אני לא יודע להמליץ על ספר יסוד מפני שאני למדתי מהספר של מאפי [מרוצה מהתוצאה, אבל אני לא בטוח שלכל אחד ילך עם הספר הזה, למרות שרוב הידע המופנם בא מעשיה].
היסוד של הפיקאפ לדעתי זה סקס וצורך הישרדות. לפני שנכנסתי לפיקאפ היתי מאוד מבולבל ולא באמת ידעתי לתקשר עם בנות ברמה המינית.
אבל למרות הבילבול שלי והאמונות המגבילות ידעתי שלא הגיוני שאני בתור אדם, יצור טבעי, לא אצליח למשוך אלי בחורה באופן טבעי ללא פרמטרים מלאכותיים [פרמטרים מלאכותיים = לשחק איזושהי דמות שזה לא אתה - לוותר, להתפשר, להיות נחמד יותר מדי ואפילו להגיד דברים שזה לא אתה...]
ועכשיו, כשיש לי את הכלים להתנהג בחופשיות בלי צורך בהסברים לאף אחד, אני מבין שזה בעצם היסוד - לחיות את החיים שלך, בדרך שאתה רוצה, בדרך הנראית לך לנכונה ובלי הסברים לאף אחד (ואפילו למתוח את הגבול בתור שעשוע).
פיקאפ זה לא תלבושת, לא מסכה ולא משחק, לא תוכל להגדיר את הפיקאפ על ידי נאגים וIOI, זה גם לא משהו מלאכותי - זה סקירה של הכלים הטבעיים שניתנו לך ע"י הטבע מעצם היותך גבר. תצטרך ללמוד אותם ולבחור את המינון.
לסיכום, היסוד הוא להבין שאתה צריך לחיות את החיים בדרך הכי נוחה לך בתור אדם אינדיבידואלי ללא צורך בהסברים לחברה, ברגע שתבין את זה מהתאוריה שלמדת והניסיון שצברת החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים, ולא רק עם נשים.