קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. רעיונות למתנה - שנה ביחד :)
    על ידי gilat בפורום דיבורים
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 04-11-2011, 00:02
  2. מדריך להפעיל כמה מסנג'ר ביחד
    על ידי Dor1412 בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 29-08-2006, 02:17
  3. עוד חצי שנה.
    על ידי Gigi Buffon בפורום דיבורים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 16-09-2005, 13:51
  4. שנה בפורום
    על ידי UNforgiven בפורום דיבורים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 11-09-2005, 00:03
  5. רוי וחברים-ביחד
    על ידי Fury בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 09-09-2005, 20:14
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

הסבא וגור הכלבים שרדו ביחד 65 שנה!

  1. #1
    משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    תאריך הצטרפות
    01/2010
    גיל
    31
    הודעות
    3,270
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....
    מין: זכר

    ברירת מחדל הסבא וגור הכלבים שרדו ביחד 65 שנה!

    הסבא וגור הכלבים: החברות שרדה 65 שנה


    "הכלבלב הנחמד הזה יגדל להיות כלב גדול ומאסיבי מאד... והוא יקשה עליך ויסכן אותך" אמרתי לו, אבל הקשיש הרזה שהגיע למרפאה עם גור הכלבים לא שמע לעצתי. כשסיפר לי את סיפורו הבנתי למה. קטע מספרו של הווטרינר ד"ר אבי ליליאן "עטלף במרפאה"

    לקראת ערב, חיכה לי בחדר הקבלה במרפאה אדם מבוגר מאד, רזה, צמוק ושברירי למראה, עם גור כלבים בחיקו. הכלב, מגזע גולדן מעורב כבן חודשיים, זכר, בצבע דבש עם כתם לבן בחזה וגרביים לבנות בכל ארבע כפותיו.
    האיש חיכה בסבלנות עד שאחרונת הלקוחות תעזוב את המרפאה, ואז נכנס בצעד נמרץ למרפאה, הניח את הגור על שולחן הנירוסטה וביקש ממני לבדוק אותו.
    תוך כדי הבדיקה שאלתי את הקשיש מהיכן קיבל את הגור, והוא סיפר כי נכדתו משרתת כקצינה באוגדת עזה, ויש לה חבר קצין, והוא - החבר - מצא את הגור בבסיס, והביא אותו כמתנה לסבא.

    הגור עבר את הבדיקה בשלום ונראה בריא למדי, עם ריח חלבי מתקתק אופייני לגורים בריאים שנדף מפיו. פרוותו נראתה בוהקת ומוברשת, וסביב צווארו קולר חדש עם רצועה תואמת. לאחר הבדיקה ישבתי לשיחה עם הלקוח. "ראה", הסברתי לו בעדינות, "אחד מתפקידיי כרופא וטרינר הינו להתאים בין בעל החיים למשפחה המגדלת".

    "הכלבלב הנחמד הזה יגדל להערכתי להיות כלב גדול ומאסיבי מאד. אני חושש כי בסופו של דבר הוא זה שיוציא אותך לטיול ולא להיפך. לכן אני סבור כי אם ברצונך לגדל כלב, רצוי, לטובתך כי יהיה זה כלבלב מהגזעים הקטנים יותר, שלא יגרום לך לנזק כלשהוא שלא במתכוון...".

    האיש התבונן בי ממושכות ואז ביקש לספר לי סיפור.

    לפני 65 שנה, בתום מלחמת העולם השנייה, הוא שוטט באירופה השסועה, יתום, נרדף וחסר בית, לאחר שהסתבר לו שכל משפחתו נספתה. במהלך שיטוטיו נתקל בגור כלבים מפוחד כשהסתתר בין משטחי עץ ליד פסי הרכבת בפולין.

    הוא חיבק את הגור, התכרבל איתו והם נרדמו יחד בתוך המאורה המאולתרת, שהתכסתה עד מהרה בשלג כבד. הכלב למעשה הציל אותו מקפיאה בקור. מאותו רגע הם שוטטו יחד, חלקו ביניהם את מזונם, וחיממו אחד את השני. במשך שבועות וחודשים רבים הם נדדו בדרכים, ניזונים משאריות, או מנדבת ידם של איכרים.

    בדרך לא דרך הם נאספו על ידי פעילי העלייה של ארגון ההגנה שפעלו אז באירופה. הם עלו יחד על אוניית מעפילים, שבהגיעה לחופי הארץ נלכדה בידי הבריטים, וכל המעפילים בה גורשו לקפריסין. מספר שבועות אחר כך הגיעה ספינה קטנה של ההגנה והעלתה על סיפונה בהיחבא כמה עשרות חבר'ה צעירים לארץ, לחיזוק הכוחות הנלחמים.

    לצערו הרב, לא ניתן היה מסיבות מבצעיות להעלות את הכלב לספינה, והוא השאיר אותו בלית ברירה על המזח בקפריסין. בעת שהספינה התרחקה בדימדומי הערב, הוא ראה את כלבו משוטט אנא ואנה על הרציף, כשהוא מייבב ומפנה את חרטומו אל על. ממש לפני שהוא נעלם באופק, הכלב נעמד על שובר הגלים ופצח ביבבה זאבית קורעת לב מול השמיים המשחירים...

    "את הזעקה הזו אני לא שוכח כבר 65 שנה, ד"ר ליליאן... היא רודפת אותי בחלומותיי מאז. לאחר שעליתי, השתתפתי בכל מלחמות ישראל, הקמתי משפחה, הולדתי ילדים ונכדים, אולם אשתי ז"ל פחדה מכלבים ולכן מעולם לא גידלנו כלב בבית.

    היום אני אלמן ערירי, ילדיי בגרו ויש להם משפחות משלהם, והכלב הזה שכרגע בדקת, תתפלא לדעת, הוא ממש רפליקה מדוייקת של הכלב שלי מאז..., הוא ממש נראה העתק מדוייק שלו... כשקיבלתי אותו היום בבוקר, כמעט חטפתי התקף לב מהתרגשות... שוב הרגשתי בחור צעיר בן 20... אז אני מבקש ממך ד"ר ליליאן, אתה אל תגיד לי אחרי כל מה שעברתי, אם אני יכול או לא יכול לגדל את הכלב הזה. אני מעריך ומוקיר מאד את דאגתך לי, אבל החלטתי לתת לכלב הזה, מה שלא יכולתי לתת לכלב ההוא, ומה שלא היה לי אז... בית חם ואוהב!".

    אגב, לכלב קוראים "פסיק" שזה כלב בפולנית...


    קרדיט ל:YNET
    נערך לאחרונה על ידי Special1; 08-06-2010 בשעה 11:27.

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    מורחקים
    שם פרטי
    Omer xD
    תאריך הצטרפות
    06/2010
    גיל
    30
    הודעות
    50
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אין שכל אין דאגות \ אין בן אדם שגמר לימודים יש לימודים שגמרו בן אדם D:
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה רבה
    על המידע

  4. #3
    משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    תאריך הצטרפות
    01/2010
    גיל
    31
    הודעות
    3,270
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    בבקשה.

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:22.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,501 | הודעות: 8,174,088 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect