נגיד וקניתי אופנוע 50 סמ"ק יש לי טסט לשנה ואין לי ביטוח חובה אני יכול לנסוע בכביש ? ואם שוטר עוצר אותי הוא לא בודק בטוח?
או שהוא כן ואז יהיה לי שלילה... ?
נגיד וקניתי אופנוע 50 סמ"ק יש לי טסט לשנה ואין לי ביטוח חובה אני יכול לנסוע בכביש ? ואם שוטר עוצר אותי הוא לא בודק בטוח?
או שהוא כן ואז יהיה לי שלילה... ?
|
|
זה שלילה אחי אבל נראה לי שיש משו של עד חצי שנה שאין ביטוח ורק אחרי זה זה נהיה שלילה
קוראים לזה "ביטוח חובה", עכשיו תפעיל קצת ת'שכל ותנסה להבין למה.
הוא אף פעם לא היה חובה.
הוא מחיב אותך כי בישרל אסור לנהוג בלעדיו. אבל הוא לא חובה מבחינת תקפות הרישיון.
מה שכן.. אם אתה בלי ביטוח חובה, ופגעת באדם.. אתה ככל הנראה תהיה במינוס כמה מיליונים בבנק למשך שארית חיך
לרוב כלי הרכב בישראל ישנם 2 סוגי ביטוחים.
ביטוח חובה וגם ביטוח מקיף או ביטוח צד ג' או ללא ביטוח רכושי כל זה נועד כדי לנהוג בכבישי ישראל כדין.
מי שלמד תכנות או שיש לו שכל יכול להבין שכדי לנוע בכבישי ישראל חייב לרכוש פוליסת ביטוח חובה לפחות שאר פוליסות מקיף/צד ג' זה רשות.
אז למה לנו לרכוש ביטוח חובה?
א' קבע המחוקק לקרוא לביטוח חובה ולחייב כל כלי רכב שנע בכביש להיות בעליו של פוליסה כזו.
ב' הוצאה חד פעמית שנתית של עד 6 אלף שקלים זה פרוטות יחסית למה שיכול להיגרם כתוצאה מפגיעה גופנית בעת תאונה קלה אפילו מהבחינה הכספית ולא הרפואית אפילו.
מה זה בעצם ביטוח חובה?
ביטוח שמכסה את כל עלויות הטיפול הרפואי, הבדיקות, הטיפולים, הניתוחים, ההשתלות, האשפוז, התרופות, הפיזיותרפיות, הפיצוי למשפחת הנפטר, עלויות קבורה ועוד דברים קודרים אחרים.
מי שנוהג ללא ביטוח חובה ישא בכל ההוצאות הללו מכיסו הפרטי.
נפרט טיפה עלויות? אמבולנס 750 שקל, קליטה במיון עוד 500 שקל אשפוז עוד 700 שקל.
ניתוחים עוד 10K שקל. תרופות משככי כאבים ל3 חודשים 1000 שקל.
פיזיותרפיה 300 שקל מפגש, 2 מפגשים בשבוע למשך חצי שנה.
העלויות הן לא מדוייקות אבל הכוונה הובהרה.
מה זה ביטוח מקיף?
ביטוח מקיף הינה פוליסת ביטוח שמכסה נזק רכושי בלבד שלא כמו ביטוח חובה המכסה נזק גופני בלבד.
מקיף משמע כלל הנזקים בתאונה החל מתאונה קטנה בשווי 10K שקלים או תאונה רצינית בשווי 500K שקלים.
מה זה ביטוח צד ג'?
מבטח רק נזק שנגרם למי שנפגע בתאונה באם אתה אשם בתאונה.
ז"א חברת הביטוח תתקן את הרכוש למי שנפגע על ידך בתאונה. ואתה נתקעת עם רכוש מקולקל/שבור שאי אפשר להשתמש בו אלא אם אתה תתקן אותו מכיסך הפרטי.
מי מבטח בביטוח צד ג'?
אנשים ששווי הרכוש לא עולה על 30K שקלים.
ועכשיו להמחשה:
אני בעליו של רכב שמחיר המחירון שלו הוא 12K שקלים ואני מבוטח ב2 ביטוחים.
1. ביטוח חובה.
2. ביטוח צד ג'.
המלצה אישית- לרגע, אפילו לא 2 מטר, אל תנהגו ברכב שלא מבוטח בביטוח חובה. או כזה שמבוטח בביטוח חובה אבל אתם לא עונים לדרישות לדוגמה:
רכב שמבוטח בביטוח חובה שהנהג הצעיר ביותר הוא בן 34 ואתם נוהגים עליו בגיל 19. במקרה כזה הביטוח לא תקף וזה שקול לנהיגה ללא ביטוח חובה בכלל.
זה לא עניין של חייב או לא, סתם שתדע ששוטרי תנועה אפילו לא מבקשים ביטוח, עם אתה עושה תאונה ופגעת במישהו ואין לך ביטוח הלך לך על החיים קרנית טובעים אותך על מליונים וכל החיים שלך תחייה בחובות.