קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. הבדל בין תותחנים ושריון
    על ידי Balas בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 17
    הודעה אחרונה: 24-04-2007, 15:39
  2. [שאלה] הבדל בין CS ל-CZ ?
    על ידי kid בפורום Counter Strike
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 02-03-2007, 12:16
  3. [שאלה] הבדל בין שני נגנים
    על ידי MuGi בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 01-03-2007, 15:16
  4. [שאלה]הבדל בין שני סוקטים של AMD
    על ידי SJ בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 05-10-2006, 16:51
  5. [שאלה] הבדל בין מרכז הלינקים להורדות...
    על ידי Perfection בפורום משוב
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 12-01-2006, 21:34
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13

יש הבדל בין אמונה סתמית לאמונה רוחנית

משתמשת כבוד האוואטר של YellowGirl
    שם פרטי
    ניצן
    לייקים
    272
    נקודות
    2,330
    משפט מחץ
    להגיד את במשפט או בשיר? אבי נמני הוא המלך

ברירת מחדל יש הבדל בין אמונה סתמית לאמונה רוחנית

ראיתי מלא אתאיסטים וכדומה שטוענים שמי שמאמין בה' חושב שה' יצר הכול ושמדע זה חרא כי מאמינים שה' אחראי על הכול וכל מיני דברים כאלה,
    עכשיו עניתי להם תשובה נורא פשוטה.
    בספר בראשית כתוב על בריאת העולם, והם מבססים אמונות בה' על פי זה, ואז מביאים את הקטע של המפץ הגדול וזה,
    אז קודם כל לפי הפירושים של התנ'ך בריאת העולם מתארת רק במי האמינו, לא קבעו שה' יצר ולא כלום, פשוט זו דרך ביטוי.
    דבר שני, הם אומרים "איך זה הגיוני שכוח עליון יצר את הכול? מאמינים מטופשים"
    לא, כי להאמין שהכול נוצר מכלום זה הרבה יותר הגיוני....
    בכל מקרה מה שאני באה להגיד, זה שאמונה לא מתבססת על בריאת העולם או דברים כאלה שבאיזשהו מקום הם מיתוסים, אלא על דברים הרבה יותר מורכבים שתאמינו לי אף אתאיסט לא שקל לבדוק..

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    הדרך של אחר כך מובילה לעיר בשם שום מקום

"בכל מקרה מה שאני באה להגיד, זה שאמונה לא מתבססת על בריאת העולם או דברים כאלה שבאיזשהו מקום הם מיתוסים, אלא על דברים הרבה יותר מורכבים שתאמינו לי אף אתאיסט לא שקל לבדוק.. "

אז במקום להגיד את זה במילים סתמיות,תגידי על מה האמונה מתבססת אם כך.כי כשאת אומרת את זה
    את סתם מורחת ובעיקרון לא אומרת כלום.
    זה נכון שלפי היהדות האמונה באלוקים היא לא בגלל שאלוקים ברא את הכול ,אלא בגלל שאלוקים הויצא אותנו ממצרים.
    ומזה שהוא האל היחיד משמע שהוא גם יצר את הכול.

בעניין הזה גם הרבנים מתלהבים ומבדילים אותנו משאר העמים.(את תלמדי את זה במחשבת ישראל אם את בבית ספר דתי)
    הם אומרים,שבעוד הדתות האחרות מבססות את האמונה שלהם על כך שאלוקים יצר את הכול.
    היהדות מבססת את האמונה שלה על סיפור יציאת מצרים,על האבות ומן תורה.
    ובגלל שזה משהו שכביכול לא אפשרי לזייף,אחרי הכול 600,000 אלף היו במעמד הר סיני.
    אז זאתי הוכחה לנכנותה של היהדות לעומת שאר הדתות שלהם אין הוכחה מוכחת,כי הרי אף אחד לא היה לראות את
    בריאת העולם. אם תרצי לקרוא עוד מבלבלו השכל הזה את יכולה לקרוא את ספר "הכוזרי" של רבי יהודה הלוי. או
    "אמונות ודעות" של הרס"ג.

ולפני שאת אומרת שששום אתאיסט שקל לבדוק,אז תסתכלי סביבך.
    נכון יש אנשים חילונים שמעולם לא חשבו יותר מידי,או חקרו יותר מידי את היהדות ודתות אחרות ,
    ופשוט זרמו.
    זה הולך גם כן בכיוון השני,דתיים שלא חקרו יותר מידי ופשוט עשו מה שהיה מקובל.
    טזה היה נפוץ במיוחד לני 1000-2000 שנה . ששם מי שלא האמין באל,במשהו
    נחשב כאיש מוזר,מטורף ,כופר.

ותאמיני לי את לא היית רוצה לחיות בעולם של פעם.
    למשל בתקופת משה.
    הסיפור על המקושש עצים בשבת.
    היה איש ,שרצה להקל על עצמו ,ולאסוף עצים כדי להדליק מדורה במוצ"ש .
    לא בשבת ,רק לאסוף את העצים בשבת.
    ועל כן הוא נסקל באבנים. על ידי כול העם עד שהוא מת.

