קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 15-10-2008, 17:57
  2. עד כמה המדע באמת יודע?
    על ידי המלך המשיח בפורום יהדות
    תגובות: 35
    הודעה אחרונה: 07-08-2008, 21:22
  3. תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 15-05-2008, 13:18
  4. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 05-09-2007, 23:19
  5. סירטון- עד כמה באמת המדע יודע???
    על ידי michal בפורום יהדות
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 28-02-2006, 23:00
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 27

המדע והאל

משתמשת כבוד האוואטר של YellowGirl
    שם פרטי
    ניצן
    לייקים
    272
    נקודות
    2,330
    משפט מחץ
    להגיד את במשפט או בשיר? אבי נמני הוא המלך

ברירת מחדל המדע והאל

רבים מאתנו מבקשים לישב את האמונה במדע עם האמונה שדברי התנ"ך הם אמת.
    עד עתה נראה היה שיש רק שתי דרכים לעשות זאת: להכריז שהתנ"ך הוא שירה, ולהפסיק לנסות ליישב את הסתירות שבו (דרך מנומסת להתעלם מהן),או להכריז שאין שום קשר הין הדת לבין המדע, ולהתיחס לכל אחד בנפרד.
    אך האומנם אין למדע מה לומר על מהות החיים ומטרתם? והאם האמונה הדתית אמורה להתעלם לגמרי מהחוויה האמפירית של החיים? יש אפשרות שלישית:לראות בתנ"ך ובמדע נקודות השקפה שונות על שלם אחד.

בספר המדע והאל מספק הפיסיקאי הנודע ג'ארלד שרודר דיון רחב היקף ומבריק בנושאים כגון רצון חופשי, התפתחות הקיום, מוצא החיים ומוצא האדם, וטוען שהמדע העדכני וקריאה צמודה של התנ"ך לא זו בלבד שהם מתיישבים זה עם זה, אלא ממש תלויים זה בזה.
    האמונה הדתית שואבת חיזוק מחקר העולם בעניים פקוחות, והמדע ההגון נדרש לענווה לנוכח העושר המדהים של החיים עלי אדמות.
    שרודר מתייחס לתנ"ך באותה רצינות כמו למדע: את חמשת חומשי התורה בעברית הוא מכיר כבר שנים רבות, והוא אינו מכחיש שיש בהם סיתורות וחידות, אך ככל שהמדע מתקדם, כך מגלה שרודר את המפתח להבנת פסוקים חשובים בתנ"ך.
    לדוגמה, את ששת הימים הראשונים ניתן למדוד מנקודת המבט של שעון-זמן אוניברסלי המבוסס על אורך הגל של האור החל במפץ הגדול - פרק זמן שתואם למדי את גיל היקום כנמדד בשנות הארץ, 16 מיליארד שנה.

התפתחות החיים על כדור הארץ, לפי התנ"ך, הואצה אחרי שאלוהים ברא את המים ששרצו יצורים וחיות למכביר.
    לפי המדע, כל מערכות החיים הופיעו זמן קצר אחרי היווצרות המים, במסגרת מה שקרוי "ההתפוצצות הקמברית" - תגלית שהפתיעה את הדרוויניסטים יותר מאשר את קוראי ספר בראשית.
    ספרו המחקים והמפתיע לעיתים של ג'ראלד שרודר מזכיר לנו עד כמה עשיר המדע, ועד כמה נכון התנ"ך.
    הוא מצביע על נקודות השקה בין השניים שיעוררו אתכם לשקול מחדש הן את מה שידעתם על התנ"ך, הן את מה שידעתם על איינשטיין. ג'ראלד שרודר הוא בעל תואר דוקטור בפיסיקה מ-MIT (המכון לטכנולוגיה במסצ'וסטס), שם לימד כמה שנים לפני שעבר למכון וייצמן בישראל. פרסומיו המדעיים המקצועיים חבקו מספר נושאים, למן אטמוספירת הראדון של הירח ועד להיווצרות חלב אם בבלוטות החלב.
    תוצאות מחקריודווחו ב "TIME", "NEWSWEEK" ובעיתונים מובילים ברחבי העולם. ב-25 השנים האחרונות עסק ד"ר שרודר גם במחקר פרשנויות שונות של התנ"ך, תוך התמקדות בספר בראשית.

