שלום לכולם,
במחשב של השכנים שלי קרה משהו מוזר.
הם מפעילים את המחשב, ה- windows טוען ועולה, אבל לפני שהוא מציג את הכל, הוא מגיע לתצוגה של מסך כחול (לא הרגיל עם ההודעות. רואים שהגוון של הכחול הוא טיפטיפה שונה מהמסך הכחול עם ההודעות שגיאה), הסמן של העכבר מופיע וזהו...
העכבר מגיב לתנועות.
שום דבר לא עולה חוץ מזה ולא ניתן לעשות כלום מלבד לכבות את המחשב / להפעיל מחדש ולחזור על התהליך שוב.
ניסיתי להפעיל להם את המחשב על מצב בטוח, ושם קרה בדיוק אותו הדבר (רק עם מסך שחור שכתוב בו בצדדים שזה מצב בטוח).
מכל הנתונים הללו, אני מבין שזו לא הודעת שגיאה, אלא שה- windows אכן עולה ופשוט משהו משתבש לו בטעינה ותוקע אותו.
אני מאמין שאני יכול להיכנס לתכני הדיסק שלהם (יש כל מני כלים כמו portable windows שמגיע על גבי דיסק או על גבי usb וכך להטעין מערכת הפעלה ממקור חיצוני שלא קשורה לקבצי הדיסק), אבל אין לי שמץ של מושג איזה קבצים נפגעו ומה צריך למחוק / להחליף.
אין לי אפשרות ליצור תמונת מסך, כי אין שם שום דבר שעולה ולכן אי אפשר אפילו ליצור תמונה. אבל בכל מקרה מדובר בתקלה שהתיאור שלה הוא פשוט - מסך כחול ריק מתוכן (עם גוון טיפה שונה מהמסך של הודעות השגיאה. לא ממש שונה, אבל ניתן להבחין בהבדל) עם סמן עכבר שמופיע בו ומגיב לתנועות (אך לא להקלקות, גם לא של הלחצן הימני בעכבר שאמור לפתוח תפריט). אם עוברים למצב בטוח - אותו הדבר, רק עם מסך שחור שכתוב עליו שזה מצב בטוח.
גרסאת ה- windows שישבה להם על המחשב היא XP, אבל אין לי מושג מאיזה Service Pack.
מישהו יודע מה הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה (ורצוי שלא לפרמט את הדיסק / למחוק את התכנים שבו - הם צריכים אותו...)?
תודה רבה מראש לכל העוזרים...

ציטוט ההודעה