חלק א' - קשר עין ומודעות עצמית
אני אתחיל מדברים בסיסיים שצריכים לשפר, כי בלי היסודות פיקאפ פשוט לא יעבוד, לא משנה אם יש לכם רוטינות או שאתם מנהלים שיחה רנדומלית.
כדאי לעבוד עליהם עם חבר שמסתכל מהצד, או אפילו מצלם אתכם כשאתם פותחים סט.
הדבר הראשון שאני רוצה לדבר עליו זה קשר עין - אולי החלק הכי "לא מוערך מספיק" בפיקאפ. יותר חשוב מאם הפתיח שלכם הוא פתיח דעה או פתיח סיטואציה, חשוב לזכור לשמור על קשר עין. קשר עין בונה משיכה, שומר על תשומת הלב ממוקדת, ובונה חיבור מסויים.
כשאתם שומרים על קשר עין תשימו לב ש...
א'- אתם ממצמצים כרגיל. לא יותר מידי מהר, או פחות מידי מהר
ב'- אתם לא נותנים לראש נטייה קדימה, שמרו על הראש באותו הקו של הגוף, זה גם יתן לכם יציבה יותר נכונה ובריאה וגם תראו גבוהים יותר.
ג'- אתם לא פותחים מידי את העיניים, כאילו אתם מופתעים או משהו.
בטוח שמתם לב לסיטואציה הבאה:
"מאיפה את?" (או כל שאלה אחרת)
-"תל אביב"
הפסקה, שבירת קשר עין.
"וואלה. מאיפה בתל אביב?"
אני אדבר יותר על התבנית הזאת של השיחה, אבל בכל מקרה - מה שקרה זה שיצרנו קשר עין, שאלנו שאלה, ואז שברנו קשר עין והפסקנו לדבר. כשאנחנו לא מדברים, וגם לא שומרים על קשר עין, אנחנו מנתקים את החיבור. ואז נשאל עוד שאלה, ובעצם נתחיל מההתחלה. בניגוד למקרה הבא:
"מאיפה את?"
-"תל אביב"
הפסקה, עם קשר עין.
-"אתה גם מהאזור?"
מה שקרה פה זה שבגלל ששמרנו על החיבור, ואנחנו לא אומרים כלום, היא מרגישה שהיא זאת שצריכה להמשיך את השיחה. מה גם שאנחנו בונים משיכה. (קשר עין בשקט זה דבר שבונה ציפייה ומשיכה, ובגדול מקבל אצלנו קונוטציות רומנטיות-מיניות.)
בנוסף לקשר עין, אנחנו צריכים לשים לב לתנועות לא רצוניות (תיפוף, הקפצת רגל, נגיעה בפנים, לשחק עם הכוס וכו..). הדרך הכי טובה לטפל בתנועות לא רצוניות היא קודם כל לשים לב לאיזה תנועות לא רצוניות אנחנו עושים, אחר"כ לתפוס את עצמנו עושים את התנועה, ובמודע להפסיק. שוב, מומלץ להעזר בחבר.
בנוגע לתנועות לא רצוניות, תנסה אחת משתי השיטות הבאות :
1- תדאג שחבר יצלם אותך כשאתה פותח סט. זה מגלה לך המון על מה אתה עושה לא בסדר ואיך אתה נראה מהצד.
2- תפתח סט שיושב, תתיישב לידם, עם כפות הרגליים על הרצפה, והידיים על הרגליים ותשים לב למה אתה עושה.
נניח ואתה יודע שאתה מגרד באף או לא יודע מה, (אני לדוגמא מזייף פיהוק), ואתה שם לב שאתה עושה את זה, תעצור את עצמך, ותגיד לעצמך להפסיק. (בראש, כן?)
אתה תפסיק. אחרי כמה פעמים זה ייעלם לתמיד.

ציטוט ההודעה