חלק 3
רמות עניין, והובלת השיחה
אוקיי, בחלק הקודם דיברתי קצת על דרך לקבל תשומת לב (דרך חיבור נכון להוקים), מה שיגרום לשיחה להיות נוחה יותר ופחות מלחיצה עבור הבחורה.
הבעיה שרוב האנשים נתקלים בה בשלב הזה היא שהשיחות שלהם משעממות והת'רדים (ת'רד Thread הוא קו שיחה, נושא שיחה מסויים.) פשוט נגמרים. משהו בסגנון הבא-
"מאיפה את?"
-"תל אביב."
"וואי סבבה בדיוק רציתי להגיע לתל אביב השבוע."
-"הא-הא, מגניב.."
זה קורה בעיקר בגלל שהם מתחברים להוק ברמה נמוכה מאוד של עניין (גוף ראשון, בנושא שהיא לא יכולה להגיב עליו - עובדה). אם הם היו מתחברים להוק ברמות הכי גבוהות של עניין היא הייתה מגיבה הרבה יותר טוב, היה לה הרבה יותר מה להגיד, ובמקרה שהת'רד היה מת, הם היו יכולים לרדת לרמה נמוכה יותר ולהחליף ת'רד (יותר על זה בהמשך).
הנה רמות העניין בסדר עולה -
גוף שלישי בנושא שהיא לא יכולה להגיב עליו ("חבר שלי גר בתל אביב").
גוף ראשון בנושא שהיא לא יכולה להגיב עליו ("אני רוצה להגיע לתל אביב").
גוף שני בנושא שאולי היא תוכל להגיב עליו ("ראית את הכתבה על המשט בעזה?")
גוף שלישי בנושא שקשור אליה ("אני תמיד חשבתי שתל אביבים הם...")
גוף שני בנושא שקשור אליה ("את דווקא לא נראית לי תל אביבית.")
הרעיון הוא להנחיל לעצמך הרגל להגיב קודם כל באחת מהרמות הגבוהות, ולראות אם היא מתחברת לנושא. בדר"כ אם תנסו לספר לבחורה על האינטואציה הראשונית שלכם לגביה \ משהו שקשור אליה ("את לא נראית לי תל אביבית", "דווקא את לא נראית הטיפוס היצירתי", "כן, דווקא חשבתי מראש שאת נשמעת כמו בחורה יצירתית, יש משהו באנשים יצירתיים שמשדר החוצה" וכו..) היא תגיב בעניין, ותוכלו להמשיך את השיחה יותר בקלות משם.
אז למדנו איך תבנית של שיחה נוחה ומעניינת אמור להיראות, אבל חוץ מלייצר שיחה מוצלחת של כמה דקות, אנחנו לא באמת משיגים כלום.
העניין החשוב הוא שאתה צריך תמיד לדעת מה אתה עושה. זה מה שמפריד בינך לבין סתם בחור עם חיוך וביטחון עצמי. אומרים הרבה "להוביל את השיחה", מה שזה אומר בעצם, זה שיש לנו 2 מטרות שאנחנו צריכים לחשוב עליהן כשאנחנו מנהלים שיחה -
1. למצוא תחומי עניין משותפים כדי שיהיה לנו קל לסגור פעילות משותפת. תחומי עניין גם מתחלקים לרמות - כשתחום עניין יחסית רדוד הוא נניח העובדה ששניכם במסיבה -> שניכם אוהבים מסיבות -> תלכו יחד למסיבה.
תחום עניין עמוק יותר הוא אולי שניכם מדברים על סרט שממש אהבתם ויצא לו המשך -> תלכו יחד לראות את ההמשך.
תחום עניין עמוק אפילו יותר יכול להיות העלתם זכרונות מגן חיות בגיל קטן -> נזכרתם כמה היה כיף וכמה מזמן לא עשיתם את זה -> תלכו יחד לגן חיות.
2. לגרום לשיחה שלנו להיות שונה יותר ועמוקה יותר מהשיחות שהיא מנהלת בדר"כ. דרך קלה לעשות את זה היא להעלות תכונות אופי בתור הבסיס של הת'רד שלנו. לדוגמא:
"את דווקא לא נראית לי תל אביבית"
-"מה? למה?"
"את לא נראית בחורה של העיר הגדולה, יותר בחורה מופנמת כזאת מאשר חיה חברתית. אני מפספס פה?"
-"יכול להיות שאתה צודק, אבל זה לא סותר."
-"נגיד את זה ככה, אם היית יכולה להתעורר בכל מקום בעולם, איפה היית מתעוררת עכשיו? באיזה הר עם נוף עוצר נשימה או באמצע הטיימס סקוואר במנהטן?"
בהמשך אני אדבר עוד על החלפת ת'רדים, ואיך אפשר לפתח יכולת להוביל שיחה בצורה מעניינת וחלקה.

ציטוט ההודעה