כמו שאומרים. אם ישראל תהפוך למדינת הלכה אז הלכה המדינה

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

יופי אז במקום לבוא ולהגיד לי אני לא מתבססת על כלום, את אומרת אני מתבססת על דבר כלכך מורכב שלא תוכל להבין XD
    האמת שאני בודק המון זמן, אנה האירי את עיני מה הגורם המורכב שגורם לך להאמין בה'.

משתמשת כבוד האוואטר של YellowGirl
    שם פרטי
    ניצן
    לייקים
    272
    נקודות
    2,330
    משפט מחץ
    להגיד את במשפט או בשיר? אבי נמני הוא המלך

בחיים לא הייתי רוצה לחיות בתקופה של פעם. תקופה של רצח עם ושוביניזם מטורף,
    אבל זה לא קשור.
    אני מתכוונת לקטע, שאתאיסטים אוהבים להכפיש מאמינים בטיעון שאנחנו מאמינים שהוא ברא הכול וכדומה,
    ובכוונה ששום אתאיסט לא שקל לבדוק זה הכוונה שהוא לא קרא תנ''ך עם פירושים וניסה להבין לעומק.
    האמונה שלי מתבססת על מקרים וסיפורים מסויימים שגרמו לי להאמין, כל מיני יצירות.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

איך אתה יכול להסביר סיפורים שבהם קרו ניסים ואנשים ניצלו וזה לא ברור איך..
    או למשל מוות קליני יש תיאום כמעט מושלם בין כל מי שחווה מוות קליני קרא קצת סיפורים עלזה באינטרנט
    ותסביר לי איך זה שיותר מ10,000 אנשים שלא נפגשו אף פעם אמרו אותו דבר לאנשים שונים?איך זה שלכולם יש אותו סיפור?
    והאמונה המטופשת של המפץ הגדול..."במקרה" התנגשו 2 חלקיקים ש"אף אחד לא ברא אותם" הם היו שם כל הזמן ויצרו את כל העולם הזה... כולל כל החיות בני האדם הצמחים וכו'...למה למשל שבעוד 3 שנים לא יתנגשו 2 חלקיקים זה בזה ויווצר עוד עולם עם חייזרים אדומים?
    זה הגיוני?אם בבית אני יצליח להפגיש 2 חלקיקים יווצר לי עוד עולם בבית?איזה מין טמטום זה?כל מי שחזר בשאלה זה רק בגלל שקשה לו או שהוא נמשך אחרי משו/מישו והוא יודע בתוכו שהיהדות זה האמת אבל פשוט שונא את האנשים שכן מצליחים להאמין...מה לעשות?תתמודד עם זה, זה פשוט לברוח מהאמת מה שאתם עושים אחרי שתקרא הרבה מאמרי אמונה והתחזקות אתה תראה שזו האמת...אולי לא הכרת את זה לפני ובגלל זה חזרת בשאלה..בהצלחה אחי...
    הרשמה חינם-כסף חינם

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי YellowGirl צפיה בהודעה
    בחיים לא הייתי רוצה לחיות בתקופה של פעם. תקופה של רצח עם ושוביניזם מטורף,
    אבל זה לא קשור.
    אני מתכוונת לקטע, שאתאיסטים אוהבים להכפיש מאמינים בטיעון שאנחנו מאמינים שהוא ברא הכול וכדומה,
    ובכוונה ששום אתאיסט לא שקל לבדוק זה הכוונה שהוא לא קרא תנ''ך עם פירושים וניסה להבין לעומק.
    האמונה שלי מתבססת על מקרים וסיפורים מסויימים שגרמו לי להאמין, כל מיני יצירות.
    שניה את מאמינה?,
    נניח לרגע שכן,אז את לא מאמינה שה' יצר את הכול?. אבל כתוב בספר בראשית
    "בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ".זאת לא דרך ביטוי,ברור שזה מופשט הרבה יותר משזה באמת.
    ויאמרו אפילו,דיברה התורה כדרך בני אדם. אבל ברור לכולם שלפי היהדות אלוקים ברא את הכול.

אם את מאמינה רק לפי סיפורים ומקרים מסוימים,אז למה דווקא את מאמינה באלוקים של היהדות ,תאמיני בישו.
    ואם המקרים הללו קשורים ליהדות. אי לא יודע על איזה מקרים את מתבססת,אבל רק שתדעי
    שזה שאי אפשר כביכול להסביר משהו,תמיד יש צירופי מקרים.
    וכן,אנחנו לא מבינים את כול הטבע,ויש עדיין דברים שנראים כמו ניסים,אבל אנ מניח שעוד 100, 200 שנה
    כבר יוכלו להסביר אותם.
    לא כול דבר שלא מבינים צריך לשייך לאלוקים,יש את המדע,אנחנו לא חיים בתקופת הבניים.

