נכתב במקור על ידי
MuGi
אני לא חושב שהיא הגיעה למסכנה מסוימת ממה שאמרת פה.
לפותחת האשכול.. אני אנסה להסביר כמה דברים.
שומן, לא כלומר חמאה, בשר שמלא בשומן, גלידות, גבינות צהובות שמנות.
שמן, כן! שמן זית, שמן קנולה, טחינה, אבוקדו.. אלו דברים שאת חיבת לאכול על בסיס יומי. כמובן שלא 100 קילו אבל מעט זה חובה!
ירקות ופירות, זה משו שאת חיבת לאכול בגלל ויטמנים, הסלט שאת אוכלת זה אחלה סלט, אבל אני מניח שאת לא אוכלת ממנו בכמות גדולה כיוון שלא טעים לך. נסי למצוא סלט שאת יותר אוהבת ומסוגלת לאכול ממנו יותר. נסי להוסיף גם גזר וירקות בכל הצבעים (זה מין כלל אצבע כדי לקבל את כל הויטמנים והמינרלים).
מתוקים כמו שוקולד זה בעיה חמורה, כי חוץ מסוכר יש שם גם שומן, ויש גם סיכון לסכרת בכמויות גדולות.
לכן שימרי על כלל אצבע של מתוק אחד בשבוע. אפשר לשמור ליום שישי כשניפגשים עם חברים או משו.
עשי ספורט. זה יהיה קשה בהתחלה כשלא בכושר. אבל את תמצאי את זה כמשהו כיף. מומלץ לקחת שותף לספורט כדי להפוך אותו ליותר מענין, וגם זה יוצר מעיין מחויבות ואז לא קורים מקרים של "טוב היום אין לי כוח".
ספורט מומלץ זה שחיה, כיוון שהוא מפעיל את כל השרירים בגוף. אבל אם אין בריכה בהישג יד, ריצה שבסופה תלשבי הרבה מתיחות ,כפיפות בטן, ואולי אפילו שכיבות שמיכה היא בעדיפות שניה. כמו כן אם יש ברשותך אופניים
נסיעות באופניים הם ספורט מעולה! לא פוגעות בברכיים כמו ריצה, מאפשרות ליסוע למרחקים גדולים ואז אפשר לראת נוף וכד'.
אם יש לך גישה לחדר כושר גם זה מעולה. בחדר כושר תוכלי לעשות גם אופניים גם סקי (אלפטיקלס) גם הליכה/ריצה וגם תוכלי להישתמש במכשירים ולחזק שרירי בטן ירכיים ובכללי את כל הגוף זה חשוב מאוד.
אני אשמח לקבל פרטים, לאיזה מתקנים ומקומות יש לך גישה (בריכה, חדר כושר, מגרש ספורט של בצפר ומה יש במגרש הזה וכד')