הסיקור שלי יהיה על מטאליקה-
Metallica
מטאליקה !היא להקת ת'ראש מטאל אמירקאית.
אשר מבוססת על מהירות נגינה קיצונית ושליטה טכנית בכלים!
המוזיקה של מטאליקה כבדה ! רועשת! טכנית ומהירה [הרוב !
שירתו של הסולן!(ג'יימס הטפילד)
היא צעקנית ואגרסיבית!המוזיקה הזאת היה קשה
לאיכול האוזניים של חלק מהאנשים!
אבל בכל זאת מטאליקה זכתה להערצה עצומה
ואם יורשה לי לומר יוצאת דופן!
הלירקה של מטאליקה
פשוט קיצונית ומקורית!
הלירקה של מטאליקה היא אחד הלירקות הבוטות ביותר!
בסוף שנת ה70 תחילת ה80
מטאליקה השתמשו בגימיקים!
לבשו בגדים נוצצים ובלתי צפוים אם יורשה לי לומר!
כנ'ל ניפנופי שיער תרגילים על הבמה !
הלחנו מנגינות שמחות,כתבו הרבה על סקס!
סמים ורוק'נרול!
והאלבומים שלהם!היו מלא עתיפות של שלדים ושדים!
מטאליקה בהופעה, 1986. מימין לשמאל: קירק האמט, ג'יימס הטפילד, קליף ברטון. ברקע נראית עטיפת האלבום Master of Puppets
שואלים את עצמכם איך הוקמה מטאליקה?
מטאליקה נוסדה באוקטובר1981 בלוס אנג'לס, קליפורניה על ידי המתופףלארס אולריך והגיטריסט והזמרג'יימס הטפילד.כשמלאו למתופף לארס אולריך 17 שנים, היגרו הוא ומשפחתו מדנמרק ללוס אנג'לס שבארצות הברית. אולריך, שהתמקד כל ילדותו בטניס, הכיר בשנות העשרה שלו מספר להקות הבי מטאל מבריטניה, והחל לזנוח את הטניס לטובת תחביבו החדש (שהפך למאוחר יותר לאובססיה), מוזיקה, ובעיקר הבי מטאל. לארס החליט שהוא רוצה לתופף בלהקת הבי מטאל, פרסם מודעה בעיתון וכך הכיר את הגיטריסט והזמר, ג'יימס הטפילד. השניים החליטו להקים להקת מחתרת, שתנגן בסגנון שונה מכפי שהיה נהוג עד אז. השניים אימצו סגנון אגרסיבי, מהיר, מלוכלך ונטול כל פוזה של מראה חיצוני (דבר שהיה נפוץ בשנות ה-80). הצמד צירף ללהקה את הגיטריסט דייב מאסטיין והבסיסטרון מק'גובני, והלהקה החלה להופיע באזור לוס אנג'לס.
קצת על האלבומים שלהם
ReLoad
בשנת 1997 הוציאה מטאליקה את אלבומה השביעי, ReLoad ("טען מחדש"). כצפוי, האלבום מהווה המשך מבחינה סגנונית לאלבום השחור ול-Load. למרות השתייכותו של האלבום לסגנון החדש של מטאליקה, האלבום הצליח יותר מקודמו, אך גם הוא נחשב לממוסחר ולמוערך הרבה פחות מארבעת האלבומים הראשונים ומ"האלבום השחור".
Garage Inc.
בשנת 1998 הוציאה מטאליקה את האלבום Garage Inc. ("מוסך בע"מ"), אלבום כפול שכלל גרסאות כיסוי לשירי רוק ישנים, כאשר התקליטור הראשון מציג הקלטות חדשות מ-1998 ואילו השני מציג הקלטות מוקדמות יותר. מטרת האלבום הייתה להתאים את המלודיות הישנות והעדינות לסגנון רוק כבד. במיוחד בולטות גרסאות המטאל לשיר Turn the Page של זמר הקאנטריבוב סגר ולשיר Astronomy של להקת הרוק הקלאסיתבלו אויסטר קאלט. בשתי הגרסאות בלט השילוב של נגינה מטאלית כבדה עם שירה מלאת רגש של הטפילד.
כמו כן, כולל האלבום גרסת כיסוי לשיר Sabra Cadabra של להקת המטאל הראשונה, בלק סאבת', מספר גרסאות כיסוי ללהקות מז'אנר הגל החדש של הרוק הכבד הבריטי וכן גם מחרוזת ארוכה (מעל ל-10 דקות), של גרסאות כיסוי למספר שירים של להקת המטאל הדניתמרסיפול פייט. המחרוזת בוצעה בסגנון הת'רש מטאל הישן של מטאליקה. בנוסף חודשו שירים של להקת הגל החדש של הרוק הכבד הבריטי דאיימונד הד, להקה שהשפיעה על מטאליקה מבחינה מוזיקלית.
גמ אנחנו הישראילם ! אוהבים אותם ! שומעים אותם לא כולם אבל יש !
מאטליקה מופיעה בישראל !ב22 במאי
מחירי הכרטסים פשוט בשמיים
בין 300 ל1200!
כן כן כן 1200 לכרטיס!

האטפילד על הבמה. מ-300 ועד 1,200 שקלים
תודה על שקראתם תסיקור שלי תהנו ואל תשכחו לקנות כרטיסים