אנסח בקצרה,אם הדברים לא יובנו אשמח לנסות להסביר אחרת.
תקופה ארוכה המחשב שברשותי נכבה לאחר שימוש לא ארוך בו.
אסביר-המחשב עולה כמו שצריך,במהירות הצפויה והכל בסדר.שימוש במשחק (למחשב יש את התנאים הטכניים לשימוש במשחק) כמו פרו אבולושן 09 או אפילו שימוש במשחקי האינטרנט היותר קלים בהרבה (משחקי פיסבוק וכו) גורמים לכיבוי המחשב בצורה פתאומית בלא הודעה או שלב ביניים-פשוט נכבה כאילו ניתק החשמל (חשוב לציין כי אין בעיה בחשמל וגם לא במגעים וכו,נבדק יסודית).
זה באופן סדיר. המפתיע יותר שלא רק במשחקים אלא אפילו שימוש של מספר מועט דקות בצפייה באתרי אינטרנט פשוטים כאתרי חדשות או ספורט (אפילו בלי צפייה בסרטונים, אך אתם הרבה יותר) התופעה קיימת. המחשב נכבה באמצע ההדלקה שלו אם לא מחכים כרבע שעה בין הפעם שנכבה לבד (לא קורה כשמכבים רצונית) לבין ההדלקה הבאה (אין להאריך על הטרדה שזה גורם..).

*פה אני מכניס את דעתי מנסיון העבר שלי,רציתי להתייעץ אתכם שאתם מן הסתם מעודכנים יותר, אבל אני מבדיקה פיסית פשוטה הרגשתי שהפתח אוורור (שנוקה כמה פעמים במחשבה שאולי האבק בעייתי) של הספק מאוד חם. מה גם שעפ"י נסיון ותחושה-המקרים שנכבה מהר יותר כשהבית חם (בלי מיזוג) יותר ואולי זה משפיע, תחושה שלי.

לסיכום-היה נראה לי שאולי זה בעיה ביחס התחממות וקירור המחשב אך כיוון שהידע שלי מעודכן לגבי מחשבים ששייכים עד לשנת 2007-8 בערך, רציתי להוועץ במעודכני העם. אשמח מאוד אם תוכלו ותנסו לעזור במשהו. תודה רבה מראש, איתמר.

אגב..בדקתי את עניין החום של המחשב בתוכנה EVEREST והתוצאות היו ככה:

בלי כלום על המחשב,כלומר-אין תוכניות פעילות:
MB איזור 37-42
CPU איזור 36-40
CPU#1 איזור 41-52
CPU#2 איזור 38-44

נע מעלה מטה כזה..

איך שאני מפעיל תI EXPLORER הכל קופץ- השיא היה כשבCPU#1 הגיע ל64 מעלות והשאר איזור 50 ומשהו-ומעלה..

ואז לאט לאט זה יורד שוב לאיזור ה36-44 עולה יורד כזה-בלי שאני בפעילו מעבר לכתיבת מילים אלו..

תודה מראש..