ובקשר לשובניזם,אין מה לעשות. לפי היהדות האישה נחותה מהגבר.
    אבל כמובן יגידו,שלאשה יש תפקיד חשוב,ואפילו היא יותר גדולה מהגבר.
    אבל זה בולשיט,פעם האישה הייתה נשארת בבית ולא עושה כלום,וגם בדת,זה לא היה נהוג שהאישה משתתפת
    בפולחנים דתיים וכדומה,וגם ככה זה ביהדות.
    תפקידה של האישה לפי היהדות,הוא לטפל בבעלה כדי שהוא יוכל ללמוד תורה.

ו aviamo ,לפני שאתה אומר שיש כולכך הרבה ניסים שאי אפשר להסביר.
    אז תאמין לי,שאם כך היה הדבר,אז כולם היו מאמינים באלוקים. אבל הרוב לא מאמין,נכון?
    משמע שהניסים שאתה מדבר עליהם,הם לא כולכך ניסים. ואמונה בלב מבחינתי זאת לא אמונה.

ובקשר למוות קליני,תפסיק לדבר שטויות.
    לפי מחקרים,רק אחד מתוך שש שחוו מוות קליני,תדבר על משהו שהוא ראה שקרה.
    משמע שהשש האחרים לא ראו כלום.
    המחקרים מצאו גם קשר ישיר בין אם האדם בעל דמיון פורה בחייו לבין אם הוא ראה איזו שהוא מחזה במוות קליני.
    וכמו כן,מצאו גם,שהחלק האחרון במוח שממשיך לפעול עד שהמוח מת לגמרי,זה החלק שאחרי על מחזות נראיים ועל הדמיון.
    אז בהחלט ייתכן,שהמראות שהאנשים ראו,זה פשוט מאוד האותות החשמליים האחרונים שהמוח שלהם העביר.
    וגם כן,אין לכולם אותו סיפור,למעשה הסיפורים הם שונים בפרטיים.
    כולם מספרים על משפט או על חוויה חוץ גופית,אבל בגלל שזה מה שנפוץ לחשוב בציבור.
    כול אחד מספר על משפט שונה (איך שהמשפט היה נראה).
    ובהחלט יכול להיות שהדמיון עבד כאן שעות נוספות.

ולפני שאתה אומר שמי שלא מאמין בורח מהאמת. זה יותר נכון בכיוון ההפוך.
    מי שמאמין ,כולכך מפחד מזה שאין שם שום דבר שמשגיח,שאין שום מטרה לחיים.
    עד כדי כך שאפילו אם אלוקים יבוא ויגיד לו שהכול הייתה בדיחה אחת גרוע,הוא עדיין ימשיך להאמין.

ולבסוף המפץ הגדול
    לא,כשואמרים המפץ הגדול,אל תחשבו על פיצוץ כמו שרואיים בסרטים כי זה אפילו לא דומה.
    אולי לכם,גואנים שלמדו 50 שנה פיזיקה קווינטית ועשו דוקטורט בתאוריית המיתרים,זה לא נראה לכם הגיוניי שהכול יווצר מכולם.
    אבל מי שלא שמע על הספר החדש של סטיבן הוקינג,שהוא באמת יודע על מה הוא מדבר.
    אז הוא מסביר איך יתכן שהיקום כן יוצר מכלום,והוא מביא הסברים למה לא צריך לתלות באלוקים את בריאת היקום.
    ומי שרוצה מוכן לעיין בספרו.אבל זה פאקינג מסובך.
    וכן ייתכן שכול זה צירוף מקרים ממש עלוב.

משתמש כבוד האוואטר של MuGi
    שם פרטי
    אלמוג
    לייקים
    105
    נקודות
    3,900

ציטוט נכתב במקור על ידי crazyseducer צפיה בהודעה
    שניה את מאמינה?,
    נניח לרגע שכן,אז את לא מאמינה שה' יצר את הכול?. אבל כתוב בספר בראשית
    "בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ".זאת לא דרך ביטוי,ברור שזה מופשט הרבה יותר משזה באמת.
    ויאמרו אפילו,דיברה התורה כדרך בני אדם. אבל ברור לכולם שלפי היהדות אלוקים ברא את הכול.

אם את מאמינה רק לפי סיפורים ומקרים מסוימים,אז למה דווקא את מאמינה באלוקים של היהדות ,תאמיני בישו.
    ואם המקרים הללו קשורים ליהדות. אי לא יודע על איזה מקרים את מתבססת,אבל רק שתדעי
    שזה שאי אפשר כביכול להסביר משהו,תמיד יש צירופי מקרים.
    וכן,אנחנו לא מבינים את כול הטבע,ויש עדיין דברים שנראים כמו ניסים,אבל אנ מניח שעוד 100, 200 שנה
    כבר יוכלו להסביר אותם.
    לא כול דבר שלא מבינים צריך לשייך לאלוקים,יש את המדע,אנחנו לא חיים בתקופת הבניים.

ובקשר לשובניזם,אין מה לעשות. לפי היהדות האישה נחותה מהגבר.
    אבל כמובן יגידו,שלאשה יש תפקיד חשוב,ואפילו היא יותר גדולה מהגבר.
    אבל זה בולשיט,פעם האישה הייתה נשארת בבית ולא עושה כלום,וגם בדת,זה לא היה נהוג שהאישה משתתפת
    בפולחנים דתיים וכדומה,וגם ככה זה ביהדות.
    תפקידה של האישה לפי היהדות,הוא לטפל בבעלה כדי שהוא יוכל ללמוד תורה.

