קודם כל מה זה FPS ?
Fps = Frame Per Second בעברית תמונות לשנייה זה לא הפירוש אבל זה הכוונה .
מה זה fps ומה זה "לאגים גבוהים" (פינגים גבוהים) וההבדל בינהם.
לאגים/פינגים גבוהים:
אוקי הפינג שלך זה בעצם המהירות שאתה מעביר לשרת שאתה נימצא מידע, וגם שהוא שולח אליך,
שיש לך לאגים/פינג גבוה זה נובע מכה סיבות:
שיש מרחק גדול(מרחק פיזי) בין המחשב שלך לבין הסרבר(אים אתה משחק בסרבר ביבשות אחרות שממש רחוקות
או מהירות אינטרנט נמוכה(שיכולה לינבוע מהורדה של קבצים מהאינטרנט)
או מבעיה בסרבר, או עומס על הסרבר
מה זה בעצם,
המידע שאתה מקבל מהסרבר זה המיקום של השחקנים, והמיקום שלך שאתה זז
עכשיו שיש לך פינגים גבוהים, אז אתה תיראה איפה השחקנים היתקדמו אחרי כמה שניות
זאת אומרת בוא נגיד שאתה רואה מישהו זז מימין לשמאל
מה שאתה רואה זה בעצם מה שקרה לפני כמה שניות, תלוי בפינג..
זאת אומרת שאתה רואה שהוא רק מתחיל לזוז לכיוון שמאל הוא כבר הגיע לצד השני או אפילו עבר אותו
הסברתי לכם בעצם מה זה פינג, ופינג גבוה שזה בעצם לאגים
אני יפרט:
שאתם רואים המון תמונות רצות ביחד אתם יכולים להבדיל שזה בעצם המון תמונת שזזות מהר
אבל יש גבול למה שהעין האנושית מסוגלת ליקלוט, זאת אומרת, בערך אחרי 24 fps , שזה 24 תמונות לשניה, העין לא מספיקה ליקלוט שזה המון תמונות והיא מתרגמת את זה כתמונה שזזה, מין סרט רץ
זאת אומרת שאים יש לך fps נמוך, בערך מיתחת ל 30-24 המישחק לא ירוץ חלק, אתה תשים לב שזה לא זז חלק ואתה תוכל ליראות שזה מקורטע(התמונות לא זזות מספיק מהר)ואז אתה לא רואה חלק, אתה רואה פשוט המון "תמונות"רצות יחסית מהר, אבל אתה מזהה שזה המון תמונות ולא משהו חלק ואז אתם רואים את זה איטי , זה תלוי בכרטיס מסך שלכם, מהירות מחשב, מהירות זיכרון ועוד..
שיש לך יותר מזה המישחק ירוץ חלק ובישבילך זה ירוץ כמו סרט, ממש חלק,
עכשיו מבחינה של סרט באמת אין הבדל ממשי בין 60 ל 30 fps, אבל במישחק יש
כי fps קשור גם לצורת ריסוס של הנשק, כשהכוונת קטנה, הכדורים יותר מכוונים, כשהיא גדולה הם פחות
ולכן, אים יש לך fps נמוך, יקח בערך 3 שניות לכוונת לחזור לגודל המקורי שלה ואז הכדורים לא מכוונים
כשיש לך fps גבוה (30/60/100)
לא ממש לגבי ה 30 אבל גם הוא בסדר
אז כשיש לך אחד מאפשרויות ה fps האלה הכוונת חוזרת מהר יחסית, ב 60 ו 100 fps זה יחזור ממש מהר, בערך חצי שניה, ולכן הריסוס יהיה לך יותר מדוייק, וביגלל זה יש חשיבות במישחק ל fps
אבל לסרט, הכי טוב 30,למישחק אני ממליץ על 60-100 ולא יותר
למה לא יותר?
כי בממשק של המישחק בנוי עד ל100 fps
אתה יכול לשחק יותר מזה אבל זה לא טוב, כי הכרטיס שלך יצטרך לייצר יותר מ 100 תמונות לשנייה שזה ממש קשה אז במיקרים מסויימים זה יכול לישרוף לך את כרטיס המסך, תלוי איזה כרטיס יש לך
ביגלל זה, אני ממליץ על 60-100 fps לא יותר ולא פחות!
אז אני מקווה שעכשיו הבנת שאין שום קשר בין fps לפינג..
ואני מקווה שגם הבנת שיש יותר fps זה יותר טוב, אבל לא יותר מידי
ושיש פינג גבוה/לאגים זה לא טוב...
