קודם כול קרדיט לKazuar אופיר החיימשלי מפורום אחר!
שלום לכולם ותודה שנכנסתם!! ^___^
יאי! מדריך ראשון!! אני מקווה שזה בסדר שאני מפרסמת פה =]
בגלל שראיתי שיש כאן כמה אנשים שמציירים, החלטתי שיהיה נחמד אם אני יעלה מדריך כזה לפה, כדי להביא לציירים פה טיפים לציור ^___^.
המדריך הזה כולל שני חלקים: החלק הראשון שזה זה, והחלק השני שזאת התגובה למטה.
אלו הדברים שאני הולכת להסביר במדריך:
1) מה זה בכלל עפרונות ציור.
2) סוגים של עפרונות ציור.
3) עבודה עם עפרונות במהלך הציור (כולל הסבר מפורט בכל שלב בציור וטיפים על טכניקת ציור וסביבת עבודה).
4) הסבר בעל 8 שלבים על איך להצליל עם עפרונות ציור (כולל תמונות).
------------------------------------------------------------------------------->
אז מה זה בכלל עפרונות ציור?
עיפרון ציור הוא כמו כל עיפרון, רק עם עופרת מיוחדת שמתאימה לרישום וציור.
העפרונות הצהובים שכמעט כל אדם מכיר מסומנים כHB2.
הערה: חידוד של עפרונות מיוחדים כדאי לעשות עם מחדד מתכת רגיל ופשוט, גם ממליצים עליו בחנויות ציור (חנויות ציור טובות הן אקוורל וארטא)
רגע מה זה כל המספרים והאותיות האלו?
שאלה מצויינת!
אז בעצם האותיות מסמלות את סוג העופרת, והמספרים מסמלים את רמת העופרת הזאת.
יש שלושה סוגי עופרות בעפרונות ציור: H, HB, B.
B -
אלו הם עפרונות עם העופרת הכי רכה.
ככל שהמספר יותר גדול, כך העופרת יותר רכה =]
ייתרונות:
1) עם עפרונות רכים מסוג B ההצללות פשוט נפלאות!, אפשר לעשות עם העפרונות האלו הצללות מטורפות! (דברים שלא ניתן לתאר! קבלו הצצה לציור הזה: http://piratecaptainjess.deviantart....buza-101013941 וזה רק עם עפרון!)
2) בגלל שהעפרונות האלו כלכך רכים, אפשר לשחק עם הצל אם משתמשים בעיפרון נייר דחוס מיוחד* (וגם עם סתם נייר טואלט או האצבעות) ולגרום לצל להיראות ריאליסטי ואמיתי.
עיפרון נייר דחוס*:
עיפרון נייר דחוס, זאת המצאה ששמעתי עליה לא מזמן.
בעצם, זה נייר דחוס בצורת עיפרון, שעוזר לך למרוח את ההצללות והעופרת של העיפרון בצורה מדוייקת להפליא!
חסרונות:
1) החיסרון היחיד הוא, שלאחר שאתה מסיים, אם אתה רק נוגע בציור, הכל נמרח* (כמעט תמיד, אלא אם כן זה מספר מאוד נמוך).
*אולם! נמצא פיתרון מדהים לדבר הזה, ואני אישית יכולה להעיד שזה עובד!
המציאו ספריי שקוראים לו "ספריי פיקסאטיב" שאם מרססים אותו ממרחק של 3-5 מטרים על הציור ומחכים 5 דקות, כשאתה סוגר את המחברת, הוא לא נמרח!.
למרות שעדיין יש לזה חסרונות, אם אתה ממש מעביר את היד על הציור הוא עדיין נמרח, אבל אם אתה שם עליו דברים או עובר עליו ממש חלש הוא לא נמרח =].
תמונה של הספריי:
HB -
אלו העפרונות הצהובים שכולנו מכירים והם לא קשים ולא רכים, הם באמצע ^^.
אני לא בטוחה כמה מספרים יש להם, כי ראיתי רק HB2 וHB ולא ממש קונים אותם בחנויות ציור, אז אני לא יכולה לדבר על המספר שלהם ממש ^^
אין להם כלכך יתרונות וחסרונות, אבל אני יכולה להגיד שאני תמיד משתמשת בהם לסקיצה ראשונית, כי הם לא נמרחים והם גם לא חורטים על הדף, כך שהם מצויינים לציור ראשוני ^^
H -
אלו הם עפרונות עם העופרת הכי קשה.
