קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. מי שלא שמע את זה לא הייתה לא ילדות.
    על ידי OverPowered בפורום דיבורים
    תגובות: 26
    הודעה אחרונה: 14-03-2012, 20:22
  2. אנשייים :) [בקשר לזה שלא הייתה פה... אהמ.]
    על ידי Graf.E.T בפורום דיבורים
    תגובות: 30
    הודעה אחרונה: 13-12-2007, 17:32
  3. תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 18-10-2007, 08:55
  4. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 02-09-2007, 00:26
  5. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 16:54
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

הקמרד שלא הייתה שם

  1. #1
    משתמש ותיק האוואטר של Eyalnet
    תאריך הצטרפות
    04/2008
    גיל
    37
    הודעות
    5,061
    לייקים
    31
    נקודות
    -38
    משפט מחץ
    משרד החיוך קובעה: השמחה מזיקה לעצבות
    מין: זכר

    ברירת מחדל הקמרד שלא הייתה שם


    עודכן 16:21 29/04/2010
    ליאור מורג - נענע10 - מחשבים

    פניות עידוד מכל העולם, אבל גם פריצה לתיבת הדואר - מה עובר על בחורה שכל פשעה הוא כתובת המייל הזהה לשמה של העיתונאית הנחשדת בריגול, ענת קם


    מסתבר שלפרשת ענת קם יש מספח ספיחים מפתיעים. הכותרות הגדולות שעשה הסיפור סחפו לתוכו גם אנשים בעלי שם דומה ובעיקר אחת, סטודנטית בעלת כתובת מייל הזהה לשמה של העיתונאית החשודה בריגול.

    הכירו את ענת קמרד, צעירה בת 25 שפתחה בשנת 2005 - בדיוק בתקופה בה החלה החיילת ענת קם לשרת בלשכתו של אלוף פיקוד מרכז - חשבון ג'ימייל חדש. כמו כולם, גם קמרד משתמשת בחשבון המייל שלה לניהול תכתובות עם חברים ולקבלת דואר ממקום העבודה ומהאוניברסיטה. באותו החשבון, anatkam, השתמשה גם לצורך הרשמה לחשבון פייסבוק והוא משמש ככלי לאיתור שלה ברשת החברתית - כשמקלידים את כתובת הדואר בחלונית חיפוש החברים, מתקבל מייד הפרופיל של קמרד בפייסבוק.

    קמרד, ששמעה על הפרשה עוד לפני שנחשפה לציבור, הייתה די משועשעת מהדמיון. "רצו הרבה בדיחות פרטיות על כך שענת קם היא האלטר אגו שלי", היא מספרת. בימים שלאחר החשיפה קיבלה עשרות בקשות חברות שונות בפייסבוק מזרים, שהיו משוכנעים כי היא ענת קם המדוברת. לדבריה, בתחילה הייתה לה סבלנות והיא הסבירה לאנשים שהיא אינה ענת קם שהם מחפשים, דבר שבדרך כלל גרר התנצלות. אחרים, היא אומרת, ניסו להוסיף אותה רק לשם הבדיחה. מה שמעניין הוא שהפרופיל ברשת החברתית (להבדיל מכתובת המייל) כן נושא את שמה המלא, מה שלא מנע את הפניות הרבות.

    להפתעתה של קמרד, רוב ההודעות שקיבלה באו דווקא להביע תמיכה והזדהות. כך למשל משתמש אחד שכתב לה באנגלית כי אינו מאשים אותה על שאינה מקבלת את בקשת החברות שלו ושהוא מוכן לסייע בכל דרך אפשרית. לאחר שהובהרה לו טעותו הוא מיהר להתנצל. הודעות אחרות קראו "כל הכבוד, תהיי חזקה - העם איתך!". פנייה נוספת סיפרה על שמועה המסתובבת וטוענת כי המייל של קמרד הוא למעשה כתובת הדואר החדשה של ענת קם.

    קריאות תמיכה נוספות הגיעו ישירות אל חשבון הג'ימייל, אולי מאנשים המניחים כי לכל אחד יש חשבון בדואר של גוגל הנושא את שמו. כך לדוגמא מייל אחד מעינת, שכנראה מכירה את קם מסיבות מקצועיות. היא כתבה לה כי היא רוצה לחזק אותה בימים קשים אלה, וכי אם היא זקוקה לכתף, שתרגיש חופשי לפנות אליה.

    מי חיטט בדואר שלי?

    קמרד התיחסה אל הסיפור בצורה משועשעת, עד ליום רביעי אחד בחודש אפריל, כשבועיים לאחר שהוסר צו איסור הפרסום מעל לפרשה. בשעות הערב נכנסה קמרד לחשבון הג'ימייל שלה ולהפתעתה גילתה כי כל הודעות הדואר מהחודש וחצי האחרונים פשוט נעלמו. בתחילה הייתה בטוחה כי מדובר בתקלה כללית ולדבריה "בטח תיכף ידברו על זה בחדשות", אך לאחר מכן, בעצת ידיד, בדקה מהיכן היתה הכניסה האחרונה אל חשבון הדואר.

    לאחר בירור קצר גילתה כי מדובר בכתובת IP המשויכת לספק אינטרנט פלסטיני. "זה קצת הטריד אותי בגלל רעיון החדירה לפרטיות" אומרת קמרד "באותה מידה בה אפשר למחוק לי מיילים ניתן לבצע בחשבון גם פעולות אחרות כמו שליחה של מייילם החוצה". קמרד רואה בפריצה סימפטום לכל הסיפור המוזר. לדבריה, באותה מידה בה קיבלה קריאות תמיכה לתיבת הדואר הפרטית, כך הגיוני היה שפרצו אותה.

    את המיילים שנעלמו מצאה מאוחר יותר בתיקיית הזבל ולדבריה, עדיין יש סיכוי כי מדובר במתיחה. לקמנר לא ידוע איך הצליחו לפרוץ לתיבה, אבל ליתר ביטחון שינתה מייד את הסיסמא שלה. מאז ממשיכה ענת להדוף בקשות חברות ומיילים מאוהדים ושונאים ומקווה בעיקר שהפרשה תדעך.

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש משקיע
    שם פרטי
    אלדן
    תאריך הצטרפות
    05/2007
    הודעות
    2,097
    לייקים
    2
    נקודות
    463
    משפט מחץ
    יין ישמח לב אנוש ואישה כמו חור בראש!
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה רבה על המידע.
    גם אני לא יודע איך ענת קם הזאת עדיין בחיים?

  4. #3
    משתמש כבוד האוואטר של ExpenzZ
    שם פרטי
    שי
    תאריך הצטרפות
    01/2010
    גיל
    29
    הודעות
    12,483
    לייקים
    899
    נקודות
    286
    פוסטים בבלוג
    1
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה.

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 03:10.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,502,562 | הודעות: 8,203,155 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect