שלום,
אני צריך טיפס עצה בפתירת סדרות חשבוניות איזושהי דרך שיהיה לי קל לפתור סדרות חשבוניות
תודה לעונים!
שלום,
אני צריך טיפס עצה בפתירת סדרות חשבוניות איזושהי דרך שיהיה לי קל לפתור סדרות חשבוניות
תודה לעונים!
|
|
סדרות חשבוניות זה נושא שלם, ולבקש טיפים בנושא זה דיי כללי. אני יכול לתת לך מס' טיפים כללים ופרטיים, למשל:
אני חושב שאלו הדברים העיקריים שעליהם חשוב לעמוד. בהצלחה
- תנסה לכתוב את האיברים בצורה הנוחה ביותר: x-d,x,x+d.
- אם אתה לא יודע את האיברים אבל נותנים לך נתון על הסכום שלהם ניתן להביע זאת בדרך הבאה: a1+a2+a3=a1+a1+d+a1+2d.
- הנוסחה להוכחת הפרש של סדרת חשבונית כללית: A(n+1)-An=d.
- הנוסחה להוכחת הפרש של סדרה חשבונית זוגית: A(n+2)-An=d ואתה יכול כבר להבין גם את של אי זוגית.
- כשנותנים לך תרגיל עם כלל נסיגה כמעט תמיד זה מלווה בהוכחה של סדרה זוגית ואי זוגית, דבר שמחייב אותך להשתמש באיברים כמו A(n+2) ו A(n+3) - תמיד תזכור לחזור ולהציב את ה A(n+1) הראשוני שקיבלת בנתנוני השאלה.
- בשאלות בהם צריך לחשב סכום דאג לעבוד בצורה חכמה, בטל את החלקי 2 שמחוץ לסוגריים - אם הדבר אפשרי.
- הבחן בין סכום סדרה רגילה לסכום סדרה שמורכבת מסדרה זוגית וסדרה אי-זוגית. את הסכום השני עליך לפרק לשני חלקים בהם ה- a1 שונה.
- כשנותנים לך שאלה עם פרמטר ומבקשים להראות שהסדרה אינה תלויה בפרמטר, ברור שבשלב כלשהו הפרמטר אמור להתבטל.
- התלכדות סדרות תמיד מלווה בהשוואה של האיבר הכללי של שתי הסדרות. דאג לפני ההשוואה לפשט ולהפוך את האיבר הכללי לפשוט ביותר לעבודה.
- אל תלחץ משאלות עם מספרים גדולים, או מקומות מופרזים, זה בדרך כלל בסדר.
![]()
פששש כל הכבוד!
אבל אני לא חושב שזה כל כך יעזור לי,אני יסביר את עצמי יותר טוב הפעם,
יש לי עוד חודשיים צו ראשון ואני ממש רוצה לעבור הכל בהצלחה,לענות על כל השאלות בצורה הכי טובה ולהגיע לציונים טובים.עכשיו ידוע לי שיש בצו ראשון כמה סדרות חשבוניות ממש קשות מתחילים ב1 אחרכך 3 אחרכך 8 אחרכך 80 ובסוף זה בכלל מספר עם -,רציתי דרך שיהיה לי קל לפתור את זה בראש
כשיש קפיצות גבוהות זה צריך להדליק לך נורה אדומה שיש משהו בריבוע, או עצרת או דברים כאלה.
נגיד 2,4,8,16 (חזקות של 2)
או 2,4,16,256 (הספר הבא הוא המספר הקודם בריבוע)
כשאתה רואה שהקפיצות קטנות, תחפש דברים של חיבור וחיסור.
יש את סדרת פיבונצ'י נגיד שהיא מפורסמת, שהמספר הבא הוא סכום שתי המספרים הקודמים, שים לב:
1,1,2,3,5,8,13 וכן הלאה.....
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין