קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. המדריך למשתין המתחיל
    על ידי Killer_MaN בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 08-08-2007, 22:58
  2. -=המדריך לדייג המתחיל!!!=-
    על ידי vicon בפורום דייג ומה שמסביב
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 07-08-2007, 11:26
  3. [מדריך] המדריך לשחקן המתחיל
    על ידי Vmon בפורום Counter Strike
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 31-07-2007, 01:57
  4. המדריך לשחקן המתחיל
    על ידי MushoNN בפורום Mu Online
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 09-07-2007, 00:40
  5. [מדריך] המדריך למאונן המתחיל |לגברים בלבד!!!
    על ידי Adi52 בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 07-07-2007, 23:59
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

המדריך לכותב המתחיל

משתמש באטרף האוואטר של Super Pippo
    שם פרטי
    הייד
    לייקים
    1623
    נקודות
    4
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    אין דבר חזק יותר מאהבת אם, חוץ מבעיטת אב.

ברירת מחדל המדריך לכותב המתחיל

קרטיד ענקי לדאטרלי מפורום טראוין ישראל שנתן לי להעביר את המדריך!
    --------------------------------------------------
    שלום לכותב המתחיל!
    זוהי הודעה מוקלטת, המנוסחת בלשון זכר אך המיועדת לשני המינים, המדריך נועד גם לשני המינים.
    נתחיל: ייתכן שאתה כבר בטוח שאתה יודע לכתוב ואין לך צורך במדריך זה, במקרה זה אתה מוזמן להתחיל לכתוב את ספרך עב הכרס ואנו מבטיחים לך שנקרא אותו ברגע שייצא...
    במקרה שאתה לא כל כך בטוח – כתבנו במיוחד בשבילך מדריך.
    המדריך יתבסס על סגנון שאלות ותשובות, חלק ממנו יהיה מעט מבלבל ומעצבן, כך שרק אנשים גאונים ו\או מכירים את פורום טרוויאן ו\או רוצים לכתוב יבינו אותו...