ו aviamo ,לפני שאתה אומר שיש כולכך הרבה ניסים שאי אפשר להסביר.
    אז תאמין לי,שאם כך היה הדבר,אז כולם היו מאמינים באלוקים. אבל הרוב לא מאמין,נכון?
    משמע שהניסים שאתה מדבר עליהם,הם לא כולכך ניסים. ואמונה בלב מבחינתי זאת לא אמונה.

ובקשר למוות קליני,תפסיק לדבר שטויות.
    לפי מחקרים,רק אחד מתוך שש שחוו מוות קליני,תדבר על משהו שהוא ראה שקרה.
    משמע שהשש האחרים לא ראו כלום.
    המחקרים מצאו גם קשר ישיר בין אם האדם בעל דמיון פורה בחייו לבין אם הוא ראה איזו שהוא מחזה במוות קליני.
    וכמו כן,מצאו גם,שהחלק האחרון במוח שממשיך לפעול עד שהמוח מת לגמרי,זה החלק שאחרי על מחזות נראיים ועל הדמיון.
    אז בהחלט ייתכן,שהמראות שהאנשים ראו,זה פשוט מאוד האותות החשמליים האחרונים שהמוח שלהם העביר.
    וגם כן,אין לכולם אותו סיפור,למעשה הסיפורים הם שונים בפרטיים.
    כולם מספרים על משפט או על חוויה חוץ גופית,אבל בגלל שזה מה שנפוץ לחשוב בציבור.
    כול אחד מספר על משפט שונה (איך שהמשפט היה נראה).
    ובהחלט יכול להיות שהדמיון עבד כאן שעות נוספות.

מי שמאמין ,כולכך מפחד מזה שאין שם שום דבר שמשגיח,שאין שום מטרה לחיים.
    עד כדי כך שאפילו אם אלוקים יבוא ויגיד לו שהכול הייתה בדיחה אחת גרוע,הוא עדיין ימשיך להאמין.

ולבסוף המפץ הגדול
    לא,כשואמרים המפץ הגדול,אל תחשבו על פיצוץ כמו שרואיים בסרטים כי זה אפילו לא דומה.
    אולי לכם,גואנים שלמדו 50 שנה פיזיקה קווינטית ועשו דוקטורט בתאוריית המיתרים,זה לא נראה לכם הגיוניי שהכול יווצר מכולם.
    אז הוא מסביר איך יתכן שהיקום כן יוצר מכלום,והוא מביא הסברים למה לא צריך לתלות באלוקים את בריאת היקום.
    ומי שרוצה מוכן לעיין בספרו.אבל זה פאקינג מסובך.
    וכן ייתכן שכול זה צירוף מקרים ממש עלוב.
    הספר החדש זה שהוא טוען שהכל התחיל מאטום אחד?

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אחי יש מקרים שאנשים עיוורים תיארו מה שהם ראו שהיה להם מוות קליני וזה היה נכון...ויש כאלה שפשוט חושבים שזה לא נס אלא רק מקרה ולכן הם לא מאמינים..
    הרשמה חינם-כסף חינם

משתמש מכור האוואטר של israel l
    לייקים
    0
    נקודות
    1,011
    משפט מחץ
    If it seems too good to be true, it is probably so

משמע שהניסים שאתה מדבר עליהם,הם לא כול כך ניסים. ואמונה בלב מבחינתי זאת לא אמונה.
    אתה מודע לשטות שכתבת כרגע?
    רק 11.9% מהאנשים בעולם מגדירים את עצמם כחסרי דת(שלא לדבר על אתאיסטים).
    האדם רוצה לחטוא ומפחד שהוא תחת השגחה כל הזמן אז הוא פשוט משכנע את עצמו שזה לא קיים שהכל זה רק חלום או בדיחה עד שהוא בעצמו באמת מאמין בזה. אגב, ככה גם אנשים מנסים לשקר בפוליגרף.
    המשפט לא הגיוני
    כן כן יודע על מה הוא מדבר... ומה עם סר אייזיק ניוטון, גלילאו גלילאי ופרופסור אלווין דדקובסקי (אנשים דתיים) הם לא יודעים על מה הם מדברים?

ומה עם אלה?
    גם לא?

מורחקים
    שם פרטי
    Mary Jane
    לייקים
    0
    נקודות
    374
    משפט מחץ
    Aw Shit Nigga!

קודם כל בואי נתחיל מזה שאני מכיר הרבה אתאיסטים בדקו וחקרו בכל דרך שהיא, מפה אני לא מכיר אבל אני יכול להגיד לך בוודאות שאני שקלתי לבדוק מספיק דברים.