ככל שהמספר יותר גדול, כך העופרת יותר קשה =]
ייתרונות:
1) בגלל שעפרונות מסוג H מאוד קשים, הם גם מאוד מדוייקים, כמו העפרונות המכנים.
2) עפרונות עם עופרת קשה לא נמרחים (אלא אם כן אתם משפשפים את הציור חזק), לכן אין את הבעיה של נמרח הציור.
חסרונות:
1) החיסרון הגדול ביותר, זה שהעיפרון הזה בקושי נמחק, גם אם מציירים איתו דיי חלש, בגלל זה אין לי עפרונות מהסוג הזה בבית (בשביל ליינארט אני משתמשת בעיפרון מכני ^^).
2) לא ניתן להצליל כמעט בכלל עם העפרונות האלו.
פחם:
פחם זה עיפרון, רק שבמקום עופרת יש לו פחם.
אלו עפרונות שאני אישית ממליצה לא להשתמש בהם, כי הם מאוד חזקים ובקושי נמחקים.
אם אתם רוצים לצייר ציור עם צבע מאוד חזק וכהה, תשמשו בזה (למרות שאני ממליצה על 8B, כי הוא יותר נמחק מפחם).
גם פחם שחור אי אפשר לחדד סתם במחדד, צריך לגלף אותו בסכין יפאני.
אבל מה, פחם לבן הוא ממש טוב.
לפעמים אי אפשר למחוק טעויות עם מחק, והפחם הלבן עושה עבודה מצויינת, רק אסור ללחוץ עליו כשמשתמשים בו, אחרת זה יהרוס את הציור.
פחם לבן גם טוב מאוד בשביל לדרג את ההצללות, אני אישית לא ניסיתי את זה הרבה, אבל אם לא לוחצים יותר מידי עליו, הוא עושה את העבודה =].
עיפרון עופרת:
עיפרון עופרת זה בדיוק כמו כל עיפרון (והוא רך או קשה על פי האות והמספר) רק שהעיפרון הזה לא עטוף בעטיפת עץ, אלא זה עיפרון העשוי מעופרת נטו.
אתם יכולים לראות בתמונה למעלה עם כל העפרונות שלי, ליד העיפרון הפחם הלבן (שהוא היחיד עם עטיפת עץ ולבן בקצה) משמאלו יש עיפרון אפור לגמרי.
זה עיפרון עופרת.
ההבדל בין העיפרון העופרת הזה לכל עיפרון ציור רגיל הוא פשוט: אתה יכול לצייר איתו מכול מקום בו! מהצדדים, מאחור, מהקצוות, מהחוד, מהכל!.
אולי הבעיה היחידה היא שכשאתה מזיע העיפרון נמרח לך בידיים.
לי נגיד יש עיפרון עופרת 2B (כי זה הסוג הכי אהוב עליי, 2B ^^)
סרקתי כאן הבדלי צבע של העפרונות שיש לי (אגב, יש שם גם פחם לבן, אולי אתם לא רואים אותו, אבל אם מתאמצים רואים אותו, הוא ליד הפחם)
------------------------------------------------------------------------------->
עבודה עם עפרונות וסביבת עבודה:
אלו טיפים כלליים שקשורים בכל דבר, כולל עבודה עם עפרונות.
טרום ציור:
אז ככה, לפני שמתחילים לעבוד, חשוב לשטוף ידיים, (זה מומלץ לפחות) כדי שכשאתם תתעסקו בהצללה לא תלכלכו את הציור עם גוון לא רצוי.
בנוסף, סביבת העבודה צריכה להיות נקייה וגדולה, שיהיה לכם נוח, וכדאי שתשימו את כלי העבודה שלכם לידכם, אבל לא קרוב מידי שלא יפריעו לתנועתיות היד שלכם.
התחלת הציור:
כמו שאמרתי, אני ממליצה לצייר סקיצה עם עיפרון HB2, לפי הנימוקים שכבר אמרתי למעלה.
ועוד משהו חשוב!, כשאתם מוחקים, תמיד תבדקו קודם אם המחק נקי, זה הרס לי ציור שלם (שמאוד אהבתי!) בגלל שלא ניקיתי את המחק לפני שמחקתי חלק בציור.
בשלבי הסקיצה הראשונית, כדאי מאוד מאוד מאוד לצייר חלש על הדף, אחרת יישארו סימנים על הנייר שלא תמיד יורדים.
אחרי שסיימתם את הסקיצה, אני ממליצה להדגיש את הציור עם עיפרון מכני ולאוו דווקא עם H, למרות שהוא בחירה מאוד אידיאלית.
