נתחיל בTalents Tree :

Frost - שימושי מאוד לPVP במיוחד בכלל טכניקות הקפאה ו Ice barrier שסופג בערך 1200 damge.
כמו השם הרעיון של העץ הזה זה קרח.

Fire - שימושי בPVE (הכוונה נגד מפלצות), דמג' גבוה מאוד אז אם אתה אוהבים להפציץ ולגמור HP ומהר זה בשבילכם למרות שקשה יותר בPVP ממכשפי Frost, אבל שורדים ויותר מזה.

Arcane - סודיות(><), זה נשמע מטומטם אז אני פשוט אגיד ארקיין.
בנוי על שיפור הבאפים שלך(ברכות..) mana shield ועוד קסמים שימושיים אחרים.
הרבה מהטאלנטס(ברמות הגבוהות יותר) בעץ הזה מוסיפות spell damge יותר חוכמה(מאנה..), לא כיפי כלכך למרות שבהמשך אני אציין שיטה קטלנית במיוחד שאפשר לעשות עם העץ הזה(מוכרת).

קסמים של המייג':
Fire Ball- כדור אש, דמג' ובנוסף משאיר אפקט "שריפה" שגורם ליריב לאבד חיים בפרק זמן מסויים.

FrostBolt - כדור קרח, שימושי מאוד כי הוא (ברמות הגבוהות יותר) מוריד את המירות של היריב ב60% במשך זמן מסויים(6 שניות בערך).

Arcane missles - טילי ארקיין, סקיל צ'אנל(ממשיך לירות לכמה שניות עד שאתה מפסיק)יורה מספר טילים
סגולים כאלה ולא שימושי כלכך בPVP רק שיש ליריב מעט חיים(אם רוצים לגמור מהר).

-Fire blast- - סקיל מיידי(אין זמן הטלת לקסם) ישר משגר אש אל היריב, כל אחד משתמש בזה,Frost,Fire,Arcane שימושי.

Frost Nova - גם סקיל שימושי מאוד, שולח כל קור מתחת לרגליים שלך ומקפיא את כל האויבים מסביבך.
כל אחד יכול להבין את הפוטנציאל של הסקיל הזה בקרב.

polimorph - הופך את היריב לכבשה, בזמן הזה היריב לא יכול לעשות כלום! מה שנותן לך זמן להטיל כישוף, אבל החיים של היריב שהפולימורף מופעל עליו עולים בצורה מהירה, לכן ממולץ להשתדל להשתמש בזה כמה שיותר מהר בתחילת הקרב מסיבות ברורות.

Blizzard - סקיל באמת לא שימושי, אני אישית לא שם אותו בסקיל באר שלי אף פעם.
פשוט בוחרים אזור מסוים ומתחילים בעוד סקיל צ'אנל(כמו הטילי ארקיין) ונוצר גשם של נטיפי קרח שפוגעים בכל מי שבאותו אזור.

Cone of Cold - סקיל מעולה לכל מכשף קרח במיוחד, פשוט משגרים סופה מהיד שמורידה חיים ליריב ומורידה את המהירות שלו ב60% (גם סקיל מיידי).

PyroBlast - הסקיל הבודד שגורם הכי הרבה נזק מכל הקסמים של המייג', 5.9 שניות הטלה אני חושב אבל משגר כדור אש עצום שעושה נזק גבוה במיוחד!(למכשפי אש בלבד.)

Blast Wave - סקיל מיידי ושימושי ביותר, אני קורא לו סקיל קאמיקאזה והכוונה שכשרואים שליריב יש קצת חיים פשוט רצים אליו ומשתמשים בזה כדי לגמור את זה.
פשוט גל אש שמשתחרר מתחת לרגליים שלך שעושה נזק גבוה.(קוסמי אש בלבד.)

Arcane Explosion - סקיל שלוקח הרבה מאנה וגם מיידי, פשוט משחרר אנרגיה מסביבך וכל האויבים שטווח מקבלים כמות נזק חביב לא גבוה מדי.

