קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה
-
משתמש מתחיל
דה ז'ה וו
הדה ז'ה וו
דה ז'ה וו הינה תופעה שלא ידוע המקור לה,
לכן כל תאוריה שאיי פעם תקראו, עד עכשיו, לא הוכחה, ולכן לא ניתן לקבוע שהיא האחת שנכונה.
מדענים רבים סבורים שהמקור לתופעה הוא סוג של "חוסר תקשורת" בין החלק שלנו במוח שהוא הזיכרון בעצם, לחלק השני, שהוא התודעה של "עכשיו".
מה שקורה, הוא שאנחנו מתבלבלים וחושבים ש"עכשיו" אנחנו נמצאים ב"זכרון". וזה קורה, כשמידע מסויים מהזכרון, מגיע מסיבה כזאת או אחרת לתודעה, לפני שאר המידע על הסביבה שלנו.
מה שגורם לנו להרגיש בתוך סביבה מוכרת שבה הדברים שקורים מסביבינו נראים מוכרים באופן מפתיע.
מצד שני, ישנם חוקרים רבים שטוענים שהמקור לדה ז'ה וו הוא בהחלט בחוויה שחווינו בחלום, או בתודעה אחרת.
כמובן שלכך כרגע אין לנו הסברים ופירושים כמו שיש לרעיון המוצע למעלה,
אבל עדיין, אין זה אומר שהדעה הזאת היא פחות נכונה.
יש הסבורים שכל האנשים מחוברים למין "תודעה" אחת קולקטיבית שקיימת במקביל למימד אותו אנו חווים,
אותם הרגשות דה ז'ה וו קורות כאשר לכאורה אנו מחוברים לאותה תודעה נוספת, או פשוט רואים משהו שזכרנו מהפעם הארחרונה שהיינו מחוברים אליה.
יש הטוענים שאנשים יכולים לדעת מה יכול לקרות לפני שזה קורה תוך כדי זה שהם בדה ז'ה וו, וזאת, בגלל הסיבה שהם כבר חוו את זה כביכול בעבר. רק לא בצורה פיזית.
אם לדוגמא הרגשה מסויימת גורמת לדה ז'ה וו, אז זאת הפעם הראשונה שאנחנו מרגישים את זה בגוף הפיזי, אבל לא הפעם הראשונה שאנחנו מרגישים את זה.
לכן, הכל נראה לנו מוכר ועם זאת מוזר.
כמובן, שישנם עוד הרבה סבירויות, אבל זה העיקרון המרכזי וממנו צומחות רוב הדעות השונות על העיניין,
חשוב לציין.
דה ז'ה וו נחקר מאז שהאנושות מודעת לתופעה, וזה אומר, מאז ומעולם. ולכן, נסתפק בזה שאין עדיין ברשותינו כלים להבנת העיניין.
מה שכן ידוע, הוא שדה ז'ה וו לא מסוכן, ולא משפיע על אף אחד בצורה מוגזמת או לא רגילה(אלא אם כן מפוענך לא נכון על ידי גורם אחר בגוף).
אין מה לפחד מהדה ז'ה וו, כמו שאין מה לפחד מלחשוב מחשבות על מוות נגיד. דה ז'ה וו הוא משהו פנימי ואינו יכול להזיק פיזית לאף אדם.
אם העיניין מאוד מציק, ישנן שיטות להפסיק דה ז'ה וו, ואלה שיטות פסיכולוגיות שלפעמים עובדות, ולפעמים בעלות תופעות לוואי.
העיניין הוא שאין שום צורך בלהפסיק את התופעה מלהתרחש, וגם אין ממש יכולת. מהסיבה הפשוטה שהיא טבעית ובאה מהגוף.
הערה אישית:
הדה ז'ה וו היא תופעה מאוד יחודית וקיימת אצל כל בני האדם.
חלק קוראים לה "חיים כפולים" מפני שהם עשו כביכול את אותו פעולה בדיוק בעבר וזה נותן להם את ההזדמנות כניראה לתקן במהירות את מה שהם עשו בעבר אם זה יצר תופעות לוואי...
אני אישית מאוד נהנה כשיש לי דה ז'ה וו מפני שזה גורם לי לרצות להמשיך לחיות ולחוות את אותן חוויות מספר פעמים...
זה לעולם לא הזיק לאף אחד...
-
-
משתמש מכור
קורה לי מלא פעמים , כמעט בכל יום
-
משתמש משקיע
-
-
משתמש מכור
ממש תודה, עזר לי להבין את פשר העניין.
-
מנהל ראשי
זה קורה לי הרבה.חח אני אוהב שזה קורה זה נותן תחושה כזאת של פעם.
-
-
Professional Spammer
.Professional Programmer
Html||JavaS||CSS||Php||Sql
-
Professional Spammer
.Professional Programmer
Html||JavaS||CSS||Php||Sql
-
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים