נסו לתכנן מראש דברים. כשאני כותב סיפור אני כותב אופי של הדמויות וחושב כמו מי או מה אני רוצה שהן יהיו. ברגע שיש לדמות אופי היא תוכל לתפקד בסיפור בצורה ייחודית משלה, מה שייתן יחודיות לסיפור. תכננו גם את מראה הדמות ותארו אותה בסיפור, ואפשר גם לתאר שינויים במראה בשלבים יותר מאוחרים- דבר המעצים את התחושה וההזדהות של הקורא עם הקטע.
נסו לתכנן מקומות מראש- מקומות חשוביים או כאלה שחוזרים על עצמם ו/או ממלאים תפקיד בעלילה. עוד פעם- כך אפשר לשלב תכונות של המקום בסיפור עצמו ובהתרחשויות בו, במיוחד בקטעים אקטיביים. תארו פרטים שנדמים קטנים ויכולים להיות חשובים בהמשך.
פעלו על פי עלילה מתוכננת מראש- אחד הדברים שהכי מעידים על מקצועניות. לדוגמה, בהארי פוטר החמישי ציינו את תהליך הנקיון של בית מסוים ותואר מה ניקו. בתוך הרשימה, כביכול תקוע
סתם סופר על קמיע ישן ש "אף אחד לא הצליח לפתוח ולכן נזרק לפח" או משהו כזה. בספר השביעי לפחות שלוש מאות עמודים מתעמקים על הקמיע הספציפי הזה.
תארו הרבה יודעים מה הופך ספר לשווה קריאה? שני דברים:
1) עלילה וכתיבה המציגה רעיון בצורה משעשעת או מותחת, לעיתים באמצעות משחק מילים, לפעמים בדרך עקיפה או ישירה אך העיקר מעניין.
2) (ואולי החשוב) תיאורים. ספר בלי תיאורים הוא כמו אוכל בלי תבלינים. הוא כמו תסריט של סרט שבטח ילך כך:
שוקי: היי
מיצי: מה נשמע?
וכו'. תיאור הוא חיוני כיוון שהוא נותן לנו תמונה של מה שקורה. כך אני יכול לדעת איך דמות מתנהגת, מה היא לובשת וכו'. התיאור הוא טעם הקריאה.
תיאור של מקום חיוני אף יותר כיוון שהוא מתאר מקום שבו מתרחשים דברים ומאפשר לנו לדמות איך הדמויות מנצלות את תנאי הסביבה לטובת העלילה.
למרות היתרונות הנ"ל, יתאור מוגזם ודחוס מדי יתן תחושה של מחנק. התיאור צריך להיות זורם ולהשתלב בסיפור בצורה שמצד אחד נותנת תמונה על המתרחש אבל לא דוחס את המידע לשתי שורות שצריך לפענח כדי להבינן, אלא נותן זרימה. (בעע, הסתבך לי...) אפשר להסתכל על התגובה של Sussano מתחת להודעה הזאת כדי לראות דוגמאות טובות למצב.
בכתיבה אפשר ומומלץ לשאוב השראה ממקורות כגון מיתולוגיות, סיפורים אחרים או כל דבר העלוה על רוחכם - רק לא להעתיק, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה-
מקוריות. פעם סופרת אחת הגיעה לבית הספר בו אני לומד והרצתה. היא הכריחה אותנו לשנן משפט כלשהו שאינו משנה כרגע ואומר שמקוריות קודמת לכל.
בדקתי את זה. פירסמתי בפורום הזה ממש (זה היה מזמן...) שני סיפורים- אחד מקורי ואחד שמשלב קטעים מהרבה מקומות ולפי כמות התגובות והביקורות הראשון היה המוצלח מהשניים.
Credit פורום אחר

ציטוט ההודעה