זוהי סדום - Zohi Sdome
הפתיחה הייתה שיעמום מוחלט..רציתי פשוט לכבות תמסך ולברוח.
ביקורת:
זוהי סדום..
רקע כללי
אני את הסרט ראיתי באינטרנט.על פי כל הנתונים המעניינים.
ארץ נהדרת אחת התוכניות המובילות ומצחיקות
השחקנים הישראלים שאנחנו רואים מדי שבוע וצוחקים איתם
מהסרט לא חיכתי לציפיות ובאתי אם דעות די שליליות.
פתיחת הסרט
הסרט הזה התחיל אם מכת שיעמום
ואז נס התרחש. הסרט עשה את העבודה וגרם לי לשכוח את הצרות הנ"ל. "זוהי סדום" הוא לא יצירת מופת אבל בהחלט קומדיה ישראלית מושקעת ואף מקורית שבסופו של דבר מספקת את הסחורה.
מולי שגב ואדם סנדרסון מייצרים קומדיה המזכירה פרודיות אמריקאיות בסגנון "מת לצחוק" לסוגיהן אבל לעומת סרטי הבורקס האמריקאים, ל"זוהי סדום" יש מטען דתי, היסטורי, פוליטי וברגעים מוצלחים הסאטירה נותנת לסרט משקל חריף שנעדר מהקומדיות האמריקאיות. לעיתים התסריט חכם ואף מבריק, לעיתים עממי, פשוט וקצת מביך אבל תמיד הוא משעשע. בכל מקרה, הסרט שומר על קצב קבוע ואין בו רגע דל אחד.
צוות השחקנים של תוכנית הבידור המצליחה בישראל עושה א העבודה וגורם לקהל להתפקע מצחוק. יש גם הופעות אורח מפתיעות של מספר קומיקאים אהובים במיוחד במחוזותינו בנוסף לנוכחות של אורנה בנאי כהגר ומוטי קירשנבאום כאברהם אבינו. העלילה מתארת את קורותיה של העיר סדום בשלושת הימים האחרונים לקיומה וסיפורו של לוט הצדיק (דב נבון המקסים), אשתו המרשעת (טל פרידמן מצחיק כהרגלו) ובתו הצדיקה (עלמה זק המבריקה) שפוצחת בשירה כאילו היתה דמות מצוירת מסרט של דיסני. אלי פיניש מגלם את ראש העיר המושחת, מריאנו אידלמן הוא בנו הטיפש ואילו אסי כהן הוא הבן המוצלח שבטעות מתאהב בצדיקה הבלונדינית. המלאכים שנשלחים לעבודת החיסול של העיר הם יובל סמו ומאור כהן. אייל קיציס הוא אלוהים(!). "זוהי סדום" הוא תופעה חריגה ומפתיעה לטובה בנוף של הקולנוע הישראלי של השנים האחרונות. המטרה המרכזית שלו היא לספק בידור לקהל הרחב, והוא מבצע אותה בהצלחה כך שמדובר באבן דרך בקולנוע הישראלי המסחרי. קצת עצוב שלסרט אין ערך אומנותי או קולנועי מוסף מלבד היותו מוצר צריכה אבל אם כבר הולכים לקומדיה מסחרית כדי לנקות את הראש אחרי יום עבודה, אני בהחלט ממליץ על האופציה הישראלית המוצלחת על פני כול אמריקאית בינונית שמגיעה מהוליווד
ציון שלי :
משפט קצר על הסרט:
סרט נחמד ומצחיק ביותר.מפתיע.אם אתם רוצים לצחוק ולהירגע אז זה סרט מומלץ.
זאנר.
ישראלי
שחקנים
כוכבי ארץ נהדרת
אייל קיציס, טל פרידמן, דב נבון, אסי כהן, מריאנו אידלמן, אלי פיניש, עלמה זק, יובל סמו, מאור כהן, אורנה בנאי, מוטי קירשנבאום
מונות:
עצה.
הרבה זמן שלא יצא זאנר ישראלי כזה מצחיק.
מומלץ לראות תסרט אם חברים לצחוק ועל מסך מלא ולא על הרשת.

ציטוט ההודעה