Alien Vs. predator
אני חושב שבפעם הראשונה שראיתי את הנוסע השמיני הייתי בן 13 או משהו בסגנון. לא עבר הרבה זמן ואז הכרתי את הטורף. בתור ילד (ומבוגר) שחולה על מדע בדיוני ופנטזיה לא יכולתי לבקש סרטי אקשן-אימה-מד"ב יותר טובים מאלה, והרבה יסכימו איתי. אני חייב לצייןשאני עדיין מעריץ שרוף של הסרטים אף על פי שמאז שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים יצוא לאקרנים כמה וכמה סרטי מד"ב לא פחות טובים, ועדיין הנוסע השמיני מעניק לצופה חווית אימה ואקשן שקשה לשחזר. ראיתי את כל הסרטים של הנוסע השמיני והטורף ואהבתי את כולם.
זה לא סוד שאני חושב שהנוסע השמיני יותר מגניב מהטורף חרף האמצעים הטכנולוגים של החוצן החצוף שולף הגולגלות. אני חושב שזה בגלל שהנוסע השמיני משרה אווירה יותר בוגרת ומפחידה מאשר הטורף, לפיך מאוד התלהבתי כשיקיר יקירי שם בידי את AVP.
כשעליתי את המשחק לקונסולה רעדו ידי ולא ידעתי מול מה אני עומד, תוך כמה שניות נתבקשתי לבחור בין שלושה סוגי קמפיין שונים: מארינס, הטורף והנוסע השמיני. התחלתי עם המארניס בתקווה להשאיר לסוף את הטוב ביותר.
את המשחק מתחילים כמעט מיד כאשר השחקן, ROOKIE ,נמצא על מעבורת חלל שמתרסקת לתוך הכוכב שבו יש מושבה של בני האדם שחוצבים שם משהו. כל האווירה בהתחלה היא חשוכה ביותר, עם רעשים ורחשושים מפחידים שמקפיצים אותך ומעלים את הדופק ל-300. אתה מתחיל את השלב עם אקדח מסכן ופנס שלא ממש מאיר, ויש אפשרות לזרוק נרות תאורה שגם לא ממש עוזרים ודועכים מאוד מהר. כמו כול סרט\משחק פעולה שמכבד את עצמו מוטלת עליך האחריות למצוא את המפסק הראשי ולאתחל את מערכת החשמל. תוך כדי הנסיון שלך למצוא את המטרה אתה נתקל לפתע בפעם הראשונה בנוסע השמיני.
כמובן שמתחיל ירי מדויק לעבר המטרה ואז זה קורה.... גיליתי שכפתור הירי הוא לא כמקובל במשחקי ה-FPS, כלמור ה-R1 אלא R2 שממש מקשה על תזוזה וירי מדויק לעבר המטרה. כפתור ה-R1 משמש להרביץ לאוייבים ולתת לך חלון הזדמנות לטעינה של הנשק או לירי. אם נוסיף לזה את האווירה החשוכה שמקשה מאוד על זיהוי מטרות אתה מקבל קטסטרופה מבצעית. הירי לא מדויק, האקדח לא חזק והתאורה חלשה, מזל שיש נעילה אוטומטית. מהר מאוד מסתבר שגם ברמה הביינונית קשה להשלים משימות מבלי להירג כמה פעמים רק בגלל שלא הצלחת לירות מדויק או כי לא ראיתי מאיפה מגיע האוייב.
לטובת המארינס ישנו מכ"ם שמודיע לך על גופים שקרובים אליך ועל המיקום שלהם ביחס אליך וגם מצביע על הכיוון שעליך ללכת על מנת להשלים את המשימה, פריוילגיה שקיימת רק אצל המארינסבקמפיין של הטורף או הנוסע השמיני המצב הרבה יותר טוב כי הם מאובזרים בראיית לילה ובראיית חייזר שמאפשרת תצוגה טובה יותר של המטרות והסביבה, וגם כי אתה מרגיש הרבה יותר בטוח מאחר וגם הנוסע השמיני וגם הטורף הרבה יותר חזקים מהמארינס וגם כי הנשקים שלהם יותר חזקים. כך למשל הטורף,שזה הקמפיין הכי טוב במשחק לדעתי, מצוייד בארסנל די מוצלח של נשקים ואביזרים כמו למשל ראיית לילה, הסוואה, טפרים ללחימה והגנה, רובה פלזמה וכמובן האפשרות לזנק ממקום למקום במסך למרחקים, מה שמעניק את ההיתרון של מימד הגובה.
