איך להציל סלולרי שנרטב?
מכירים את זה שאתם הולכים לבריכה/ים ואתם שוכחים את הפלאפון במכנסיים?
במדריך הזה תלמדו מה כדאי לעשות ומה לא!
גם אם עדיין לא נרטב לכם הטלפון, אני ממליץ לכם לקרוא את המדריך הזה שתדעו מה לעשות במקרה שזה כן יקרה.
שאלות ותשובות!
שאלה: למה פשוט לא ללכת לתיקון?
תשובה: גם כדי לחסוך זמן, וגם כי רוב החברות לא נותנות אחריות על רטיבות.
שאלה: איך החברה יכולה לדעת שהטלפון נרטב?
תשובה: יש על המכשיר מדבקה שמשנה את הצבע כשהיא נוגעת במים.
שאלה: אם עשיתי כל מה שכתוב במדריך ובכל זאת המכשיר שלי לא עובד, מה לעשות?
תשובה: ללכת לחברה הסלולרית. במידה והם לא מתקנים מכשירים שנרטבים, הולכים לחברה פרטית.
שאלה: האם כדאי לנסות להדליק ישר את הטלפון?
תשובה: אתם יכולים לנסות, אך זה לא מומלץ.
מה לא מומלץ לעשות?
- כמו כל מכשיר חשמלי, הטלפון לא יגיב טוב לגלי מיקרו, אז לא לנסות להכניס אותו למיקרוגל.
- לא לנסות לחמם את המכשיר בשום צורה (אפילו לא בשמש), משני סיבות. אחת, שהמים יכולים להתאדות ולהתעבות בחלקים יותר פנימיים, ושתיים שחלקי הפלסטיק יכולים להינמס.
- לא לנסות לייבש את המכשיר עם פן, אפילו שהוא לא עם חום, הרוח שהוא עושה יכולה להכניס את המים לחקלים פנימיים יותר.
מה כן לעשות?
שלב 1:
בשלב הראשון צריך להוציא את הסוללה. צריך להוציא את הסוללה כמה שיותר מהר ב-2 סיבות:
- שלא יהיה קצר חשמלי
- שלא תהיה קורוזיה (חלודה) של הרכיבים המוליכים של המכשיר
שלב 2:
בשלב השני צריך לפרק את החלקים שאפשר לפרק וצריך לעשות ייבוש ראשוני.
תוציאו את כל החלקים שאפשר להוציא. מה זאת אומרת? חלקים כמו כרטיס זיכרון, כרטיס סים וכו'. כמובן לא להתחיל לפתוח ברגים ולפרק לגמרי את המכשיר!
אחרי שהוצאתם את החלקים, תנגבו אותם. לא מומלץ בנייר טואלט, או כל סוג אחר של מפיות נייר בגלל שהם משאירים סיבים. אני הכי ממליץ להשתמש במגבת מטבח.
אחרי שניגבתם מומלץ גם להדליק את שואב האבק ולשים אותו במרחק של כ-10 ס"מ מהמכשיר למשך של לפחות 10 דקות. שימו לב, אל תנסו לחסוך זמן ולהצמיד את השואב למכשיר, כי זה יכול ליצור חשמל סטטי, מה שלא ממש טוב לרכיבים אלקטרוניים.
שלב 3:
בשלב השלישי, צריך לייבש את המכשיר באופן יסודי.
אז איך עושים את זה?
אתם לוקחים קופסה שאפשר לאטום. ממלאים עד מחציתה אורז, מניחים בה את הטלפון, וממתינים למשך 12 שעות. לא מומלץ לקבור את הטלפון בתוך האורז כי יש בו חלקיקי אבק שמלכלכים את הטלפון ויכולים לגרום לנזק.
שלב 4:
השלב הרביעי זה השלב המכריע! השלב בו תדעו אם הצלחתם או לא!
תדליקו את המכשיר ותראו אם הצלחתם.
בהצלחה!
*שימו לב! הפורום או אני לא לוקחים שום אחריות על כל נזק שייגרם מהמדריך. למרות שאם תעשו את המדריך כמו שצריך אין סיבה שתחמירו את המצב.

ספוילר:
ציטוט ההודעה