קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 28-02-2010, 13:30
  2. צילום מהאוויר: איך תופסים "טייס" בכביש
    על ידי DIESEL POWER בפורום נהיגה וכלי רכב
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 11-11-2008, 01:50
  3. [מכתב] איך תופסים פדופיל באינטרנט
    על ידי יהונתן אהרוני בפורום רץ במייל
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 22-12-2007, 20:08
  4. פירסום| חולצה חדשה-איך?
    על ידי mama4all בפורום אופנה וטיפוח
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 15-08-2007, 15:43
  5. איך אתם תופסים כוסיות או חתיכים לבנות?
    על ידי Manga בפורום דיבורים
    תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 01-10-2006, 20:51
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 1 מתוך 1

[פירסום] איך תניני נהרות שוחים בים הפתוח? תופסים גל

  1. #1
    משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    תאריך הצטרפות
    01/2010
    גיל
    32
    הודעות
    3,270
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....
    מין: זכר

    ברירת מחדל [פירסום] איך תניני נהרות שוחים בים הפתוח? תופסים גל

    איך תניני נהרות שוחים בים הפתוח? תופסים גל

    חוקרים מאוסטרליה גילו כי תניני מים מלוחים, מסוגלים לחצות מרחקים עצומים בים הפתוח על ידי איתור זרמים חזקים במים ולמעשה, גולשים על הגלים והזרמים כדי להגיע לאזורים מרוחקים, ככל הנראה בחיפוש אחר טרף. במסגרת מחקר של חוקרים מאוניברסיטת קווינסלנד באוסטרליה, נבדקו מספר תנינים ממין (Crocodylus porosus), הנחשבים לבעלי חיים גדולים ובעלי לסת אימתנית ועצומה בגודלה.

    למרות שהזוחלים הגדולים מבלים את מרבית מזמנם במים מלוחים, הם מוגדרים כזוחלים יבשתיים מאחר שהם מסתמכים על מים וטרף אותם הם משיגים ביבשה.
    התנינים תרים אחר טרף באזורים טרופיים במרחבי מזרח הודו, דרום מזרח אסיה ועד לצפון אוסטרליה ולריכוזי איים קטנים באזור.

    צוות המדענים שעקב אחר התנינים באמצעות גלאים קוליים ומכשירי מעקב לוויינים, גילה כי התנינים למעשה "רוכבים" על זרמי האוקיינוס למרחקים גדולים במטרה לנוע מאי אחד לשני. אחד מצוות המחקר מאוניברסיטת קווינסלנד, האקולוג האמיש קמפבל, סיפר לאתר האינטרנט ".live-science" כי "התנינים הם שחיינים גרועים ולא סביר שהם ישחו מרחקים גדולים באוקיינוס". הוא ציין כי הם מסוגלים לשרוד למשך תקופות ארוכות במים מלוחים ללא מזון או מים ומשתמשים רק בזרמים החזקים ביותר כדי לגמוע מרחקים גדולים בים.

    החוקרים תייגו 27 פרטים בוגרים והציבו 20 מקלטי שידור תת-ימיים לאורך עשרות קילומטרים בנהר קנדי בצפון מזרח המדינה, על מנת לעקוב אחרי התנינים במשך יותר משנה.
    בתום המחקר, גילו החוקרים כי הנקבות ערכו את המסעות הארוכים ביותר למרחקים של כ-48 קילומטרים מאזור בית הגידול הטבעי שלהם אל שפך הנהר לים הפתוח. מסתבר כי התנינים החלו לנדוד כשעה לפני שהגאות השתנתה ואיפשרה להם לשחות בזרם, עד שהם מצאו מקומות עצירה בגדות הנהר או צללו לתחתית הנהר ברגע שהזרמים הקשו עליהם במסע.

    המחקר המשיך גם בים הפתוח והחוקרים גילו כי מספר תנינים שחו בפרק זמן של 20-25 יום מרחקים של 400-600 קילומטר והצליחו להתגבר על מחסומיים ימיים רבים. הם מעריכים כי יתכן שהתנינים יוצאים למסעות ארוכים בים כדי להגיע לאזורים בהם שישנם ריכוזים גדולים של דגים הנודדים.


    קרדיט לYNET
    נערך לאחרונה על ידי Special1; 10-06-2010 בשעה 21:39.

  2. קישורים ממומנים

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:40.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,501,090 | הודעות: 8,201,683 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect