שלום לכולם,
צריך עצה בנושא התאמת כרטיס מסך חדש למחשב ישן (לא ממש עתיק אבל גם לא חדש).
כיום יש לי מחשב שמשמש כמדיה סנטר וכמחשב למשחקים ברמה בינונית למדי (המפרט מפורט למטה). המחשב מבצע היטב את המצופה ממנו כמדיה סנטר אך מעט חלש בתחום המשחקים, במיוחד הכבדים שביניהם.
לאחרונה קיבלתי במתנה כרטיס מסך מדגם Gigabyte ATI Radeon HD 5770 (1024MB) GDDR5
אלא ש... מסתבר שהספק במחשב הקיים שלי הוא בעל הספק של 400W בלבד (פחות מהמינימום לכרטיס המסך החדש).
מלבד זאת, כאשר ביקרתי באחת החנויות נאמר לי כי לא ניתן בכלל להשתמש בכרטיס החדש על המחשב הישן שכן הוא לא יוכל לנצל את היכולות שלו (לא הבנתי אם זה ממש לא ניתן או פשוט לא מומלץ בשל אפשרות ליצירת צוואר בקבוק) ובמקום זאת הוצע לי מפרט למחשב חדש בו אוכל להתקין את הכרטיס, אלא שמדובר במפרט כצת כבד מבחינת התקציב שתיכננתי להוציא.
מכל מקום, הדילמה היא כזו:
האם ישנה דרך טכנית להשתמש בכרטיס המסך החדש במחשב הישן (תוך ביצוע ההתאמות המינימליות הנדרשות כגון החלפת ספק, אולי משהו נוסף?...) ובעתיד כאשר אחליף את המחשב אעביר את כרטיס המסך אל המחשב החדש?
אם קיימת אפשרות כזו, אשמח לבחור בה שכן לא תיכננתי להוציא כעת הוצאה של החלפת מחשב.
או
שלא ניתן להשתמש בכרטיס החדש על המחשב הקיים ואין ברירה ועלי לרכוש מחשב חדש שיתאים לכרטיס החדש ואז בעצם אשאר עם מחשב ישן מיותר...
אני חייב לציין, שהמחשב ה"ישן" בהחלט משביע את רצוני כמדיה סנטר ובמצע מלאכתו נאמנה, ואין לי ענין להחליפו. הבעיה מתעוררת רק במשחקים "כבדים" בהם הוא מפגין איטיות ולעיתים חוסר יציבות.
פרט המחשב הקיים:
לוח אםGIGABYTE GA-73PVM-S2H
מעבדintel Pentium Dual E2160 (1.8 Ghz)
זיכרון2GB DDR2
מארזEZ COOL
ספקEZ COOL ATX-400 JSP (400W PENTIUM4)
כרטיס מסך on board - NVIDIA GeForce 7100 / NVIDIA nForce 630i
מפרט שהוצע לי באייבורי (לא כולל דיסק וכד' שאעביר מהמחשב הישן וכן לא את כרטיס המסך שכבר יש בידי):
לוח אם MSI P55-GD55
מעבד I3-530 TRAY (2.93 GHZ)
זיכרון 2GB DDR3 1333
מארז THERMALTAKE V3
ספקשקט 600W (המוכר לא ציין איזה)
עלות: 2505 ₪ כולל הרכבה
מפרט חלופי שראיתי באתר של אייבורי (על פניו נראה יותר משתלם אבל אולי זה נעוץ בחוסר ההבנה שלי):
לוח אם Gigabyte H55M-S2H
מעבד I3-530 TRAY (2.93 GHZ)
זיכרון 2GB DDR3 1333
מארז Thermaltake Mozart SX VC7000SNS
ספק In Win Power Man 450W Real
דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA2 7200RPM 16MB Buffer
צורב LG SATA DVD
סה"כ עלות: 2255 ₪
תודה מראש, לכל המסייעים.

ציטוט ההודעה