סיקור: Alien Vs. predator
מאת
אלחנדרו
צפייה בפרופיל צפייה בהודעות הודעה פרטית צפייה ברשומות צפייה בכתבות
מצויין טוב ממוצע רע גרוע
פורסם בתאריך 19-07-10 11:31 מספר צפיות: 276 0 תגובות אני חושב שבפעם הראשונה שראיתי את הנוסע השמיני הייתי בן 13 או משהו בסגנון. לא עבר הרבה זמן ואז הכרתי את הטורף. בתור ילד (ומבוגר) שחולה על מדע בדיוני ופנטזיה לא יכולתי לבקש סרטי אקשן-אימה-מד"ב יותר טובים מאלה, והרבה יסכימו איתי. אני חייב לצייןשאני עדיין מעריץ שרוף של הסרטים אף על פי שמאז שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים יצוא לאקרנים כמה וכמה סרטי מד"ב לא פחות טובים, ועדיין הנוסע השמיני מעניק לצופה חווית אימה ואקשן שקשה לשחזר. ראיתי את כל הסרטים של הנוסע השמיני והטורף ואהבתי את כולם.
זה לא סוד שאני חושב שהנוסע השמיני יותר מגניב מהטורף חרף האמצעים הטכנולוגים של החוצן החצוף שולף הגולגלות. אני חושב שזה בגלל שהנוסע השמיני משרה אווירה יותר בוגרת ומפחידה מאשר הטורף, לפיך מאוד התלהבתי כשיקיר יקירי שם בידי את AVP.
כשעליתי את המשחק לקונסולה רעדו ידי ולא ידעתי מול מה אני עומד, תוך כמה שניות נתבקשתי לבחור בין שלושה סוגי קמפיין שונים: מארינס, הטורף והנוסע השמיני. התחלתי עם המארניס בתקווה להשאיר לסוף את הטוב ביותר.
את המשחק מתחילים כמעט מיד כאשר השחקן, ROOKIE ,נמצא על מעבורת חלל שמתרסקת לתוך הכוכב שבו יש מושבה של בני האדם שחוצבים שם משהו. כל האווירה בהתחלה היא חשוכה ביותר, עם רעשים ורחשושים מפחידים שמקפיצים אותך ומעלים את הדופק ל-300. אתה מתחיל את השלב עם אקדח מסכן ופנס שלא ממש מאיר, ויש אפשרות לזרוק נרות תאורה שגם לא ממש עוזרים ודועכים מאוד מהר. כמו כול סרט\משחק פעולה שמכבד את עצמו מוטלת עליך האחריות למצוא את המפסק הראשי ולאתחל את מערכת החשמל. תוך כדי הנסיון שלך למצוא את המטרה אתה נתקל לפתע בפעם הראשונה בנוסע השמיני.
כמובן שמתחיל ירי מדויק לעבר המטרה ואז זה קורה.... גיליתי שכפתור הירי הוא לא כמקובל במשחקי ה-FPS, כלמור ה-R1 אלא R2 שממש מקשה על תזוזה וירי מדויק לעבר המטרה. כפתור ה-R1 משמש להרביץ לאוייבים ולתת לך חלון הזדמנות לטעינה של הנשק או לירי. אם נוסיף לזה את האווירה החשוכה שמקשה מאוד על זיהוי מטרות אתה מקבל קטסטרופה מבצעית. הירי לא מדויק, האקדח לא חזק והתאורה חלשה, מזל שיש נעילה אוטומטית. מהר מאוד מסתבר שגם ברמה הביינונית קשה להשלים משימות מבלי להירג כמה פעמים רק בגלל שלא הצלחת לירות מדויק או כי לא ראיתי מאיפה מגיע האוייב.
לטובת המארינס ישנו מכ"ם שמודיע לך על גופים שקרובים אליך ועל המיקום שלהם ביחס אליך וגם מצביע על הכיוון שעליך ללכת על מנת להשלים את המשימה, פריוילגיה שקיימת רק אצל המארינס.
בקמפיין של הטורף או הנוסע השמיני המצב הרבה יותר טוב כי הם מאובזרים בראיית לילה ובראיית חייזר שמאפשרת תצוגה טובה יותר של המטרות והסביבה, וגם כי אתה מרגיש הרבה יותר בטוח מאחר וגם הנוסע השמיני וגם הטורף הרבה יותר חזקים מהמארינס וגם כי הנשקים שלהם יותר חזקים. כך למשל הטורף,שזה הקמפיין הכי טוב במשחק לדעתי, מצוייד בארסנל די מוצלח של נשקים ואביזרים כמו למשל ראיית לילה, הסוואה, טפרים ללחימה והגנה, רובה פלזמה וכמובן האפשרות לזנק ממקום למקום במסך למרחקים, מה שמעניק את ההיתרון של מימד הגובה.