מדריך העלת FPS :
טיפים:
1. לא לשחק כשהרבה תוכנות פועלות, תכבו את הICQ, מסנג'ר וכל תוכנה אחרת
גם כי תוכנות כמוICQאו מסנג'ר לפעמים מקפיצות הודעות ששולחים לכם באותו זמן שאתם משחקים ואזהממש מעצבן כי אתם מחוץ למשחק כי קיבלתם הודעה.
2. תכבו את הדו"ח שגיאותהמעצבן ככה: קליק ימני עלהמחשב שלי>מאפיינים>בלשונית "מתקדם" שלמעלה>דיווחשגיאות>סמנו:"בטל דיווח שגיאות">סמנו:"אך הודע לי כאשר מתרחשות שגיאותקריטיות."
3. הסברים ל100 FPS:
1. ההסבר מיועד לבעלי ווינדוס ולבעליהדרייבר הישן, בהמשך יש מדריך גם לבעליהדרייבר החדש (Win XP).
מקש ימני על שולחן העבודה > תעשו מאפיינים >בלשוניות למעלה : הגדרות >מתקדם >בלשוניות למעלה :שם הכרטיס מסך שלכם>בצד ימיןOpenGL>סינכרון אנכי:מושבת תמיד.
לכם את הדרייבר היותר חדש, תורידו את הדרייבר עם הOpenGL מפה.
אחרי זה תעשו:
מקש ימני על שולחן העבודה>מאפיינים>בלשונית למעלה-הגדרות>מתקדם>בלשונית למעלה-מתאם>מאפיינים>בלשונית למעלה-מנהלהתקן>חזור למנהל התקן קודם>
אם אתה נתקל בבעיות בהתקןזה, עלייך לעיין במידע של פותר הבעיות. האם ברצונך להפעיל את פותר הבעיות ? אתםעושים לא ואז: הסר התקנה>מוחקים את הדריבר הזה ומתקינים את החדש שנתתיקודם,לינק.
ואז הכל סבבה, לכו לפי המדריך שמופיע קצת יותר למעלה.
4. פקודות לקונסול והסברים עליהן:
קודם כל תכתבו את הפקודות הבאות:
fps_max 101
fps_modem 101
הערות על הפקודות:
cl_updaterate 1/101 וcl_cmdrate 1/101:
אם אתם עושים את שתי הפקודות האלה על 1- פינג נמוך ושומעים אתכם במיקרופון מקוטע+MS קצת גבוהה יותר.
אם אתם עושים את שניהם על 101- שומעים אתכם נורמלי ופינג רגיל+MS רגיל.
ככל שהמספר יהיה יותר נמוך- שומעים יותר מקוטע ופינג יותר טוב.
ככל שהמספר יותר גבוהה- שומעים פחות מקוטע ופינג יותר גרוע.
על 101 זה פינג רגיל ושומעים אותכם לא מקוטע (רגיל).
המלצה:נסו למצוא את המספר המתאיםאצליכם שעושה גם פינג טובוגם MS נמוך/שלא יראו אותו, הקירטועים במיקרופון נקבעים לפיהMSואצל כלאחדהמספר של הMS הנמוך והפינג הטוב שונה, לפי מהירות האינטרנט, כ.מסך וכ'ו...
5. אם אחרי הכל...
אם לא הגעתם למצב המינימלי אחרי שימוש במדריך זה: 100FPS יציב ב98% מהזמן+פינג שנע בין20-50(אלו המצבים המינימליים ביותר שמדריךזה יכול לעשות....) אז הנה הפתרון הסופי:
http://bandwidthplace.com/spe edtest/ פה תוכלו לבדוק את מהירות האינטרנט שלכם, אם אחרי הכל, עדיין יש לכם פינג גבוהה, אולי זה בגלל הספקית? שווה לבדוק!!
אם המהירות היא לא כמו שהזמנתם מהספקית, תתקשרו אליה, דברו איתה, ויאללה!! נראה מה הם יגידו!!
טוב אחרי כמה שעות טובות וכאב ראש לא קטן
המדריך פה
תהנו ממנו
ותגידו לי איך יצא
קרדיטים!!!!!!!
1.קרדיט לאחי,גיא שעזר לעשות מדריך זה
2. קרדיט לי, עידכתי ותיקנתי הורדות.
הערה חשובה!!!!!!!!
בזמן ההתקנה יהיה לכם לאגים ותצטרכו לעשות ריסטרט למחשב... אבל בסוף הכל יהיה חלק!
לי היה הרבה דרופים בזמן המשחק ועכשיו הFPS יציב על כמה שאני רוצה! לא זז!
תהנו!!!!!!!
המשך עמוד הבא