האתגר הכי גדול ב-Football Manager הוא לקחת קבוצה קטנה ולהפוך אותה לקבוצה מהטופ העולמי.
אחרי הרבה שמירות שבהן לקחתי קבוצות ישראליות כמו מכבי ת''א ובית''ר י-ם והפכתי אותן לקבוצות שמתמודדות על כל התארים בכל עונה, וקבוצות מרכז טבלה לקבוצות שמתמודדות על אליפות ליגת העל ומגיעות לשמינית ליגת האלופות, החלטתי להעלות לאתר מדריך עם הטיפים שלי להצלחה.
שימו לב - רוב הטיפים מתאימים בעיקר לקבוצות ישראליות או קבוצות מליגות ברמה דומה.

שלב ראשון:
כשאני מתחיל שמירה עם קבוצה, אני נפטר בשלב הראשון מכל השחקנים הבינוניים שמקבלים משכורות מנופחות (בבית''ר אלו שמעון גרשון ועידן טל).
כמו כן אני מחפש שחקנים חופשייים שאפשר למכור אחרי עונה במיליוני דולרים.

שלב שני:
אחרי שגמרתי עם השחקנים החופשיים, אני מביא כשרונות לא ממוששים כמו דייגו בואנטוטה שיכולים לסחוב את הקבוצה במשך כמה עונות (בעיקר דרום אמריקנים).
עברה עונה הקבוצה כבר באירופה צריכים לבנות קבוצה איכותית, אז אני מוכר את כל הזרים שכבר לא מתאימים לרמה/מבוגרים שהבאתי בעונה הקודמת ועם הכסף אני הולך וקונה שחקנים חדשים טובים ואיכותיים יותר.
כך אני מחליף בכל עונה בערך ארבעה שחקנים, בהתאם לרמת הקבוצה ולמפעלים שבהם היא משתתפת ,(כמובן שעם הקבוצה מחוברת וטובה לא צריכים לשנות אלא רק לרענן)

שלב שלישי:
כדי להפוך לקבוצה גדולה באמת, צריכים שחקני בית (שחקנים שהגיעו למועדון בגיל צעיר) ברמות הגבוהות ביותר, לכן בכל עונה לאחר קבלת הריג'נים, אני מחפש כשרונות צעירים ברחבי העולם ע''י סינון עד גיל 16 במסך חיפוש השחקנים, ולרוב אני מוצא כמה תותחים.

שלב רביעי:
זהו. עברו כמה עונות. הקבוצה שלך כבר אחת החזקות באירופה אבל עכשיו אסור להשתולל עם המשכורות. כמובן שאם יש סופרסטאר בקנה מידה של מסי, רונאלדו וצריכים לפתוח קצת את הכיס, חובה לקנותו אבל חובה שלפחות רבע מתקציב המשכורות פנוי.

סיכום:
תמיד תשקיע במתקני אימונים ובנוער. השקעה זו תקצור פירות, אם לא בתוך עונה, שתיים, אז בתוך כמה עונות תהפוך קבוצה לאימפריה.

בתודה לאתר FM הישראלי