לקראת הגיוס קראתי המון מאמרים והחלטתי שהתפקיד שכנראה יספק אותי יותר מכל שאר התפקידים הוא צלף.
אשמח אם תגידו לי איך אוכל להגיע לתפקיד הזה
|
|
אני לא מבין מה כל ילד בן 17 מתלהב מצלפים.. תאמין לי שאתה לא רוצה ליהות צלף זה לא להיט.
כדי להגיע למחלקת צלפים אתה צריך בעיקר מזל.. בערך לקראת סוף מסלול (אני מניח שאתה מתכוון לצלפי ח"יר) המ"פ/מג"ד מחליט לאן כל מחלקה תעלה בפלוגות הותיקות אם יש לך מזל יצטרכו מחלקת צלפים ולפני סוף מסלול יבוא הקציץ ויבחר מי שבא לו.. אתה לא חייב ליהות קלע אבל כן לוקחים בדרך כלל הרבה קלעים לצלפים
צלפים טוחנים בתרגילים ואם אתה חושב שתיהיה צלף אז יהיה לך יותר סיכוים להוריד מחבל אז זה שטויות כי זה לא באמת ככה..
אני לא רוצה להיות צלף כי אני חשוב שככה יהיו לי הרבה יותר סיכויים להרוג מחבלים.. לא משם הרצון שלי נובע אלא מסיפוק אישי והרגשה של שירות משמעותי..
לפי דבריך הבנתי שאין ממש מה לעשות אלא לקוות לחכות למזל.. אין שלב כלשהו שאני אוכל להגיד "היי אני רוצה צלף" ואז לפחות ישמעו את הדעה שלי? כמו למשל אחרי סיום הטירונות או משוה כזה?
וכמובן שאני מדבר על חיר
אני מבין את הרעיון שלך אבל אם תיהיה צלף לא אומר שיהיה לך סיפוק אישי יותר גדול משאר האנשים בפלוגה.. זה די בולשיט.. כל מחלקה עושה אותו דבר בשיגרה (זה מושפע מאד מאיפה תיהיה אבל בגדול כולם עושים הכל) ככה שגם אם תיהיה חייל פשוט אתה תרגיש מספיק סיפוק עצמי לגבי מה שתעשה.. ודרך אגב אחרי חודש חודשיים אתה מאבד את התחושה הזאת (במקרה הטוב).
שמע אתה עוד לא התגייסת אתה אפילו עוד לא "חדש" במערכת.. אל תיהיה מקובע על דבר אחד.. המכים בטירונות יסבירו איך הדברים עובדים יש אופציות יותר טובות כדי לעשות שירות מועיל
שאלה לי אלייך, מה ההבדל בשבילך אם תהיה עם תבור/אמ16 משולב מטול, M249(אנלא טועה, נכון?) או עם צלף?
שלושתם חלקים מכיתה/יחידה שלך. בשלושתם אתה תהנה, באחריות.
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself
חולצות ובלייזרים אלגנט :
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=878363