השאלון הוא בין הכותב המתלהב והמתחיל ובין הכותב המקצוען

מתחיל: אני רוצה להיות כותב!
    מקצוען: מגניב לך, מה אתה רוצה לכתוב?
    מתחיל: לא אכפת לי מה לכתוב, העיקר שאיראה משכיל וגאון...
    מקצוען: אי אפשר להיות משכיל וגאון מכתיבה, תגיד אתה בטוח שאתה שפוי?
    מתחיל: אני שפוי. טוב, אז מה אני צריך כדי להיות כותב?
    מקצוען: עט ונייר, או לחילופין מקלדת ומעבד תמלילים
    מתחיל: השגתי את זה, עכשיו אני יכול לכתוב?
    מקצוען: בהנחה שאתה מכיר את הא"ב, כן, אתה יכול להתחיל לחרבש את השטויות שלך...
    מתחיל: אני לא רוצה להיות סתם מחרבש שטויות, אני רוצה להיות סופר!
    מקצוען: כדי להיות סופר צריך לעשות הרבה דברים, בראש ובראשונה לדעת לקרוא, והרבה
    מתחיל: אוקי, מה עוד?
    מקצוען: אני מפנה אותך בסוף המסמך למספר לינקים נחמדים, שיש בהם מדריכים טובים, אני ממליץ לך לקרוא אותם
    מתחיל: אוי, ראיתי אותם... הם ארווווכים, אני באמת חייב לקרוא הכל?
    מקצוען: כל מה שקשור לפרסום אתה לא חייב, אבל כל מה שקשור לעלילה – כן!
    מתחיל: אבל כולם מדברים על מד"ב ופנטזייה! מה זה קשור לטרוויאן?
    מקצוען: טרוויאן הוא חממה לספרי פנטזיה, כל סיפור שבטרוויאן זה סיפור פנטזייה, אתה מוזמן להתחיל לקרוא...
    מתחיל: אין לך כמה טיפים לפני שאתה זורק אותי אליהם?
    מקצוען: כן, הנה כמה טיפים:
    1. תכנן את מה שאתה עושה! אל תכתוב עלילה מהשרוול!
    2. תהיה מקורי! אל תיקח את שר הטבעות, תעשה לו עיבוד לטרוויאן תוסיף מלח פלפל ותגיש חם – זה לא עובד!
    3. אחרי שכתבת תקרא את מה שכתבת! אל תגיש מייד!!!
    4. כשאתה קורא את מה שכתבת, טרח לנסות להתבונן מנקודת המבט של הקורא הטמבל שלא לוקח שום דבר כמובן מאליו!!!
    5. הסיפור צריך להיות מותאם לקהל היעד – אם אתה כותב לפיזיקאים – אתה יכול להשתמש במילים כגון "כוח גרביטציוני" ו"אלקטרומגנטיות", אם אתה כותב לזמרים – "סולם סול". עכשיו תחשוב על פיזיקאים עם סולם סול ותבין כמה זה לא כדאי...
    הרחבה ל5: הרעיון של התאמה לקורא לא קשור רק לרמת השפה – בשביל קורא של פורום טרוויאן ברור שגאלים הם עם הגנתי, וטאוטנים נוטים להתקפה – אבל לרקדני בלט זה לא ברור...
    6. כתוב עלילה הבנויה בהגיון – קשר של סיבה ותוצאה...
    לא מדובר רק על הברור מאליו – שדמות לא תתחיל לעוף פתאום בלי סיבה כי ככה בא לה אף על פי שהיא מעולם לא עשתה זאת. – אלא גם על דברים נסתרים, לא תופיע דמות לפתע פתאום באמצע העלילה ותיתן אצבע מכוונת לקורא, אם דמות כתובה ויש לה תפקיד היא תבצע את תפקידה נאמנה וכו'...
    מתחיל: הבנתי את הטיפים שלך, אבל אני מרגיש קצת מודאג בנוגע ל"עולם", יש לך רעיונות
    מקצוען: ישנם שישה חוקים פשוטים וברורים שבד"כ יוצרים תחושת אמינות אצל הקורא בנוגע לעולם
    1. כל דבר הוא חלק ממשהו גדול יותר, דוגמה – הגאלי גר בכפר, הכפר נמצא בהרים, ההרים נמצאים על גבי כדוה"א, כדוה"א הוא חלק ממערכת השמש וכו'...
    2. כל דבר יש משהו קטן יותר, דוגמה – לגאלי יש חרב, החרב עשויה מברזל, על הברזל יש זבוב, הזבוב אוכל כינה וכו'...
    כפי שהבנת, כותב יקר, חוקים אחד ושתיים הם הפכים, לצורך העניין נקרא לכל סדר גודל רמה, זאת אומרת: הגאלי גר יחד עם מישהו בכפר?, יש מישהו שחי מחוץ לכפר? אז הם חיים באותה רמה!
    3. לכל רמה יש כללים משלה שייחודיים לה! – הגאלי צריך לאכול, להגן על הכפר שלו, לעבוד בשדה וכו'. אבל הכינה לא עובדת בשדה, היא רק צריכה לברוח מהזבוב... וכו'
    כעת החוקים הנוגעים להיסטוריה4. לכל דבר יש עבר!, חובה עליך לפרט על עברה של הדמות הראשית\חפץ חשוב, אם אתה מתאר דמות משנה – מה מערכת היחסים בינה לבין הדמות הראשית? כיצד חשה הדמות הראשית כלפי המשנית? מה היא יודעת עליה!
    5. אף פעם זה לא סוף העולם! – האנושות לא תיחרב לגמרי (ואם כן, יהיו חייזרים שימשיכו לחיות), העולם אף פעם לא יהיה ריק מחיים, תמיד תהיה בו פעילות
    כעת אחד החוקים החשובים ביותר!
    6. אין דמות "על" – לכל דמות יש בעיות משלה – אם אתה כותב על מלך – אז מה הבעיות שלו? בנה סביב המלך שלך מערכת של מחוייבויות משפחתיות\רומנטיות\פוליטיות\קסומות או כל דבר שתמצא לנכון – אין דבר כזה בלתי מנוצח וחסר בעיות – זה ישמיד לחלוטין את העלילה שלך!
    מקצוען: עוד נקודה, לעולם אל תעתיק/תבנה סיפור שקורה בעולם של סופר אחר! אלא אם כן אתה סופר מעולה... (ואז אין לך מה לקרוא את המדריך)
    מתחיל: טוב, הבנתי, זה רק שישה חוקים, אני מקווה שזה יעזור לי... תגיד יש לך משהו לגבי דמויות ותיאורים?
    מקצוען: מעט, אבל הנה כמה טיפים
