אחרי שעבר לצ'לסי תקף יוסי בניון בצורה חריפה את מאמנו לשעבר: "הוא אימלל אותי. ידעתי שהוא מחכה לטעות כדי להסית נגדי אז לא דיברתי. יודע שלא אהיה בהרכב כל שבוע, רק מצפה שינהגו בי בכבוד.
אחרי שעזב את ליברפול לטובת צ'לסי, יוסי בניון פותח פה. קפטן נבחרת ישראל התראיין לתקשורת באנגליה וסיפר על הסיבה האמיתית שמאחורי מעברו מאנפילד לסטמפורד ברידג' – מאמנו לשעבר רפא בניטס.
"כולם שואלים אותי מדוע עזבתי את ליברפול", אמר הקשר הישראלי בן ה-30, שחתם ל-4 עונות במדי הדאבליסטית, "יש רק סיבה אחת והיא רפא בניטס. הוא אימלל אותי. גם אם הייתי משחק היטב, הוא מעולם לא נתן לי קרדיט. כשכבשתי, עדיין ציפיתי להיות מחוץ להרכב במשחק הבא. בשני מקרים במהלך העונה שעברה, מול פולהאם וליון, האוהדים שרקו בוז כשהוחלפתי. הם חשבו ששיחקתי טוב אבל בניטס אמר לי שהוא מופתע מהבוז כי לא הייתי טוב מספיק".
"הוא ניסה להרוס לי את הבטחון", הוסיף בניון, "אתה לא יכול להתנהג לשחקן בצורה כזאת ולצפות שיהיה מאושר. לא רציתי לדבר בשם שחקנים אחרים בליברפול, אבל אנשים יודעים מה קרה לאלברט ריירה ולצ'אבי אלונסו. אותו הדבר קרה איתי. בניטס ניסה לשבור איתי כפי ששבר את ריירה".
"המאמן כל הזמן אמר לי שאני טוב יותר כמחליף ולא כשחקן הרכב. כשכבר פתחתי, במשחק מול בירמינגהאם, הוא הודיע לי על כך רק שעתיים לפני המשחק. הוא ניסה להרוס אותי. אני בטוח שהוא רצה שאתקוף אותו בתקשורת במהלך העונה כדי להסית את האוהדים נגדי אבל סתמתי את הפה. לא היה לי טוב אבל מתוך כבוד כלפי המועדון לא דיברתי. הרגשתי שהוא מחכה שאעשה טעות כדי שיוכל להשתמש בה נגדי".
על המעבר לכחולים סיפר: "אחרי הסיפור איתו קיבלתי הצעה מצ'לסי. העסקה איתם הושלמה עוד לפני שבניטס עזב את ליברפול. ידעתי שאני חייב לברוח ממנו. לא יכולתי להמתין ולראות אם הוא יישאר או לא ולא יכולתי לדחות הצעה מקבוצה גדולה כל כך כמו צ'לסי. זה היה טוב לליברפול שבניטס עזב, אבל מבחינתי זה היה מאוחר מדי".
על הציפיות מהעונה הקרובה אמר בניון: "אני לא טיפש. אני יודע שיש לצ'לסי המון שחקנים נהדרים ושיהיה לי קשה להיות בהרכב כל שבוע. אבל מה שחשוב לי זה שינהגו בי בכבוד. קרלו אנצ'לוטי הוא מנג'ר נהדר ויודע כיצד לנהוג בשחקניו".
קרדיט לספורט 5

ספוילר: 
ציטוט ההודעה