עוד לפני ההצללה, אני ממליצה לכם, אם אתם עושים לדמות בציור בגדים כהים לעשות צבע בסיס.
מה זה שכבת בסיס?
אז שכבת בסיס, אני לא יודעת אם המושג הזה קיים כי לא קראתי את זה בשום מקום, זה בעצם שכבת הצבע המקורי של החלק שאתם רוצים לצבוע.
כשאני עושה בסיס, אני אוהבת לעשות שתי שכבות: אחת בהירה יותר ואחת כהה יותר.
וזה מומלץ שתעשו את הצבע אחרי הדגשתם את הציור וסיימתם הסקיצה הרשמית.
שלבי ההצללה:
קודם כל, כשאתם מתחילים להצליל, שימו פיסת נייר מתחת ליד שלכם (אני תמיד לוקחת דף לבן חלק של A4 ומקפלת אותו לחצי).
אגב, גם כשאתם עושים את צבע הבסיס, שלרוב אני ממליצה עם עיפרון HB2, כדאי שתשימו את הדף, למקרה ביטחון.
אם אתם לא רוצים שכל היד שלהם תיהיה שחורה וכל ההצללות והצבע שעשיתם יילכו כמו כלום, חשוב להשים את הדף מתחת ליד שלכם בכל עת מתחילת ההצללה =].
נסו כמה שפחות להזיז את הדף מתחת ליד שלהם כשאתם מציירים, זה יכול למרוח מעט את הציור.
מריחות:
המריחות נועדו כדי לגרום לצבע העיפרון להיראות יותר אחיד ובכך לגרום לתחושת אמיתיות בציור.
כמו שהסברתי מקודם, השיטה המעולה ביותר למרוח היא בעזרת עיפרון נייר דחוס, אבל למקרה שאין לכם את הדבר הזה (T__T), יש שתי שיטות:
1) מריחה עם נייר טואלט - שיטה שעושה את העבודה, אבל היא מאוד לא מדוייקת וקשה לדייק איתה (אלא אם כן אתם מסוגלים להחזיק חתיכה מיזערית של נייר XD)
2) אצבעות - שיטה גם טובה, והיא לעומת הראשונה מדוייקת יותר, אבל תצטרכו הרבה פעמים לשטוף את הידיים בהמהלך הציור, אם אתם לא רוצים ללכלך אותו בטעות.
סיום הציור:
אחרי שסיימתם את הציור, כדאי לרסס עליו ממרחק של 3 מטרים לפחות את הספריי הפיקסאטיב ולחכות 5 דקות לפני שאתם מעבירים דף במחברת הסקיצות, כדי שלא תגלו כתם שחור במחברת במקום ציור (אוקי קצת הגזמתי אבל הבנתם את הכוונה XD).
המשך המדריך!! ^___^
מתוך הדברים שאמרתי שאני הולכת להסביר במדריך, עכשיו זה הדבר הרביעי:
4) הסבר בעל 8 שלבים על איך להצליל עם עפרונות ציור (כולל תמונות).
הצללה ומריחה עם עפרונות מיוחדים:
אז כאן אני אראה לכם איך אני מצלילה עם עפרונות מיוחדים בעזרת תמונות להמחשה D:
אגב, אם אתם לא רוצים להצליל ככה אין בעיה, לא לכל הציורים מתאימה הצללה מהסוג הזה, זאת פשוט ההצללה שאני הכי אוהבת לעבוד איתה ושהכי גורמת, לפי דעתי, לציור לחוש אמיתי יותר.
אגב, אשמח אם תגיבו לי על הציור ^___^
1) בחרתי משהו סטנדרטי, והפעם לא תנוחה מסובכת, בחרתי לצייר את פיין כשהוא עומד בזווית.
את הסקיצה הראשונית ציירתי עם עיפרון HB2 וכדי לדייק בפנים ובעגילים השתמשתי בעיפרון מכני 05, ושימו לב שעוד לא תיקנתי את הציור (לדוגמא את הכפות ידיים המעוותות):
2) ועכשיו אחרי שתיקנתי כמה מהדברים שהציקו לי בתמונה הקודמת (וגם הוספתי קפלים), הינה הסקיצה הראשונית (לאחר התיקונים):
3) עכשיו אני עשיתי את גירסאת הליינארט, כלומר הדגשתי את כל הקווים וסיימתי את הסקיצה הרשמית בעצם.