    1. תאר את הדמות!, מאפיינים פיזיים בכיף אבל בתור כותב תדע מהם המאפיינים הרגשיים של הדמות, זכור הגיבור של הסיפור שלך לא יודע כל מאפיין ומאפיין, הוא יודע רק את ההיסטוריה של הדמות ואת מערכת היחסים שלו איתה.
    2. אל אבל אל תתאפיין את הדמות במרכיב פיזי אחד, אל תתקמצן בתיאורים (לא של הדמויות ולא של הנופים\חוויות) - גברת עם כובע ראתה את מרקו הצעיר והרגישה טוב – דוגמה לתיאור גרוע...
    3. אל תפריז בתיאורים – גברת צ'ינצ'ילה היפה, חטובת הרגליים, שאוהבת לאכול גלידה בבוקר נפעמה בעוז למראהו של מרקו הצעיר ורזה, נמוך הקומה והצנום, שאכל גלידה וורודה עם פצפוצי שוקולד וכדורי כסף על גביע וופל מצופה שוקולד - דוגמה נוספת לתיאור רע...
    4. אל תבנה דמויות סתם! אם יש דמות חדשה – צור מערכת יחסים חדשה בינה ובין הגיבור במהלך הסיפור, אם יש דמות קיימת (שהגיבור כבר מכיר) – הסבר על דעתו של הגיבור על הדמות\מערכת היחסים ביניהם... דמות שנועדה לפתוח את שער העיר – שהגיבור יחשוב עליה משהו! התייחס עליה בטקסט. מומלץ בד"כ לתת לדמות תפקיד (לוחם, שומר חומה, קפטן של ספינת חלל עויינת), אולם במקרה זה יש לדאוג שהיא אכן תפעל לפי התפקיד שלה (לוחם אמיץ, שומר חומה חשדן, קפטן של ספינת חלל עויינת רוצה לחסל את הגיבור)
    5. תאר כל מה שחשוב! וקצת יותר – אל תתאר כל דבר, (דני ראה את האיילה עם הקרניים הקצרות והכתם הלבן בזנב רצה בשדות הירוקים והצהובים בזמן שהוא נסע באוטו של אמא שלו) אבל אל תתקמצן בתיאורים, מעט מדי תיאורים לא יעבירו את התחושות של הסיפור ויגרמו לו להיות לא אמין יותר מדי תיאורים יגרמו לכותב לנטוש את הספר (רוברט ג'ורדן כתב סדרה בת 22 ספרים שנחשבת לדוגמה ומופת בציוריות התיאורים, ולחלשה מאוד בכל השאר – רוב הספרים מלאים בתיאורים)
    6. לדמויות יש עומק – אם הקפטן של הספינה העויינת שונא את הגיבור – יש לזה סיבה, לא סתם משעמם לו... אם הלוחם אמיץ – למה זה? הרי לא טבעי שהוא פשוט לא פוחד כשצבא תוקף אותו...
    מתחיל: ומה עם כתיבה? וסוגי כתיבה? ופיסוק?
    מקצוען: אין לי הרבה טיפים לכתיבה, אתה תמצא המון בתוך הלינקים למטה, אבל הנה כמה נקודות שבד"כ אנשים לא מודעים אליהן וכדאי לשים לב:
    1. הסגנון עושה את ההבדל, כפי שקראת למעלה על תיאורים, ישנן כמה דרכים לכתוב כל דבר, וצריך להתאים את הסגנון לרמת הקוראים – פרופסורים לספרות ייהנו מרמה גבוהה, ויסבלו מסגנון נמוך, ילדים בני שש – להיפך... ככל שהסגנון מורכב יותר הוא משדר רמה גבוהה יותר, אולם סגנון גבוה מדי גורם לטקסט להיות לא קריא. (הערה – גם עלילה חלשה ולא מתוחכמת יכולה להיות נהדרת אם הסגנון טוב)
    2. (הסוגריים [שהם כלי יעיל בכתיבה] הם (מילית אוגד), כלים נהדרים (תיאור) אבל (עכשיו מתחילה פסוקית ניגוד) יש להשתמש בהן מעט ככל האפשר) – סוגריים מפריעים לקורא, הם מפסיקים את רצף הקריאה ובד"כ לא כדאי להשתמש בהם אלא במקרים קיצוניים! – מחשבות של הדמות יכולות להיכנס לסוגריים אולם הדבר לא מומלץ.
    3. ממש ממש לא מומלץ לשים באמצע העלילה הסברים של המחבר על הסיפור – בד"כ זה רק מפריע ומרגיז (אלא אם כן אתם סופרים מעולים ואתם יודעים איך לעשות את זה – במקרה זה המדריך הזה לא צריך לעניין אתכם)
    4. אל תמציאו מילים – זה יגרום לטקסט להיות מרגיז ולא קריא – אם אתם כותבים מד"ב השתמשו במילים של פרופסורים, אל תמציאו (אלא אם כן אין ברירה)
    5. לקרוא את הסיפור לפני ששולחים פעם נוספת, וזה רק בשביל לוודא שאתם מפסקים נכון...
    מתחיל: ועלילה?
    מקצוען: רק טיפ אחד קטן – השתדל להימנע מפנטזייה נוסחתית, בד"כ קוראים את הפסקה הראשונה ואז נוטשים את הסיפור...
    מתחיל: פנטזייה נוסחתית? מה זה?
    מקצוען: עלילה שבנוייה כך:
    גיבור צעיר – רצוי יתום – אשר הביס בעבר – או מישהו אחר שקרוב משפחה שלו – רוע אפל ונורא מגלה את תפקידו (בעזרת נבואה כמובן), שהוא להביס את הרוע שחוזר לחיים, אל הגיבור מתלווה דוד\אח\אבא\מלווה כלשהו חכם שמכיר לו את עולם הקסם ולאט לאט הגיבור רוכש כישורים קסומים וחפצי קסם (תוך כדי רומן הולך ומתגבר עם נערה כלשהי) ולבסוף מביס את הרוע – אם הארי פוטר ושר הטבעות קופצים לכם לראש – זו פנטזייה נוסחתית
    מתחיל: אוקי, יש לך דוגמאות לספרים שיוכלו לסייע לי?
    מקצוען: יש לי רשימה קטנה, כל ספר הוא דוגמה מצוינת לנושא אחר:
    תיאורים ודמויות – כל ספר של גאי גבריאל קיי – טיאנגה, אריות אל ראסאן
    סגנון כתיבה – הספר לוחמי התמורות (ספר גאוני) או כל ספר של טרי פראצ'ט
    עולם ועלילה – סדרת שיר של אש ושל קרח, וכמו כן הספר בשורות טובות.
    מתחיל: יש עוד משהו שלא סגרנו?
    מקצוען: רק דבר אחד, בהצלחה ותהיה מקורי!, והלינקים שלך:

