הבלם רוצה לעזוב, אך הדאבליסטית מתמהמהת. מוקיר את טביב וקצרה על שהוציאו מברזיל, מאוהב במדינה ובהפועל, אך לא רוצה להישאר עד ינואר.
דגלאס דה סילבה הוא אחד הזרים הכי 'ישראלים' שהגיעו אי פעם לליגת העל. בלמה של הפועל ת"א מרשים את כולם לא רק בזכות היכולת הנהדרת שלו על המגרש, אלא גם בזכות החיבור שלו עם ישראל, העברית השוטפת וההתחברות המהירה עם האנשים שסובבים אותו.
אלא שדה סילבה מצוי על פרשת דרכים. הברזילאי סיכם את תנאיו בקבוצת ליל הצרפתית, בחוזה ל-4 שנים עם שכר עתק בסך מיליון יורו בעונה, אך הוא נמצא תחת חוזה בהפועל ת"א ל-3 שנים נוספות.
"התאהבתי במדינה"
דה סילבה בן ה-26, נולד בפלוריאנפוליס, ברזיל, כבן למשפחה קשת יום. בשנת 2001 החל את הקריירה שלו בקבוצת אבאי ולאחר מכן עבר לאתלטיקו פאראנאנסה: "מאפיה שהגעתי, לא היו לי הרבה הזדמנויות חוץ מהכדורגל. לא אהבתי כ"כ את בית הספר ולא הייתי מגיע לשם יותר מדי", מספר דה סילבה.
"אחרי ששיחקתי באבאי ופאראנאנסה, הגיעה הצעה מהפועל כפ"ס שראו אותי ב-DVD. ביקשו ממני לבוא למבחנים כמה פעמים, אבל אמרתי שאני לא רוצה, כי בעולם לא חושבים דברים טובים על ישראל. המשפחה תמכה בי, ואמרה לי 'יאללה לך, תנסה ותצליח'. לקחתי את אשתי אמנדה שהיתה אז בהריון והגעתי לכפ"ס. כשהגעתי לכאן, ראיתי משהו שהוא אחר ממה שחושבים והתאהבתי במדינה".
"אני לא רוצה להישאר כאן עד ינואר"
"כשיש משחקים זה קל. כשאין זה יותר קשה. מאז סיום הליגה אני חושב רק על דבר אחד: איך לצאת לליל, בלי לריב עם אף אחד. המשפחה שלי שמחכה לי בברזיל שואלת מתי אני בא, ואני מחכה 10 ימים. עכשיו אני יוצא לחופש"
"במהלך השנה יש תמיד רגעים קשים ומעבר לחברים בקבוצה אני רוצה לציין את קובי סידי. הוא ממש חבר ועזר לי המון בכל דבר. תמיד ידעתי שאני יכול לפנות אליו והוא יעזור לי, ואפילו המשפחות שלנו התחברו. היינו עושים ארוחות ביחד והילדים שלו אוהבים את הילדים שלי (שני ילדים, בן ובת - ר.ג.) ולהיפך" סיפר דה סילבה על החבר הקרוב.
![]()

ציטוט ההודעה