ושאת אומרת שאנחנו ומדענים חושבים שהכל נוצר מכלום, אז גם בזה את טועה.
    תיאוריית המפץ הגדול היא לא כמו שרבנים [כמו הרב אמנון יצחק לדוגמא] מנסים להראות.
    שמעתי את ההרצאה של אמנון יצחק על "לכל דבר יש מסדר, ולכל נברא יש בורא".
    קטע שמאוד עצבן אותי שם זה שהוא אומר "הלכתי יום אחד ביער ופתאום ראיתי שעון קאסיו. הסתכלתי ימינה, הסתכלתי שמאלה, וראיתי שאין אף אחד באיזור, אז צעקתי של מי השעון? של מי השעון? מי יודע של מי השעון??? ושאלתי את זה ואת ההוא ואת ההיא ואת ההם........
    אז מה אתם אומרים יכול להיות שהשעון הזה נוצר מכלום? מחלקים וסוללות ומחוגים וגלגלי שיניים שפשוט עפו באוויר בגלל פיצוץ והתחברו להיות שעון קאסיו? בטוח שיש מישהו שסידר את זה, שתכנן את זה. לכן לכל נברא יש בורא ולכל דבר מסדר או מתכנן".

סליחה שחפרתי ככה, פשוט אני זוכר את זה בעל פה מרוב שראיתי את זה הרבה פעמים ומרוב כמות העצבים שקיבלתי בגללו.
    אתם חייבים להבין פשוט שזה לא שהיה חלל ריק במקום כל היקום ופתאום נוצר פיצוץ מכלום שעשה בני אדם, חיות, עצים, בניינים, כבישים וכו'. זה תהליך הרבה יותר מורכב.

אם אתם, המאמינים, הייתם פעם אחת מסתכלים מחוץ לקופסא שלכם, אז הייתם שמים לב שאתם אלה שמקובעים ולא מוכנים אפילו ללמוד טיפה על הנגד.
    זאת אומרת, אם את או אמנון יצחק או כל אחד אחר היה באמת לומד וחוקר על תיאוריית המפץ הגדול הוא היה מבין שזה לא פשוט כמו שאתם עושים את זה. אבל אתם אוהבים להקצין.

באותה הרצאה אגב של אמנון יצחק הוא אמר משהו כמו "אוקיי אז אחרי הפיצוץ פתאום נוצרה עין, אז היא קפצה קפצה קפצה עד שהגיעה לפרצוף שנוצר גם מפיצוץ, אז היא אמרה או זה מקום טוב לשבת בו, ואז היא קראה לעוד עין שתבוא ותישב לידה וכך נוצרו פנים עם עיניים"
    ברור לי שהוא לא באמת חושב שככה היה, אבל אופן הזלזול הזה, צורת החשיבה ה[סליחה על המילה] מפגרת הזו, רק מראה שהוא בן אדם כזה קטן. למרות שהוא נחשב לצדיק והכל.
    הרי דרך ארץ קדמה לתורה לא?

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי israel l צפיה בהודעה
    אתה מודע לשטות שכתבת כרגע?
    רק 11.9% מהאנשים בעולם מגדירים את עצמם כחסרי דת(שלא לדבר על אתאיסטים).

האדם רוצה לחטוא ומפחד שהוא תחת השגחה כל הזמן אז הוא פשוט משכנע את עצמו שזה לא קיים שהכל זה רק חלום או בדיחה עד שהוא בעצמו באמת מאמין בזה. אגב, ככה גם אנשים מנסים לשקר בפוליגרף.

המשפט לא הגיוני

כן כן יודע על מה הוא מדבר... ומה עם סר אייזיק ניוטון, גלילאו גלילאי ופרופסור אלווין דדקובסקי (אנשים דתיים) הם לא יודעים על מה הם מדברים?

ומה עם אלה?
    גם לא?
    בקשר ל 11.9% יכול להיות שאתה באמת צודק,אבל אני התכוונתי יותר בכיוון של היהדות ,שאם זה היה כול כך ברור אז כולם היו מאמינים
    ביהדות,וכול הגויים היו מתגיירים.
    כמובן שגם לזה יש תירוץ שאומר,שזה כול המבחן להאמין,שאחרי שתאמין תקבל את השכר. מה שתגידו.
    וגם לזה שאתה אומר שרוב העולם מגדיר את עצמו כבעל דת. אז זה אומר שיש אלוקים/ כוח עליון?
    לא,זה אומר שהרבה טועים,זה לא הופך את זה לנכון.

אתה אמרת שיותר קל לא להאמין,אז עובדה שלא ,ואתה עצמך הבאת את הראייה.
    הרי קרוב ל90% מגדיר את עצמו כבעל דעת לא?,משמע שקל יותר להאמין שיש שכר ועונש מטרה נעלה לחיים שלנו.
    שיש לנו גורל/יעוד ,זה מביא נחמה ומשמעות.
    אבל רוב המאמינים חיים במדינות העולם השלישי.במדינות האיסלמיות,בסין בבודהיזם.
    שמה אין לך יותר מידי אפשרויות להתקדם,לאן לשאוף.
    כמו שאיש חכם אחד אמר שאני לא זוכר את שמו כרגע.
    דת היא אופיום להמונים.

