שלום לכם.
רציתי לכתוב את דעתי בסוגיית גלעד שליט.
בתור התחלה, אני רוצה להבהיר שאני אשמח מאוד שגלעד יחזור הביתה בריא ושלם, ואני בטוח שאין אחד במדינה שלא רוצה בכך.
אבל, איך שאני רואה את הדברים, גלעד צריך להישאר בשבי עם כל הצער שבדבר.
מדינת ישראל לא יכולה לפגוע בבטחון המדינה ואזרחיה בשביל חייל אחד, במידה ונסכים לעיסקת שיחרור המחבלים נסכן את הבטחון במדינה.
שחרור של האסירים יכולים להוביל לפיגועים, פיתוח נשק [טילים שמגיעים לקרבת ת"א], פגיעה במשפחות השכולות.
כמו כן, גם מבצע צבאי הוא חסר טעם, כי אם נסכן ככ הרבה חיילים בכניסה רגלית לעזה, מספיק שחייל אחד נהרג ויצא שכרו בהפסדו.
ועוד, ברגע שיוודע לאנשי חמאס שכח צהל בדרכו אליהם, הם ירו בגלעד חס ושלום, וכבר היו מקרים מעולם.
ולכל אלו שחיים בסרט שאפשר להביא מטוסים ולהוריד את עזה או לעשות סגר ולא להביא להם חשמל ומים עד שלא מביאים את גלעד, צר לי לבשר לכם שזו תוכנית יפה רק על הנייר.
בפועל צה"ל הוא צבא מוסרי שלא פוגע באזרחים חפים מפשע, וגם אם הוא יפגע אז תוך יום כל העולם מפעיל סנקציות נגד ישראל ותוך יומיים ישראל חוזרת להיות מדינת עולם שלישית.
[ואני עוד לא מתחיל לדבר על המלחמות שצפויות לנו במידה ונמחוק את עזה]
עכשיו הטענה שהכי קל להחזיר מנגד זה "מה היה קורה אם זה היה הבן שלך?! גם היית חושב ככה??!@#?$"
אז יש לי תשובה אליכם, אתם צודקים.
אולי באמת הייתי חושב אחרת אם גלעד היה הבן שלי, הייתי פועל דרך הלב, דרך הרגש, לא דרך הראש והשכל!
משפחת שליט היא לא אובייקטיבית שלא באשמתה, אני מחזק את המשפחה ואני מבין את העיקשות שלהם ופעילותיהם למען שיחררו של גלעד.
אני לא מהמשפחה של גלעד, אני מהמשפחה של עם ישראל.
ואתם, עם ישראל צריכים להבין שברגעים כאלה, בצומת דרכים שהמצב מסובך ולא יודעים מה לעשות, צריך ללכת על טובת הכלל ולא על טובת הפרט.
אני חוזר שוב, שחרור גלעד שליט יגרום לפגיעה ישירה של: בטחון המדינה ו\או אזרחיה ו\או חיילים ישנסו לשחרר את גלעד ו\או משפחות שכולות ו\או פיגועים בעתיד ו\או פיתוח נשק כמו טילים שיגיעו לתל אביב.
ואילו שחרור גלעד יסב אושר לו ולמשפחתו [שזה דבר באמת חשוב, אבל לדעתי, לא יותר חשוב מהעם כולו]
אז הנה לכם , זווית טיפה אחרת למצב המסובך שיש מסביב לגלעד שליט.

ציטוט ההודעה

ספוילר: