בניית דמות

חשוב לדעת את כל הפרטים על הדמות לפני כתיבת הסיפור. ניתן לעשות את תלהיך בניית הדמות בעצם כטופס או תעודת זהות.
רצוי לעשות תעודת זהות מעמיקה גם לדמויות משנה ולא רק לראשיות.

שלבים

- מציאת שם
- קורות חיים [ רקע ]
- קביעת מראה
- ניתוח אופי

מציאת השם
הדבר הראשון שעליכם לחשוב עליו הוא מי נתן לדמות את שמה. אלו יכולים להיות ההורים שלה, קרובים אחרים במשפחה או אדם אחר שפגשה בילדותה ואינה הכירה אותו לפני כן.
השם יכול לעבור במשפחה, השם יכול להיות בעל משמעות הקשורה לזה שבחר לו אותו, והשם יכול גם להיות פשוט וללא כל סיפור מאחוריו. אך השם עדיין חייב להכיל בתוכו את האישיות של הדמות וסיפורה.
לשם הפרטי יכול גם להתווסף כינוי, אם השם ארוך אז הכינוי יכול להיות קיצור לשם[דוגמא: כריסטיאנה - כריס].

שם משפחה
לא לכל אחד יש שם משפחה.
זה תלוי מתי הסיפור מתרחש ואם בכלל ידוע מי ההורים של הדמות. לרוב, גם אם ההורים אינם ביחד, כל עוד ידוע מה שמו של האבא אז שם משפחתה של הדמות יהיה שם משפחתו של אביה. אך אם לא ידוע כלל מה שמו של האבא אז שם משפחתה יהיה זה של האמא.
כאשר הסיפור מתרחש בתקופה הסיטורית כמו ימי הביניים אז רק למשפחות האצולה היה שם משפחה, אז הדבר תלוי בעיקר בקורות חייה של הדמות והתקופה בה היא חיה.

*~ הערה של JohnSnow: חשוב ששם המשפחה [והפרטי] יתאים למוצאה של הדמות ושל שאר בני משפחתה.

לפעמים משתמשים בשם הדמות הראשית כשם לסיפור, אם הסיפור שלכם הוא מסוג כזה עליכם לבחור את השם בקפידה.

קורות חיים [רקע]
כתיבת קורות החיים צריכה להיות מעמיקה ולהכיל כל פרט בחייה של הדמות עד לנקודה בה מתחילים חיי הדמות בסיפור.
דברים שחשוב לפרט בקורות החיים: ילדות, סביבת גידול, משפחה, אירועים משמעותיים בחיים, לימודים[אם הדמות למדה בכלל], מצב כלכלי, הרגלים תחביבים ועיסוקים.
קורות החיים הם בעצם תקציר של עלילה, הפ הרקע בקצרה של כל מה שעברה הדמות בחייה. חשוב שקורות החיים יכילו בתוכם את הפרטים שגם יתרמו לעלילה, או שיובילו לשינוי משמעותי ביחס לדמות[יחס הדמויות האחרות אליה, התנהגותה, השתקפות העולם בעיניה].

מראה הדמות
אין מה לפרט הרבה, הכוונה לא לפרטי הלבוש אלא לצבע שיער, אורך, צבע עיניים, גובה, צבע עור, תווי פנים וכדומה.
חשוב שאם יש דברים כמו צלקות מאירועים לא נעימים שעברה הדמות אז לציין את זה. כדאי שבתיאור לא יהיה מקום לדמיון ושהקוראים יוכלו לדמיין את הדמות כאילו רואים אותה בתמונה.

ניתוח אופי הדמות
למעשה, ניתוח אופי הדמות הוא אחד הדברים החשובים מבין כל השלבים בבניית דמות. האופי קובע איך הדמות תנהג במצבי לחץ, מצבי יומיום. איך היא תפנה לאנשים, איך היא תגיב על דברים מסויימים. כל מעשיה של הדמות תלויים באופי. האופי צריך להיקבע כך שלא יהיו תכונות שיסתרו זו את זו ושיהיה קל לשמר אותו במהלך פיתוח העלילה. הדמות אינה יכולה להיות מופנמת וביישנית ועם זאת תוקפנית ורוחשת חברים בקלות. אופי הדמות גם צריך להתאים לתנאים בהם הדמות גדלה; זאת אומרת אם הדמות באה משכונת עוני ומשפחתה חוותה מצוקה כלכלית קשה, היא אינה תהיה מפונקת שרגילה לקבל כל דבר שהיא רוצה.

משימה
לסיכום השיעור, כמו שנאמר בנושא הראשי, אני אתן לכם משימה.
המשימה לא קשה, אך דורשת מאמץ וזמן השקעה.
אני רוצה שתמלאו את הטופס הבא לפי השלבים שהסברתי למעלה:
שם:
קורות חיים:
מראה:
אופי:

אני רוצה שתתארו הכל במילים שלכם ושיהיה כמה שיותר מפורט. תוכלו לשנות את סדר השלבים ותוכלו להשאירו ככה בזה אני לא מתערבת.
כשאתם מסיימים למלא את הטופס, כיתבו קטע קצר בו הדמות שלכם מגיעה למקום חדש ופוגשת מישהו שאינה מכירה. כיתבו את הקטע מעיניו של האדם החדש שפוגש את הדמות שיצרתם והרושם הראשוני שהוא מקבל ממנה.

Credit Anime-il