וזה שאייזק ניוטון וגלילאו גליליי היו דתיים.
    אני לא יודע אם יש אמת בדבר,אבל ניקח את אמרתך.
    דבר ראשון גלילאו לא נחשב לגאון כמו אינשטיין וניוטון. הוא פשוט מצא דרך להוכיח שכדור הארץ עגול,ושאפו על זה.
    וזה שניוטון היה דתי. זה לא אומר שהדת נכון,וחוץ מזה הוא בטח היה נוצרי,אז זה אומר שהנצרות נכונה?.
    כי בהוכחה כזאתי אתה מביא סתירה לעצמך.
    ויכול להיות שהוא טעה,גם חכמים טועים.

ודרך אגב אינשטיין לא היה דתי,הוא אמר שצריך היה להיות כוח עליון שברא את הכול.
    והוא גם אמר שהיהדות זה אוסף של שטויות וסיפורי אלף לילה ולילה.
    ועכשיו כמו שאמרתי סטיבן הוקינג אמר שמצא תאורייה שמסבירה איך יכל להיווצר היקום ללא בורא.
    והרבה זמן עבר מאז שאנשטיין מת,והרבה נלמד מאז.

היהדות הזאתי פשוט משגעת אותי.
    איך אפשר להאמין לכזה דבר?.
    זה גרם לעם היהודי לכול כך הרבה צרות. ולמה?
    אנחנו לא נעליים יותר מאשר "הגויים". אנחנו לא עם סגולה. אנחנו עוד עם ,עם עוד דת.
    לא משהו מיוחד.
    אני אוהב את היהודים ואת ישראל.
    לא היה לנו זכות על ארץ ישראל,אבל כבר כבשנו אותה ואין לנו בית אחר,ולכן אנחנו צריכים לנסות להגיע לשלום עם הערבים
    אבל לא בכול מחיר.
    וחבל שאנחנו צריכים לעשות את זה עם הערבים שלהם יש דת אפילו יותר שרוטה משלנו.
    חיים בסרט.
    וכן אני יודע שזה לא קשרו,אבל זה פשוט קפץ לי אז כתבתי את זה.

אז תפקחו עיניים,תחזירו את הסרט שאתם חיים בו לספרייה.
    ותתחילו להנות,כי חיים רק פעם אחת.
    ואולי בכול זאת יש שם משהו אחר כך,אבל אל תבנו על זה.
    אז שבוע טוב.

משתמש מכור האוואטר של israel l
    לייקים
    0
    נקודות
    1,011
    משפט מחץ
    If it seems too good to be true, it is probably so

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr.PoTHeaD צפיה בהודעה
    קודם כל בואי נתחיל מזה שאני מכיר הרבה אתאיסטים בדקו וחקרו בכל דרך שהיא, מפה אני לא מכיר אבל אני יכול להגיד לך בוודאות שאני שקלתי לבדוק מספיק דברים.

ושאת אומרת שאנחנו ומדענים חושבים שהכל נוצר מכלום, אז גם בזה את טועה.
    תיאוריית המפץ הגדול היא לא כמו שרבנים [כמו הרב אמנון יצחק לדוגמא] מנסים להראות.
    שמעתי את ההרצאה של אמנון יצחק על "לכל דבר יש מסדר, ולכל נברא יש בורא".
    קטע שמאוד עצבן אותי שם זה שהוא אומר "הלכתי יום אחד ביער ופתאום ראיתי שעון קאסיו. הסתכלתי ימינה, הסתכלתי שמאלה, וראיתי שאין אף אחד באיזור, אז צעקתי של מי השעון? של מי השעון? מי יודע של מי השעון??? ושאלתי את זה ואת ההוא ואת ההיא ואת ההם........
    אז מה אתם אומרים יכול להיות שהשעון הזה נוצר מכלום? מחלקים וסוללות ומחוגים וגלגלי שיניים שפשוט עפו באוויר בגלל פיצוץ והתחברו להיות שעון קאסיו? בטוח שיש מישהו שסידר את זה, שתכנן את זה. לכן לכל נברא יש בורא ולכל דבר מסדר או מתכנן".

סליחה שחפרתי ככה, פשוט אני זוכר את זה בעל פה מרוב שראיתי את זה הרבה פעמים ומרוב כמות העצבים שקיבלתי בגללו.
    אתם חייבים להבין פשוט שזה לא שהיה חלל ריק במקום כל היקום ופתאום נוצר פיצוץ מכלום שעשה בני אדם, חיות, עצים, בניינים, כבישים וכו'. זה תהליך הרבה יותר מורכב.

אם אתם, המאמינים, הייתם פעם אחת מסתכלים מחוץ לקופסא שלכם, אז הייתם שמים לב שאתם אלה שמקובעים ולא מוכנים אפילו ללמוד טיפה על הנגד.
    זאת אומרת, אם את או אמנון יצחק או כל אחד אחר היה באמת לומד וחוקר על תיאוריית המפץ הגדול הוא היה מבין שזה לא פשוט כמו שאתם עושים את זה. אבל אתם אוהבים להקצין.

