אוקיי אז מה זה בעצם ראש השנה?
ראש השנה בשנה האזרחית לדוגמא, מציין את היום שבו חתכו ליש"ו תזין, ט"ו בשבט הוא ראש השנה לאילן [גיל האילן נקבע על פי טו בשבט, לענייני תרומות ומאסרות וכו'], אבל מה זה בעצם ראש השנה?
ראש השנה היהודי שחל בא' בתשרי, מציין מספר דברים, לא נזכיר את כולם ובכל זאת, הנה 2 מהם:
1. היום בו נבראה תכלית העולם, הוא האדם הראשון. [לכן נקרא ראש השנה, סופרים את השנים מאז בריאת האדם, היום נחליף מ5770 ל 5771]
2. היום בו נכתב לכל אדם מה יקרה לו בשנה הבאה. [מכאן הברכה כתיבה וחתימה טובה]
המסורתיים והדתיים שבינינו וודאי יודעים, שישנה הכנה לחג במשך 30 יום, חודש אלול, שבו אדם מפשפש במעשיו וחוזר בתשובה, ראש השנה הוא היום שבו התהליך מגיע [כמעט] לשיאו.
כמו כן, זהו הזמן לעשות מחשבה לעתיד, כיצד אפשר להשתפר לקראת השנה הבאה, ואני ממליץ לכל אחד לא רק בקטע של דת, לנסות לשפר דבר אחד לפחות כמו כיבוד הורים או דברים שבין אדם לחבירו, ולאו דווקא בין אדם למקום. [כמובן שמי שיכול גם בן אםד למקום זה משובח]
למי שמעוניין, מחר בבוקר ומחרתיים בבוקר תהיה תקיעת שופר בבית הכנסת.
אני לא יכול לנחש את השעה שמתפללים בכל מקום, אבל אני מניח שתפילות החג ברוב המקומות יתחילו באיזור השעה 8, והישנונים שרוצים להגיע רק לשופר, יגיעו בערך ב10. [אני אישית ממליץ להגיע לפני 9.30 כדי לא לגלות שבידיוק פספסת]
לקריאה נוספת:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%...A9%D7%A0%D7%94
חג שמח לכולם, שנה טובה ומוצלחת.![]()

]
ציטוט ההודעה