השוויצרי ניצח 6:7, 3:6 במשחקו הראשון מאז ההדחה בווימבלדון: "אני חלוד, לוקח זמן אבל המשימה הייתה לנצח ועמדתי בה". רודיק פרש, צ'יליץ' עף וברדיץ' ניצח
אחרי חודשיים מחוץ למגרשים, רוג'ר פדרר חזר הבוקר לשחק בטורניר טורונטו. למרות החלודה שנראתה במשחקו הצליח השוויצרי, המדורג 3 בעולם, לעלות לסיבוב השלישי בעזרת נצחון על חואן איגנאסיו צ'לה הארגנטינאי 6:7, 3:6.
מאז הדחתו ברבע גמר טורניר ווימבלדון בחודש יוני על ידי תומאס ברדיץ', לקח פדרר פסק זמן לטובת חופשה ארוכה. פדרר זכה בעבר פעמיים ברוג'רס קאפ בטורונטו. "אני שמח על הנצחון שמעלה אותי לשלב הבא", סיכם פדרר שנזקק לשבע נקודות כדי להשלים נצחון במערכה הראשונה, "הייתי חלוד בפתיחה וצ'לה באמת גרם לי לעבוד קשה, אבל אני מאושר מהדרך בה הדברים התפתחו".
"תמיד כיף לחזור אחרי שבועות מחוץ לטניס ומיד לנצח", הוסיף, "הנצחון הוא מה שבאמת חשוב עבורי הפעם. זה נורמלי שהייתי רחוק משיאי אחרי זמן רב שלא שיחקתי. אתה חייב לעבוד כדי לחזור ולשחק טוב. עשיתי כמה דברים טובים וכמה לא טובים במשחק, אבל בסופו של דבר הייתה לי משימה ועמדתי בה".
השם הגדול ביותר שהודח הלילה, גם אם לא על המגרש, הוא אנדי רודיק. האמריקני, שירד בתחילת השבוע מחוץ לעשירייה הראשונה בעולם, הודיע כי הוא חולה ואינו מסוגל לשחק. רודיק הוחלף ברגע האחרון בצרפתי פול הנרי מת'יו.
ברדיץ', פינאליסט ווימבלדון, עבר הלילה את סרגיי סטחובסקי עם 2:6, 4:6 בתוך שעה וחצי. רובין סודרלינג השבדי ניצח את ארנסט גולביס 6:4, 4:6, 4:6. דויד נלבנדיאן ניצח את המדורג 10, דוד פרר, 5:7, 6:3, 3:6. פרננדו ורדאסקו הדיח את אדווארדו שוואנק עם 0:6, 7:5, 2:6 וגייל מונפיס דילג מעל סונדאב דיוראמאן אותו ניצח 6:7, 3:6. ויקטור טרויצקי גבר על מארין צ'יליץ' 4:6, 6:7.
קרדיט לאתר ספורט 5
אולי פדרר יצליח לשפר את המעמד שלו בחזרה אחרי ווימבלדון שהיה..