באותה הרצאה אגב של אמנון יצחק הוא אמר משהו כמו "אוקיי אז אחרי הפיצוץ פתאום נוצרה עין, אז היא קפצה קפצה קפצה עד שהגיעה לפרצוף שנוצר גם מפיצוץ, אז היא אמרה או זה מקום טוב לשבת בו, ואז היא קראה לעוד עין שתבוא ותישב לידה וכך נוצרו פנים עם עיניים"
    ברור לי שהוא לא באמת חושב שככה היה, אבל אופן הזלזול הזה, צורת החשיבה ה[סליחה על המילה] מפגרת הזו, רק מראה שהוא בן אדם כזה קטן. למרות שהוא נחשב לצדיק והכל.
    הרי דרך ארץ קדמה לתורה לא?
    אף אחד מהמאמינים לא חקר? לא חסר מדענים מאמינים ואני בטוח שהם חקרו הרבה לפני שהם נכנסו לדת-לא סתם הבאתי את הסרטון הזה, הבאתי אותו כדי להבהיר שזו לא אמונה עיוורת. ויותר מזה, שר המדע של ישראל, הרב דניאל הרשקוביץ(המוכר יותר כפרופסור דניאל הרשקוביץ), הוא דתי, תגיד שגם הוא לא יודע שום דבר על המפץ הגדול? וגם הוא מאמין אמונה עיוורת?
    כמובן שגם לזה יש תירוץ שאומר,שזה כול המבחן להאמין,שאחרי שתאמין תקבל את השכר. מה שתגידו.
    וגם לזה שאתה אומר שרוב העולם מגדיר את עצמו כבעל דת. אז זה אומר שיש אלוקים/ כוח עליון?
    לא,זה אומר שהרבה טועים,זה לא הופך את זה לנכון.
    על בסיס מה כולם טועים?
    אתה אמרת שיותר קל לא להאמין,אז עובדה שלא ,ואתה עצמך הבאת את הראייה.
    הרי קרוב ל90% מגדיר את עצמו כבעל דעת לא?,משמע שקל יותר להאמין שיש שכר ועונש מטרה נעלה לחיים שלנו.
    שיש לנו גורל/יעוד ,זה מביא נחמה ומשמעות.
    סליחה, כנראה שבעניין הזה הניסוח שלי היה קצת מטעה. התכוונתי שיותר קל לא להאמין ביהדות מכיוון שהיא דת תובענית בכמה מונחים.
    וכן זה הרבה יותר קל לא להאמין ולעשות מה שאתה רוצה בעולם כי אין השגחה ולא כלום, החיים הם סתם מקרה שצריך לנצל-ככה הרבה יותר קל לחשוב, נכון?
    (אגב גדולי הדיקטטורים האמינו באידיאולוגיה זאת).
    אבל רוב המאמינים חיים במדינות העולם השלישי.במדינות האיסלמיות,בסין בבודהיזם.
    שמה אין לך יותר מידי אפשרויות להתקדם,לאן לשאוף.
    למה אין אפשרות להתקדם? חסר דתיים שהתקדמו בחיים.
    וזה שניוטון היה דתי. זה לא אומר שהדת נכון,וחוץ מזה הוא בטח היה נוצרי,אז זה אומר שהנצרות נכונה?.
    כי בהוכחה כזאתי אתה מביא סתירה לעצמך.
    דיברתי על אמונה כללית באלוקים.
    ויכול להיות שהוא טעה,גם חכמים טועים.
    ומצד שני, אוליי הוקינג טועה?
    ודרך אגב אינשטיין לא היה דתי,הוא אמר שצריך היה להיות כוח עליון שברא את הכול.
    והוא גם אמר שהיהדות זה אוסף של שטויות וסיפורי אלף לילה ולילה.
    אנשטיין לא האמין בדת אך האמין באלוקים.
    והרבה זמן עבר מאז שאנשטיין מת,והרבה נלמד מאז.
    כול הדברים האלה לא היו נלמדים ללא המדענים הקדמונים, ומלבד זה הראתי לך חלק גדול של מדענים מודרנים בסרטון שהבאתי.
    היהדות הזאתי פשוט משגעת אותי.
    איך אפשר להאמין לכזה דבר?.
    זה גרם לעם היהודי לכול כך הרבה צרות. ולמה?
    אנחנו לא נעליים יותר מאשר "הגויים". אנחנו לא עם סגולה. אנחנו עוד עם ,עם עוד דת.
    אם אנחנו באמת סתם עוד עם אז למה לא מתייחסים אילנו בצורה כזאת?
    עכשיו אני אשאל אותך-כל כך הרבה צרות. ולמה? הרי אנחנו סתם עוד עם לא משהוא מיוחד.
    אז תפקחו עיניים,תחזירו את הסרט שאתם חיים בו לספרייה.
    ותתחילו להנות,כי חיים רק פעם אחת.
    ואולי בכול זאת יש שם משהו אחר כך,אבל אל תבנו על זה.
    אז שבוע טוב.
    אני חושב שאתה צריך לפקוח קצת יותר את העיניים.
    אתה כותב "אל תבנו על זה", למה לא? הרי נגיד ובאמת האידיאולוגיה שלך היא הנכונה(שאין אלוקים) אז כל "מי שבנה על זה" לא הפסיד שום דבר, הרי אין שום דבר אחרי המוות ואין לו צ'אנס להתחרט על שכביכול הפסיד, נכון?
    מה שלא, אם האידיאולוגיה שלי היא הנכונה אז מי שלא שלא "בנה על זה" כן מפסיד, ולו יהיה הרבה זמן להתחרט(נצח).

