פתחתי כמה אשכולות בנושא קשור לזה בפורום הקודם והעליתי את טעונתי.
עכשיו אני יביא את אותם בהקשר יותר ספציפי.
אלוקים לפי היהדות (גם לפי כול שאר הדתות) הוא צודק,שעושה צדק ואמת.
ואל תגידו לי תשובות לטענות שאני יביא מתחת שאלוקים קובע את הצדק,מכיוון שכול אחד מאיתנו יודע מה צודק ומה לא,
מה ישר ומה לא,לפחות באופן הכללי.למשל: לרצוח,לאנוס,ולגנוב זה לא צודק וזה רע.
ואילו לעזור לחלשים,להיות אדם נדיב,חברותי ועוזר לאחרים הוא כן צודק.(לא יודע אם ההגדרה צודק היא ההגדרה המתאימה,אבל אתם מבינים
את כוונתי וזה מה שחשוב.)
אז בעשרת הדברות אלוקים כותב "לא לרצוח".
הוא גם כן כותב "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", כלומר,אם מישהו מאיים הלך באופן פיזי מותר לך להתנגד לו ולהרוג אותו במקרה הצורך.
"הקם להורגך השקם להורגו" וזה עוד התרה של התורה,שאפילו אם אתה יודע שהוא הולך לעשות משהו ועדיין לא עשה אז מותר לך להורגו.
זה סבבה,גם לפי האני הפנימי שלך-אם תרצה לקרוא לו כך. מה שמרגיש לך נכון,מה שגדלת עליו והתחנכת,ומה שהבנת מהסביבה
על מה שצודק וישר. גם התורה וגם אתה מרגישים זה נכון לעשות כך,לעשות הגנה עצמית.
אבל מה שאני שואל,איך ה' ,אל כול יכול,צודק וישר,שהתורה שלו מתבוססת על עזרה הדדית,ועזרה לחלש.
יכול לצוות את העם הנבחר שלו לצאת למלחמה,לרצוח לבזוז-במידה ולפעמים לא,להשחיט את נפשם.
מילא זה,אבל איך הוא יכול לצוות בן אנוש אחד,להרוג את האחר.
איך הוא יכול לצוות מבן אחד שלו להרוג את בנו השני. זה אבסורדי,ומוטעה.
נכון,תגידו שהוא עשה את זה כדי שבני ישראל ישמרו על עצמם,שיעשו את זה להגנה עצמית.
גם במקרה הזה,זה עדיין מוטעה ואני עוד שניה יסביר,אבל זה עדיין נתפס ומתקבל.
במקום לגרום לבני ישראל להילחם,אז שהוא יגרום לכך שלא תהיה להם סיבה להילחם.
כלומר,שיגרום לכך שלעמים האחרים לא תהיה שום סיבה לצאת למלחמה עם בנ"י ובכלל עם כול עם אחר.
אבל אני לא מדבר על מלחמה שעם ישראל עשה כדי להגן על עצמו,אני מדבר על מלחמה שעם ישראל עשה כדי לכבוש.
חוץ מזה שהקונספט שלבחור עם אחד מיוחד הוא מוטעה,לבן אנוש-בעניין בחירת בן אחד על הבן השני
הוא בהחלט מוטעה לאלוקים,ומהורהר טעיות על האל שכביכול קיים שם.
אלוקים שהביא לאברהם את ההבטחה על הארץ המובטחת,על ארץ זבת חלב ודבש, ידע שהארץ
הזאת תהיה מיושבת על ידי "עמים גדולים ורבים ממכם" כשבני ישראל יבואו לארץ.
חוץ מזה שיש חבלי ארץ הרבה יותר טובים מאשר ארץ ישראל על כדור הארץ,אלוקים כמו שזה נראה
גרם לכך שבני ישראל יעלצו להרוג את העמים היושבים בארץ.
אלוקים הביא לידי כך!, הביא לידי זה שהעמים שישבו בארץ יטבחו על ידי עם ישראל שהיה מחוזק בכוחות ה'.
לא היה להם סיכוי ,כאשר הם נטבחו על ידי אבנים שנפלו בציווי ה' מהשמים ועל ידי אנשים שחוזקו בכוח ה'-שמשון הגיבור.
הוא יכל להבטיח לאברהם ארץ אחרת,הוא יכל להביא לידי כך שאף אחד לא יתיישב בארץ ישראל עד שבני ישראל יבואו
אבל לא,הוא רצה שתהיה מלחמה,הוא רצה שיהיה טבח והקזת דם על שמו.
הוא פאקינג אוהב את זה-וכן אני מגזים,כדי שתבינו את הפואנטה.
אלוקים הביא לידי כך שהעם הנבחר שלו,ילחם וינצח,וארח כך ילחם ויפסיד,ישלח לגלות,ישפילו אותו וישללו ממנו זכויות בסיסות,
חוקי עומר למשל.
הוא הביא לידי כך שהעם יטבח בשואה,מילא שהיה יוצר עם והיינו עושים מלחמה ומפסידים,אבל לא,היינו כצאן לטבח.
והכול בגלל אלוקים בגלל שהוא כביכול נגלה למשה בסיני והביא לו את התורה.
תורה שבני ישראל לא יכלו לעמוד בה-וזאת עובדה,שאלוקים דרך אגב חייב היה לדעת,אם הוא יודע הכול.
הוא גרם לכך שבני ישראל יענשו בגלל שלא קיימו את מערכת החוקים המופרכים שהוא כביכול המציא.
גרם להם לערוג,לגאולה,למשיח,לחיות בתקווה לישועה.
אני לא מדבר על כך ,שאת כול האירועים שקרו אפשר להסביר בדרך טבעית ופשוטה,על ידי פסיכולוגיה אנושית ומדעים אחרים.
אני אומר,שגם אם זה אכן קרה,המעמד וקבל התורה,בחירת אברהם והכניס לארץ,התגלויות ה' לנביאים,הענשת העם וחזרת העם בתשובה.
אז צריך לבדוק טוב טוב,אם רוצים לעבוד אלוקים כזה.
כי אלוקים כזה הוא לא צודק,והוא לא טוב,הוא פשוט חזק, שמפעמם לפעם היה לצידנו ומפעם לפעם לא.
ואם הוא אכן כזה,משמע שהוא לא אלוקים,כי יצור שיכל לברוא את כול זה הוא לא טיפש,קנאי,שמעדיף בן אנוש אחד על אחר
בגלל אבותיו.
ואם אלוקים הוא אכן כזהףאז הוא יכול לעבוד את עצמו, כי כול מה שאני חייב לו זה רק תודה.
על כך שיצר אותי,ושום דבר לא יותר מתודה.
אז תודה אלוקים,
ושוב,אם תפסיקו להיסחף לתוך הדת שגדלתם לתוכה או נשאבתם אליה, ותיקחו צעד אחד אחורה
ותסתכלו על הכול בפרספקטיבה הראויה,אתם תראו-אני מקווה לכול הפחות,שהכול שטויות.
and the sooner the better כי באנגלית זה פשוט נשמע יותר טוב
ולכן אני לא מופתע ש80% מהדתיים שהולכים ישר לצבא בלי מכינה או הסדר מורידים את הכיפה.
ואלה שכן הולכים למכינה והסדר,טוב יש שטיפות מוח שלא היו מבישות את הגרמניים.

ציטוט ההודעה