Mana shield - מפעיל מגן מסביבך שסופג נזק ולא מספיק נזק- ולוקח מאנה תמורתו.
בכל מקרה, אם אתם מכשפי אש אני ממליץ להשתמש בו בתחילת הקרב כדי שלפחות לספוג מכה ראשונה.

Ice Barrier - סקיל של מכשפי קרח בלבד,כמו mana shield רק שהוא סופג כמו מכובדת של נזק ולדעתי עוד אחד מהתרונות של Frost מייג'.

Counter-Spell - סקיל שימושי במיוחד נגד spellcasters (פריסטים, שאמנים, !מייג'ים! וכו'...) פשוט מפסיק את הטלת הקסם של היריב ומונע ממנו להטיל כשפים במשך 4 שניות בערך.(סקיל מעולה!)

Cold Snap - סקיל של מכשפי קרח בלבד, פשוט מסיים את כל הקולדאונס של כשפי הקרח שלך.

Ice Block - למכשפי קרח בלבד, מכניס את עצמך לתוך גוש קרח שמגן עליך מכל דמג' למשך 10 שניות.(משאיר אפקט של היפותרמיה, מה שאומר שאתה לא יכול להפעיל את זה שוב במשך 5 דקות אז Cold Snap לא יוכל לגרום לכם להשתמש בזה שוב.)

Comustion - רק למכשפי אש, מפעיל עליך באף שמעלה את אחוז הCRIT של קסמים האש שלך ב10% עד שעשית 3 crits (מכות קריטיקליות גורמות !להרבה! יותר נזק מפגיעות רגילות).

Dragons Breath's - רק למכשפי אש, מופיע ראש דרקון שפלט אש על כל האויבים שנמצאים מולך וגורם להם לטשטוש שגורם לאי יכולת לפעול במשך מספר שניות.

Presence of Mind - למכשפי ארקיין בלבד, גורם לקסם שזמן ההטלה שלו הוא מתחת ל10 שניות להיות קסם מיידי.

Arcane power - למכשפי ארקיין בלבד, למשך 15 שניות הנזק שהכשפים שלך יגרמו יעלה ב30%.

Slow - למכשפי ארקיין בלבד, הרבה מאנה, מוריד את המהירות של היריב שלך ב50% את זמן הטלת הקסמים שלו ב50% ואת הזמן בין ההתקפות שלו ב50%.

Ice lance - משגר כדור קרח שמוריד קצת ולוקח קצת מאנה, אבל גורם נזק משולש על מטרות קפואות.

Water Elemental - למכשפי קרח בלבד, מזמן אלמנטל מים שיכול להשתמש בFROST NOV אבל אתה בוחר את האזור שבו האפקט יפגע, ויכול לירות כדורי מים ולתקוף אבל נעלם אחרי 45 שניות.

Conjured Food ו Conjured Water - חוסך הרבה כסף והרבה זמן, הקוסם בעצם מייצר שתייה(שמעלה כמות מאנה מסויימת בפרק זמן מסויים) ואוכל (שמעלה כמות חיים מסוימת בפרק זמן מסויים).
הקוסם יכול להשתמש בו ואפשר לתת אותו למטרות ידידותיות.

זהו, פרטתי על כל הקסמים היותר חשובים של הקוסם.(אני יודע שיש כאלה שאין פשוט נראים לי פחות חשובים או שסתם שכחתי חשובים ><)

בילדים-

3 minutes mage - קוסם רצחני ביותר שמשתמש בקומבו החזק במשחק ויכול לסיים את המשחק בשנייה, בעצם הוא משתמש בpyroblast מיידי והינה בילד שלי שאני בניתי שלדעתי מעולה בשביל אחד(קוראים לו מייג' שלוש דקות כי הקולדאונים של POM וArcane power הם שלוש דקות..):
http://www.wowhead.com/?talent=obxVc0fzxIzbZxg0zfcck

Fire Mage - מכשף אש רגיל שבנוי על הרבה יותר טאלנטס בעץ של האש:
http://www.wowhead.com/?talent=of0VZxg0zfccReRtbhM