שבוע טוב.

משתמש מתחיל האוואטר של ronzloof
    שם פרטי
    רון
    לייקים
    0
    נקודות
    0

וַתִּתְפַּלֵּל חַנָּה וַתֹּאמַר עָלַץ לִבִּי בַּה', רָמָה קַרְנִי בַּה', רָחַב פִּי עַל אוֹיְבַי - כִּי שָׂמַחְתִּי בִּישׁוּעָתֶךָ.
    אֵין קָדוֹשׁ כַּה' - כִּי אֵין בִּלְתֶּךָ, וְאֵין צוּר כֵּאלֹהֵינוּ.
    אַל תַּרְבּוּ תְדַבְּרוּ גְּבֹהָה גְבֹהָה יֵצֵא עָתָק מִפִּיכֶם, כִּי אֵל דֵּעוֹת ה' וְלוֹ נִתְכְּנוּ עֲלִלוֹת.
    קֶשֶׁת גִּבֹּרִים חַתִּים, וְנִכְשָׁלִים אָזְרוּ חָיִל.
    שְׂבֵעִים בַּלֶּחֶם נִשְׂכָּרוּ וּרְעֵבִים חָדֵלּוּ, עַד עֲקָרָה יָלְדָה שִׁבְעָה וְרַבַּת בָּנִים אֻמְלָלָה.
    ה' מֵמִית וּמְחַיֶּה מוֹרִיד שְׁאוֹל וַיָּעַל.
    ה' מוֹרִישׁ וּמַעֲשִׁיר מַשְׁפִּיל אַף מְרוֹמֵם.
    מֵקִים מֵעָפָר דָּל מֵאַשְׁפֹּת יָרִים אֶבְיוֹן, לְהוֹשִׁיב עִם נְדִיבִים וְכִסֵּא כָבוֹד יַנְחִלֵם, כִּי לַה' מְצֻקֵי אֶרֶץ וַיָּשֶׁת עֲלֵיהֶם תֵּבֵל.
    רַגְלֵי חֲסִידָיו יִשְׁמֹר, וּרְשָׁעִים בַּחֹשֶׁךְ יִדָּמּוּ, כִּי לֹא בְכֹחַ יִגְבַּר אִישׁ.
    ה' - יֵחַתּוּ מְרִיבָיו עָלָיו בַּשָּׁמַיִם יַרְעֵם, ה' יָדִין אַפְסֵי אָרֶץ, וְיִתֶּן עֹז לְמַלְכּוֹ וְיָרֵם קֶרֶן מְשִׁיחוֹ.[3]
    אָתוֹהִי כְּמָה רַבְרְבִין, וְתִמְהוֹהִי כְּמָה תַקִּיפִין, מַלְכוּתֵהּ מַלְכוּת עָלַם, וְשָׁלְטָנֵהּ עִם דָּר וְדָר.[4]
    וַאֲנַחְנוּ עַמְּךָ וְצֹאן מַרְעִיתֶךָ, נוֹדֶה לְּךָ לְעוֹלָם לְדֹר וָדֹר נְסַפֵּר תְּהִלָּתֶךָ.[5]
    עֶרֶב וָבֹקֶר וְצָהֳרַיִם אָשִׂיחָה וְאֶהֱמֶה וַיִּשְׁמַע קוֹלִי.[6]
    בְּרָן יַחַד כּוֹכְבֵי בֹקֶר וַיָּרִיעוּ כָּל בְּנֵי אֱלֹהִים.[7]
    לֹא אִירָא מֵרִבְבוֹת עָם אֲשֶׁר סָבִיב שָׁתוּ עָלָי.[8]
    וַאֲנִי בַּה' אֲצַפֶּה אוֹחִילָה לֵאלֹהֵי יִשְׁעִי יִשְׁמָעֵנִי אֱלֹהָי.
    אַל תִּשְׂמְחִי אֹיַבְתִּי לִי, כִּי נָפַלְתִּי קָמְתִּי, כִּי אֵשֵׁב בַּחֹשֶׁךְ ה' אוֹר לִי.[9] (פסוק זה לא אומרים בשבת וחגי ישראל)
    כִּי לְךָ ה' הוֹחָלְתִּי אַתָּה תַעֲנֶה אֲדֹנָי אֱלֹהָי.[10]
    רַגְלִי עָמְדָה בְמִישׁוֹר בְּמַקְהֵלִים אֲבָרֵךְ ה'

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 10:44.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,546 | הודעות: 8,198,139 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect