עוד תגובה לS.P.Q.R
דבר ראשון מי שבאמת רוצה לדעת תשובות לשאלות כאלה,לא ישאל אותם בפורום כזה ויבטיח שהוא יחזור בתשובה,ואותו אלוקים שעליו אתה מדבר לא מחייב שהוא אלוקי ישראל.
דבר שני יש לכם פה כלל שאין פה דיון אלא ריב,כל אחד יכול להביע עמדה בלי לחשוב שהשני דפוק,כל אחד יכול להאמין במשהו אחר ועדיין לכבד את זה שיש אנשים שמאמינים במשהו שונה..שכחתם את זה כנראה וזה הופך כל דיון לריב במקום לנסות להבין תגישה של האחר..
האם אלוקים יכול ליצור אבן שהוא לא יוכל להרים?
שאלת את השאלה מתוך נקודת הנחה שאלוקים כל יכול, ואז ניסית כביכול לשאול שאלה שתתקיל את היהדות שהיא מנסה כביכול לתרץ את האמונה שלה ב"אלוקים כל יכול"..אז גם לזה היהדות נותנת תשובה, אמנם תשובה יהודית לשאלה יהודית (שכן יצאת מנקודת הנחה שאלוקים כל יכול כפי שהיהדות טוענת).
אז אם יצאנו מנקודת הנחה שאלוקים הוא כל יכול,זאת אומרת שאין משהו שהוא לא יכול לעשות, מה שנשמע לך כחסרון..כי חסרים לו חסרונות.
הוא יכול לברוא אבן ולא להרים אותה אם הוא יבחר לא להרים אותה,ולא מתוך מגבלה טכנית...זה כמו בן אדם עשיר שיכול לקנות הכל,החסרון שלו זה שאין משהו שהוא לא יכול לקנות..אבל למעשה זה לא חסרון ,זאת השלמות..אותו עשיר יכול לזרוק את הכסף שלו ולא להשתמש בזה אבל למה שהוא יגביל את עצמו אם יש לו אפשרות לקנות הכל?
זה כמו האצן המהיר בעולם,הוא תמיד מנצח במירוצים,ובגלל שהוא מושלם בתחום הזה יש לו חסרון-שהוא לא יכול להפסיד,שזה למעשה יתרון-הוא תמיד מנצח.. זאת אומרת שתלוי מאיפה מסתכלים על זה..זה כמו שתשחק עם עצמך 'מלחמה' בקלפים,תנצח או תפסיד?תלוי מאיפה מסתכלים..(עדיין-ככה לא משחקים)..
שוב-זאת טענה אחת מתוך אלפי טענות ותשובות לשאלה הזאת, ואפעם אני לא יכתוב דברים כדי לנסות לשכנע מישו לחשוב אחרת ממה שהוא חושב, אני יכולה רק להגיד לו מה אני חושבת ובמה אני מאמינה..אבל זה לא אומר שאני משתינה על מה שהוא חושב..וזה מה שהולך בפורום הזהה..
ושיהיה לכולם רק טובב=))