Frost Mage - כמו הקודם רק Frost:
http://www.wowhead.com/?talent=obxVf0bZZVVGhofxsbot

Arcane Mage - כמו הקודמים רק Arcane (בילד מעולה נגד rogues מנסיון..):
http://www.wowhead.com/?talent=oi0VcMfzxuzioZVVG000x

התרונות וחסרונות:

מייג' קרח:

התרונות:
*היתרון בPVP בגלל התגובות שלו לפעולות מסוימות(Ice block וכו'..)
*בגלל בטאלנט Shattar הוא מקבל עוד 50%!!(עם שמים 5) אחוזי CRIT על מטרות קפואות.
*יכולות הגנתיות כמו הקפאה הורדת מהירות היריב וכו'.

חסרונות:
*דמג' נמוך יותר מקוסם אש(שלא תטעו עם הציוד הנכון אתם עושים קריטים מטורפים)
*הרבה קול דאונים מה שיכול לגרום לכם להגיע מצב שאין לכם מושג מה אתם עושים עד שהם יגמרו.

מייג' אש:

התרונות:
*דמג' גבוה מאוד!!
*מעט קול דאונים
*אפקטים שאחרי הפגיעה שיכולים לגרום לתוספת נזק.
*הרבה קסמים ישיירים.

חסרונות:
*הגנות חלשות מול אויבים.(אולי חסרון אחד אבל משמעותי..)

מייג' ארקיין:
התרונות:
*יותר Spell damge בגלל טאלנטס מסויימים.
*שדרוג הבאפים של הקוסם.
*באף כמו presence of mind ו Arcane power שנותנים יכולת לשגר כדור אש/קרח עם תוספת נזק אדירה וגם הופך אותם לקסם מיידי- מה שיכול להרבה נזק מיידי D:.(אני מחשיב להיתרון..)

חסרונות:
*הקסמים שלו צורכים המון מאנה!
*בעל פחות כשפים התקפיים בPVP ובכללי...(למרות שעם הבילד שלי הוא מפלצת..)

זהו.
השקעתי הרבה אז תנו תגובות ואני אשמח אם תכניסו לנעוץ [IMG]http://images.***.co.il/smilies2/biggrin.gif[/IMG].

עריכה:
דרך אגב אם יש לכם תוספת ל"חסרונות התרונות" בבקשה כי הייתי דיי אבוד שם ><
ועוד משהו ששכחתי, שאני אומר "מכשפי FROST בלבד וכו' הכוונה שאתם צריכים להשתמש במספר מסויים של נקודות טאלנטס בעץ מסויים כדי שיתאפשר לכם לוהיף נקודה לאותו טאלנט.
כדי לבדוק מה הטאלנט עושה וכמה נקודות תכנסו לפה תבחרו במייג' ותבדקו. [IMG]http://images.***.co.il/smilies2/smile.gif[/IMG]

תוספת על המקרו:

המקרוס הם המצאה פשוט גאונית של בליזרד והם חוסכים זמן יקר! מה שהם עושים זה שאתה בוחר אייקון מקליד מספר פקודות להטיל קסם 1 2 3 שם את המקרו שלך עם הקסמים שלך וברגע שאתה לוחץ עליו הוא משתמש בכל הקסמים אחד אחרי השני.

הינה מקרו ל"מייג' שלוש שניות" והוא פשוט משתמש בpresence of mind ב Arcane power בTrinkets שלך ואז משגר Pyro מיידי:
#showtooltip Pyroblast
/cast Presence of Mind
/stopcasting
/cast Arcane Power
/stopcasting
/use 13
/use 14
/cast Pyroblast

זה בשביל קוסם ארקיין(הבילד שנתתי למעלה הכי ממולץ בשביל זה), מאחר ובעץ ה Frost יש טאלנט ממש בהתחלה שנקרא Frostbite שמוסיף 100% לתוספת הדמג' של המכה הקריטית של קסמי הקרח שלך:
#showtooltip Pyroblast
/cast Presence of Mind
/stopcasting
/cast Arcane Power
/stopcasting
/use 13
/use 14
/cast Frostbolt

קרדיט לפורום אחר