רמוס לופין קרטיד לH.P
רמוס ג'ון לופין הינו דמות משנה בסדרת ספרי הפנטזיה, "הארי פוטר" של ג'יי קיירולינג.
בסרטי הארי פוטר, רמוס לופין משוחק על ידי דייויד ת'ווילס.
רמוס לופין מתואר כבן אדם בעל שיער חום בהיר שמתחיל להאפיר, ובעל קול צרוד.
בין היתר, לופין הופיע לראשונה בספר השלישי, כמורה להתגוננות מפני כוחות האופל בהוגוורטס.
בילדותו אביו הסתכסך עם אדם הזאב פנריר גרייבק. וכשרמוס היה צעיר, פנריר נשך את רמוס,ומאז בכל ירח מלא הופך רמוס לופין לאדם זאב.
במשך השנים, היותו אדם זאב היה סימן עיקרי לזהותו. חבריו הקונדסאים כינו אותו ירחוני, וגם כשהיה צריך להציג סימן זיהוי לעצמו הציג את היותו אדם זאב, כמו שהציג את עצמו בבקתת הצדפים, כשבא לבקר את ביל:
"זה אני, רמוס ג'ון לופין, אני אדם זאב, נשוי לניפדורה טונקס, ואתה, שומר הסוד של בקתת הצדפים, נתת לי את הכתובת וביקשת שאבוא בשעת חרום".
וכשבא לכיכר גרימולד והתבקש להזדהות על ידי הארי:
"אני הוא רמוס ג'ון לופין, אדם זאב, מוכר לאחדים בשם החיבה ירחוני,
אחד מארבעת היצרנים של מפת הקונדסאים, נשוי לנימפדורה, המוכרת לרוב בשם טונקס, ואני הוא זה שלימד אותך לייצר פטרונוס, הארי, שבמקרה שלך לובש אייל".
בדבריו אלה אחד מסימני ההיכר שלו התבלט בהיותו של אדם זאב.
כשהגיע להוגוורטס התמיין לופין לבית גריפינדור. רמוס התחבר במהרה עם ג'יימס פוטר, סיריוס בלק ופיטר פטיגרו, שביחד נקראו חבורת הקונדסאים. כינויו בקונדסאים היה ירחוני, בגלל שהיה אדם זאב שהפך לאדם זאב בליל ירח מלא.
רמוס היה האחראי בחבורה, אך לא עצר את ג'יימס וסיריוס במעשיהם.
במהלך שנותיו בבית הספר יצר יחד עם ג'יימס, סיריוס ופיטר את מפת הקונדסאים.
מפה שמראה את היציאות והכניסות לטירה, את המעברים הסודיים שהכירו הקונדסאים, ואת כל האנשים הנמצאים בבית הספר בזמן נתון.
בכל ירח מלא היו יוצאים הקונדסאים ומחביאים את רמוס בצריף המצווח כדי שלא יתגלה סודו, שהוא אדם זאב. במשך שהותו בבית הספר ניסה סוורוס סנייפ לגלות את סודם של הקונדסאים, כשהלך סנייפ לצריף המצווח ג'יימס הציל אותו מפני רמוס.
בשנתו החמישית בהוגוורטס מונה רמוס לופין למדריך.
לאחר שסיים את לימודיו בהוגוורטס, הצטרף לופין למסדר עוף החול. מכיוון שלא היה אדם רגיל, אחת ממשימותיו העיקריות כחבר במסדר עוף החול היתה להתחבר עם אנשי הזאב ולרגל על מעשיהם.
רמוס לופין הופיע גם כמורה בהוגוורטס בשנתו השלישית של הארי פוטר. בנוסף, הוא הופיע ברכבת האקספרס, וכאשר הסוהרסנים תקפו את הארי פוטר, רמוס זימן פטרונוס שהציל את הארי.
צורתו של הפטרונוס שהפיק לא היתה ברורה לעין.
רמוס גם הציע להארי לקחת שוקולד אחרי כל מפגש עם סוהרסנים, מכיוון שהשוקולד מחזיר את המתיקות והתחושה לפה ומשחרר את האנשים מפני ההלם.
בהוגוורטס, רמוס לופין לימד התגוננות מפני כוחות האופל.
רמוס היה הראשון שנתן להארי וחבריו שיעורים אמיתיים בהתגוננות מפני כוחות האופל, לא כמו קודמיו קווירל ולוקהרט. בנוסף על זאת, לימד לופין את הארי פוטר לזמן פטרונוס כדי להרחיק את הסוהרסנים.
במהלך שיעור שהעביר בכיתה, כשלימד על הבוגארט, התגלה כי פחדו הגדול ביותר של רמוס לופין הינו ירח מלא.
התלמידים התחילו לחשוד כי רמוס לופין הוא אדם זאב כשסנייפ התחיל להעביר להם שיעורים על אנשי זאב ובסוף שנת הלימודים, כשהתגלה שרמוס אכן אדם זאב, הוא עזב את משרתו בהוגוורטס כמורה משום פחד עצום מצד הורי התלמידים.
לאחר שוולדמורט חזר התאחדו שוב חברי מסדר עוף החול ורמוס חזר למסדר.
רמוס נשאר בקרב אנשי הזאב והיה למרגל תחת וולדמורט ואוכלי המוות.
לאורך שהותם כחברי מסדר עוף החול, החל קשר רומנטי בין ניפדורה טונקס ורמוס לופין,אך רמוס דחה אותה בטענה שלא טוב לה לצאת עם אדם זקן כמוהו, ושלא יכול לצאת טוב מחתונה עם אדם זאב.
בקיץ שלפני המלחמה הגדולה, לפני יולי, התחתן רמוס עם נימפדורה בטקס צנוע וקטן.
כשפגש רמוס את הארי, הרמיוני ורון בכיכר גרימולד הודיע להם שטונקס בהריון וביקש להצטרף אליהם למסע למציאת ההורקרוקסים, אך הארי סרב בתוקף מאחר שטונקס היתה בהריון.
לאחר כמה חודשים נולד לרמוס ונימפדורה תינוק, שנקרא טדי על שם אביה של נימפדורה.
רמוס הגיע לבקתת הצדפים לספר לביל על התינוק הקטן וביקש מהארי פוטר להיות הסנדק של בנו, טדי הקטן.
במסגרת המלחמה האחרונה שהתבצעה בהוגוורטס הנהיג רמוס לופין את אחת מקבוצות הלוחמים של הוגוורטס. לאחר מכן, נהרג לופין על ידי דולוחוב בהוגוורטס.
לאחר שהארי מחזיר את רמוס לחיים, על ידי אבן האוב אמר רמוס:
"אני מצטער שאף פעם לא אזכה להכיר אותו (את טדי) אבל הוא יידע לשם מה מסרתי את חיי,
ואני מקווה שהוא יבין. ניסיתי להפוך את העולם למקום שבו יוכל לחיות חיים מאושרים יותר".
דבריו של רמוס נותנים מבט ישר על דמותו. הוא אהב את בנו, אבל מת בשביל שהעולם יהיה שקט יותר.
הוא מת כדי שלבן שלו ולבאים אחריו יהיו חיים מאושרים, יפים וטובים יותר.
טדי בנו של רמוס גדל יתום, מאחר שגם נימפדורה, אימו, מתה בקרב בהוגוורטס.
טדי גדל בבית סבתו אנדרומדה טונקס והיה שוהה רוב הזמן בבית של סנדקו, הארי פוטר.

ציטוט ההודעה