השתמשתי בשביל ההדגשה בעיפרון מכני 05:
4) בגלל ששכחתי לצייר לו כמה עגילים, עשיתי אותם אחרי שלב הסקיצה הרשמית (ואל תעשו כמוני! לפני שאתם מדגישים תבדקו שלא עשיתם טעות ושלא שכחתם כלום).
עכשיו, אני בחרתי בעיפרון HB2 לשכבת הבסיס הראשונה לשיער ולמכנס (למי שלא מבין מה זה שכבת בסיס, תסתכלו בחלק הראשון של המדריך ב"עבודה עם עפרונות וסביבת עבודה" אני הסברתי מה זה שם):
5) כאן כפי שאתם רואים, שמתי שכבת בסיס נוספת, אבל הפעם השתמשתי בשביל השכבה הזאת בעיפרון B (ובעדינות):
6) עכשיו הגענו לחלק המעניין!.
מהשלב הזה, אני מתחילה להצליל (ואל תשכחו להשים מתחת ליד שלכם פיסת נייר של A4! ואני ממליצה אפילו להשים אותה כבר כשאתם עושים את שכבת הבסיס).
כשאני מתחילה להצליל, אני קודם כל עושה הצללה רגילה (וכמובן בוחרת מקור אור, במקרה הזה בחרתי שהאור יגיע מלמעלה).
הכוונה בהצללה רגילה זה שאני מצלילה באופן סימטרי, במקומות שיש צל, ופשוט צובעת שם בצבע חזק יותר מהבסיס השני (הכוונה להצללה כמו בסדרות האנימה).
בשיער ובבגדים השתמשתי בעיפרון 2B, ובחולצה ובגוף השתמשתי בעיפרון B:
7) (אגב, התמונה לא יצאה טובה בגלל התאורה, זה אמור להיות יוצר מוצלל ברגל ממה שרואים)
עכשיו זה השלב הקצת יותר קשה.
אם תסתכלו בתמונה, תוכלו להבחין שיש הרבה שוני בין ההצללה בשלב הקודם לבין ההצללה בשלב הזה.
זאת ההצללה שאני כמעט תמיד משתמשת בה, וזה יצירת גוונים.
בעצם מה שעשיתי זה במקום שהאור פחות מגיע עליו, הצללתי יותר חזק, וככה התקדמתי כשאני לוחצת פחות ופחות חזק על העיפרון, וכך הצבע בהיר ובהיר יותר ככל שמתקדמים, עד שמגיעים לצבע המקורי של העור.
ככה ההצללה נראת הרבה יותר אמיתית, והבן-אדם נראה הרבה יותר אמיתי ופחות דו מימדי.
במכנס, בחלק הפנימי של הרגל, ליד המפשעה שלו, השתמשתי בעיפרון 3B, ואז לקחתי עיפרון 2B ושיחקתי עם הלחץ על העיפרון ויצרתי את הגוונים במכנס שלו.
בעור ובחולצה השתמשתי בעיפרון B, וכמו במכנס הדגשתי את המקום הכהה ביותר באזורים המוצלים בגוף ובחולצה (כלומר המקום הכי חשוך במקום המוצל), ואז הפעלתי פחות ופחות לחץ כשהתקרבתי למקומות המוארים יותר:
8) בשלב הזה, אולי אתם לא שמים לב, אבל השתמשתי במריחות כדי ליצור תחושה שהצל מחובר לעור.
כדי לגרום לצל להיראות אמיתי יותר, צריך למחוק את הקווים שיוצרים את הצורה של הצל.
אני השתמשתי במחק שנמצא בעפרונות הצהובים, כי הוא יותר מדוייק. (אבל המחיקות הן רק בעור שלו ובחולצה! במכנס בגלל שיש לו צבע בסיס לא צריך לעשות זאת).
אחרי שמחקתי את הקווים שיצרו את הצורה של הצל, וגרמתי לצל להיראות יותר מחובר לעור, מרחתי באזור הידיים והקפלים בחולצה את הצל, כדי לגרום לצל להיראות יותר אמין.
אם היה לי את הנייר הדחוס בצורת עיפרון לא הייתי מסתבכת בזה, אבל בגלל שלא היה לי השתמשתי באצבעות שלי (כי עם נייר טואלט זה כלכך לא מדוייק)
וזהו!! הציור גמור!! (רק לא לשכוח לרסס עליו את הספריי פיקסאטיב!)
אני מקווה שעזרתי לאנשים!! =]
השמח לתגובות! ^___^

ציטוט ההודעה