הדרך אל האושר (נהדר, המדריך האהוב עלי, כתוב בנימה מאוד צינית – למעשה כתוב שם כל מה שאסור לעשות)
    חיי הכותב (קשה וארוך, אבל שווה קריאה, מסביר את הכל מההתחלה של הכתיבה ועד העורך)
    לקסיקון טריקי סטיקי (רוב העצות כאן הן למד"ב, אבל זה עובד גם על פנטזייה)
    קישורים (אתר של המון תרגילי כתיבה - וכן קראתי הכל!)
    רשימת הקלישאות הגדולה (של המד"ב, אבל רלוונטי גם לפנטזייה, אם אתה סופר מעולה אתה רשאי להשתמש בכל קלשאה שתרצה - במקרה זה אתה גם לא צריך לקרוא את המדריך הזה..)
    -------------------------------------
    שוב קרטיד ענקי לדאטרלי מפורום טראוין ישראל שנתן לי להעביר את המדריך!
    אני מקלל את היום שנולדתי כיהודי ואקלל כל חיי את היום בו הומצאו הדתות.

pippo inzaghi segna per noi

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    שם פרטי
    ברכה
    לייקים
    0
    נקודות
    209
    משפט מחץ
    םא התא ארוק תא הז ןמיס התאש רגפמ

שימושי מאוד,תודה

משתמש באטרף האוואטר של Super Pippo
    שם פרטי
    הייד
    לייקים
    1623
    נקודות
    4
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    אין דבר חזק יותר מאהבת אם, חוץ מבעיטת אב.

ציטוט נכתב במקור על ידי ברכהXD צפיה בהודעה
    שימושי מאוד,תודה
    בבקשה
    אני מקלל את היום שנולדתי כיהודי ואקלל כל חיי את היום בו הומצאו הדתות.

pippo inzaghi segna per noi

משתמש ותיק האוואטר של DeadByApril
    שם פרטי
    ניקולאי
    לייקים
    770
    נקודות
    31

שימושי מאוד תודה! XD

קרדיט לFRENZY

משתמש ותיק האוואטר של Nasty True
    שם פרטי
    בר D:
    לייקים
    5
    נקודות
    96
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    Believe in yourself

שימושי אחי,תודה (:

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:02.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,644 | הודעות: 8,198,237 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect