מה זה MACRO?
בWOW, שחקנים יכולים ליצור MACRO-רצף של פקודות, שמתפקדות כמו פקודות שכותבים בבלון הדיבור, כמו dance/ או hug/.
אפשר גם לכתוב שם דברים שאתה אומר, כמו למשל "I am using Last Stand" מה שאומר, בתרגום לעברית, "אני משתמש ב-Last Stand", שלאלה שלא יודעים זו יכולת של לוחמים, שמעלה להם את החיים ב-30% ואז אחרי 20 שניות לוקחת את החיים בחזרה. אפשר להשתמש ב cast/, שזה פקודה של להשתמש ביכולת מיוחדת, כמו cast fire blast/, יכולת של קוסמים, מה שיגרום לך להטיל את הקסם fire blast, כמובן בתנאי שאתה קוסם ואתה למדתה אותו.
איך ליצור MACRO ?
כדי ליצור MACRO נכנסים לתפריט הראשי של WOW (זה שמתנתקים דרכו) ואז לוחצים עלהכפתור שאומר MACROS, או שבתוך משחק משתמשים בפקודה macro/ מה שיוביל אותך אל התפריט הבא:
למעלה, יש את שתי האפשרויות General Macros ו Patchwerck Specific Macros. שם הטאב השני משתנה עם שם השחקן. (לדוגמא: Ipwnyou Specific Macros) אם אתה יוצר את הMACRO בטאב הראשון (General Macros) אז הMACRO יהיה נגיש לכל השחקנים בכל הסרברים שלך, ואם אתה יוצר בטאב השני אז רק לשחקן הנוכחי שלך.
מפה לוחצים על NEW, מה שגורם לתפריט הבא להופיע לצד התפריט הראשי:
לאלה שיוצרים MACRO עם יכולות בתוכו (בעיקר עם יכולות משתנות!) מומלץ לבחור בסימן השאלה כסמל, כי הוא משתנה עם היכולת שהMACRO עומד לעשות. השם של הMACRO לא משנה כלום, אבל אני אישית עושה אותו אות קטנה אחת שלא יפריע בעיניים.
עכשיו הגענו ליצירת הMACRO עצמו.
אני הכנתי MACRO דוגמה, שבו אני אומר ל*** שלום ומשתמש בSHADOW BOLT.
עכשיו, אני יכולתי פשוט לכתוב את השורות שאמרתי, (hello ***...) אבל אז זה היה אומר את זה בצ'אנל שאני בו. נגיד, למשל, דיברתי עם הGUILD שלי ונישארתי בצ'אנל שלהם, אז כשהייתי משתמש בMACRO הייתי אומר להם hello ***, ואני בכלל רוצה להגיד את זה נורמאלי, רק לאלה שלידי, אז כתבתי את זה ככה.
וגם, שכחתי להוסיף את זה בהתחלה (כרדיט לSubZer0) אפשר להוסיף לתוך המאקרו שם של יכולת מסוימת בעזרת SHIFT+מקש שמאלי של העכבר עליה מתוך הSPELLBOOK (כדי להיכנס אליו לוחצים על P) כמו שעושים לינק לחפץ מסויים אל תוך הצ'אט.
מוההאהאהאהאה טקסט לבן סתם נמצא פה תתעלמו משעמם לי <_<
MACRO מתקדם.
דבר ראשון, אני ממליץ להוסיף את השורה הבאה לכל MACRO מתקדם. היא תגרום לכך שכשאתה שם על הMACRO יכולת, יהיה גם את הפירוט על היכולת כשאתה שם עליה את העכבר.
קוד:
#showtooltip
עכשיו, נעבור לרצף יכולות מיוחדות. זה יגרום לMACRO לשנות את היכולת שהוא עושה כשלוחצים עליו ברצף שחוזר על עצמו.
דבר ראשון, בתחילת כל רצף שמים את הפקודה castsequence/
הרצף חוזר על עצמו כשהוא נגמר, אבל מי שרוצה לאפס אותו מסיבות כלשהן צריך להוסיף לאחר ה castsequence/ את =reset ואז את הסיבות שבגללן אתם רוצים שהוא יתאפס. אם אתם רוצים להוסיף יותר משני גורמים שמאפסים את הרצף, בלי רווח הוסיפו / בינהם.
הנה רשימה של כמה מן הפקודות המאפסות הנפוצות: (תשלחו לי הודעה פרטית למשו שלא מופיע ברשימה)
target גורם לאיפוס ברגע שמחליפים מטרה.
combat גורם לאיפוס ברגע שנכנסים/יוצאים מהקרב.
10-מאפס לאחר 10 שניות שבהן לא הוטל קסם/יכולת מיוחדת. אפשר לשנות את המספר.
עכשיו, לרצף עצמו. אחרי שרשמתם את הcastsequence/ ואת סיבות הreset(לא חובה) שלכם כותבים את היכולות שברצף לפי הסדר עם פסיק ורווח בין כל אחת (יכולת מס' 1, יכולת מס' 2, יכולת מס' 3).
דוגמא:
קוד:
/castsequence reset=target/combat judegement, crusader strike, divine storm
הרצף הזה יגרום לJudgement, א"כ לCrusader Strike ואז לDivine Storm, (סקילים של PALADIN) ויתאפס אחרי שאני משנה מטרה/יוצא או נכנס לקרב.
עכשיו, לעוד משהו שימושי, MODIFIERS. בעזרת MODIFIERS אפשר ללחוץ על הMACRO ועל SHIFT (או ALT או CTRL, לדוגמא) והMACRO יעשה יכולת שונה לגמריי. צריך לשים את היכולת עם הMODIFIER בשורה השנייה תמיד (אחריי ה showtooltip#) או שהוא לא יעבוד. אפשר, בMACRO עם יותר מ-2 MODIFERS שאחד יהיה שורה מתחת לשני, אבל לא מתחת לשום דבר אחר, חוץ מדיבור. אפשר לשלב MODIFIER יחד עם castsequence/ (לא לשכוח שהMODIFIER בא קודם!) וכך, למשל באמצע ה castsequence/ אפשר להשתמש בMODIFIER שלא ישפיע על ה castsequence/ עצמו ועל הרצף.
כדי להשתמש בMODIFIER כותבים cast/ , כותבים בין שני [כאלה] modifier:alt (או SHIFT או CTRL, תלוי באיזה מקש רוצים להשתמש) ולאחר מכן את שם הסקיל.
ככה שזה יוצא למשל בשביל cast fire bolt/ אז ההתחלה היא cast/ וההמשך הוא fire bolt.
דוגמא:
קוד:
/cast [modifier:shift] frost bolt
עכשיו, שילוב בין castsequence לMODIFER:
קרדיט לפורום אחר