הנוסע השמיני הוא בעל יכולת ללכת על קירות ותקרות, לנוע ממש מהר ולתקוף בזריזות. האופציה של התקפה מהירה היא ממש מגניבה כי אתה יכול לאתר מטרה ואז להתנפל עליה ולחסל אותה. את האופציה הזאת של תקיפות בזק יש גם לטורף. האמת היא שאת הקמפיין של הנוסע השמיני נורא קשה לסיים כי זה די משעמם להילחם עם אותם אמצעים כל הזמן בלי הציפיה לנשקים ואביזרים חדשים. כיף להתרוצץ עם החייזר המשוגע ולרוץ איתו על קירות ותקרות תוך כדי שאתה מזנק על אנשים אבל גם לזה יש גבול, ובסוף נאלצים להחילף בגלל חוסר גיוון.
אחד התוספות של המשחק שהכי אהבתי היא הפינישים של הטורף והנוסע. בתור טורף, כאשר אתה נלחם מול מארינס אתה יכול לתפוס אותם ואז לשלוף את הראש יחד עם עמוד השדרה בשלמות. אם משחקים עם הנוסע אז אתה יכול לשלוף את הפה הקטן הזה שיש בתוך החייזר ולכתוש את מוחו של הקורבן או לחילופין לשפד אותו על הזנב שלך. המראות קשים ומלאים בדם ומאוד מלבבים, מה שמוסיף לדעתי לאווירת המשחק.
הגרפיקה של המשחק היא די טובה אם כי לא מושלמת. אין פה את ההשקעה הוויזואלית בפרטים הקטנים שאפשר למצוא במשחקים אחרים. הטקסטורה של התפאורה טובה אבל כשזה בא לידי ביטוי בדברים שקרובים אליך היא לא משהו. התנועה של הדמויות היא די חלקה אם כי אצל המארינס הירי הוא מאוד קשה בגלל מיקום הכפורים ובגלל מהירות התזוזה של האויבים, בעיקר של הנוסע השמיני. SEGA, החברה שייצרה את המשחק לא חשבה לנצל כל פיקסל שהסוני יודע לעשות.
אני חושב שאחד הדברים הבאמת יוצאי דופן במשחק זה האווירה שבו נמצאים. אווירה שמקנה הרגשה של פחד מעורב עם עירנות קיצונית שכן מרגישים שכל רגע עללול לקופץ עליך משהו מתוך העלטה. הרעשים והרחשים שסובבים אותך יחד עם התאורה העמומה רק מוסיפים להרגשה של הפחד ממש כמו בDOOM 3 כששומעים את הלחישות מקפיאות הדם.
את המולטיפלייר של המשחק ניתן לשחק על גבי כמה סוגים שונים של משחקים כמו למשל קבוצות, כולם נגד כולם ומלחמת מינים. יש אפשרות לבחור את הדמות שאתה רוצה לשחק איתה ולהיכנס למפה. אומנם לא תמצאו הרבה שחקנים במולטיפלייר שכן יש משחקים הרבה יותר טובים לשחק ברשת מאשר את זה. הוא באמת לא מעניין במולטיפלייר והאמת היא שהקמפיין מספק מספיק אתגר גם ברמה הביינונית.
לסיכומו של עיניין, מדובר פה על משחק שאמור היה להגשים חלום להרבה אנשים אבל הוא לא ממש הצליח. המשחק נחמד, יש את האפקט של הפחד והדריכות שמצפים ממנו בעיקר מהצד של הסאונד והתפאורה החשוכה ויש כמות מאוד נאה של דם וחלקי גופות שמשאירים את המשחק נאמן למקור.
הגרפיקה היא די בסדר אבל אי אפשר לומר שהיא מנצלת את מלוא היכולות של הסוני. יש הרבה מקום לשיפור בעיקר בפרטים קטנים שהופכים את הסביבה להרבה יותר משכנעת ומעניינת.
המשחקיות היא די בינונית, בעיקר בקמפיין של המארינס. בקמפיין של הנוסע השמיני אין ממש עיניין בגלל חוסר גיוון מה שמשאיר את הטורף כנקודת אור במשחק. על המולטיפלייר אין מה לדבר.
סך הכל עוד משחק ממוצע שהיינו רוצים שיהיה כותר משמעותי בקונסולה האדירה הזאת.
הורדות:
לינק 1 - http://uploading.com/files/a4ad6e3m/...529.part1.rar/
לינק 2 - http://uploading.com/files/b4f3beee/...529.part2.rar/
לינק 3 - http://uploading.com/files/11e37ee1/...529.part3.rar/
לינק 4 - http://uploading.com/files/81bm98a8/...529.part4.rar/
לינק 5 - http://uploading.com/files/feaaff64/...529.part5.rar/
לינק 6 - http://uploading.com/files/1853651d/...529.part6.rar/
לינק 7 - http://uploading.com/files/6b1736f3/...529.part7.rar/
תהנו.
קרדיט ל Horadot.net עם שינויים ותוספות שלי.

ציטוט ההודעה