובמבר2007) - מעמד אלבום זהב (על מכירות שמעל ל-20,000 עותקים)
אלייך (נובמבר2008) - מעמד אלבום פלטינה (על מכירות שמעל ל-40,000 עותקים)
מהשמיים (מרץ2010)

ציטוט ההודעה