רגע לפני ששיטת הקיזוז של אבי לוזון יוצאת לדרך באופן מעשי, רצינו לשמוע ממאמני ליגת העל מה הם חושבים על השיטה החדשה שהנהיג יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון.
האם השיטה תענה על הציפיות ותיצור מתח רב? האם מכבי חיפה תהיה זו שתשלם את המחיר? האם המתח והעצבים של מאמני קבוצות התחתית שווה את הנקודות שיאבדו בדרך והאם כולם בסופו של דבר חושבים שהשיטה הזו לא ספורטיבית?
התשובות אינן חד משמעיות והסיבה ברורה, שכן תלוי את מי שואלים. כמה שעות לפני הקיזוז, הנה תמונת המצב מנקודת מבטם של מי שעומדים על הקווים בכל שבת, מתכננים, מעריכים, מעבירים אימונים, מזיעים, מתעצבנים ובסוף גם משלמים 50 אחוז ממה שצברו.
מאמני הקבוצות הגדולות
מאמן מכבי חיפה, אלישע לוי: "באופן ברור אני יכול להגיד שאני ממש לא אוהב את השיטה הזו. אני חושב שכל דבר שהוא מלאכותי הוא לא טוב. זה ניסיון מלאכותי לעשות את הליגה מעניינת. ספורט זה דבר יפה וטבעי ומי שהכי טוב על המגרש הוא זה שצריך לנצח בסופו של דבר".
"ברגע שמנסים להתערב זה מוציא את העניין וזה הפוך בדיוק ממה שניסו להשיג. הכל התחיל בכוונות טובות, אבל זה מראש מוציא את העוקץ. האמת בספורט היא הדבר היפה ולא צריך להתערב באמת הזו".
קרדיט ל-ONE

ציטוט ההודעה