*דעה אישית-

סוףסוף אנשים יבינו שלא כל הפיזיקאים אתאיסטים

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

א) פעם לא ערך של זמן.
    יום אחד יכול ליהיות 230 מליון שנה.....
    ב) כל אבל כל הדברים שיש ביהדות, ובתנ"ך נכונים למדע.
    את יודעת שב- ט' באב (9 באב) יש את הכי הרבה טביעות , וב9 באב אסור ללכת לים/נחלים/אגמים.
    השבת יוצאת שיש 3 כוכבים, עד היום עדין לא ראיתי 4 כוכבים, קודם יש 3 ואז 4, ואם תשימו לב ביום חול אתה רואה בהתחלה איזה 10/14

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

"סוףסוף אנשים יבינו שלא כל הפיזיקאים אתאיסטים"

צודקת, עכשיו שרודר יצטרף לחמישה שכבר יש בישראל, מתוך כל הפיזיקאים בעולם כולו, נחמד.

"התפתחות החיים על כדור הארץ, לפי התנ"ך, הואצה אחרי שאלוהים ברא את המים ששרצו יצורים וחיות למכביר.
    לפי המדע, כל מערכות החיים הופיעו זמן קצר אחרי היווצרות המים, במסגרת מה שקרוי "ההתפוצצות הקמברית" - תגלית שהפתיעה את הדרוויניסטים יותר מאשר את קוראי ספר בראשית.
    "

מעניין מאוד, אבל....אבולוציה לא קשורה לתחילת החיים. ביו-גנזה קשורה להתחלת החיים , לא הבנתי למה הדארוויניסטים היו בהלם? מה אכפת להם?

לפי התנ"ך, החיים נוצרו אחרי שהיה מים, אבל זה משום שמי שכתב אתספר בראשית ידע שצמחים ובע"ח צריכים מים כדי לשרוד, לא כי הוא חשב שמיקרו-אורגניזמים צריכים את זה(למרות שיש כאלה שלא צריכים, וחיים בתנאים אבסורדים, שתנאים כאלה אף רעילים לבני האדם).

ולפי המדע זה תמיד היה ברור שמים היו לפני בע"ח, אפילו לפני אלפיי שנים ידעו את זה, מהסיבה הפשוטה כמו שבתנ"ך ידעו את זה.

מה שהם עושים כאן לא קשור בכלל למציאות ונראה לי הזוי.

"ג'ראלד שרודר הוא בעל תואר דוקטור בפיסיקה מ-MIT"

זה מאוד יפה, והוא מאוד חכם. אבל לא ראיתי תואר בביולוגיה אולי? אסטרופיזיקה? אסטרונומיה? לא? אין לו כאלה תארים? מענין...

זה הוא מבין פיזיקה , שבכלל לא קשורה להיווצרות החיים, או לכל נושא אחר חוץ מפיזיקה....אני לא רואה איך הוא יכול לבוא ולדבר ככה כאילו הוא מבין גדול, בכל הנושאים הקיימים.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 27-09-2010 בשעה 11:35.

One Shot - One Kill

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

"את יודעת שב- ט' באב (9 באב) יש את הכי הרבה טביעות , וב9 באב אסור ללכת לים/נחלים/אגמים."

אוקיי, וגם רשום שלא תמצא בים 'משהו' שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים, גם אם תלך עד סוף העולם, זה נכון? לא.
    אז לא הבנתי מה הקשר.

"השבת יוצאת שיש 3 כוכבים, עד היום עדין לא ראיתי 4 כוכבים, קודם יש 3 ואז 4, ואם תשימו לב ביום חול אתה רואה בהתחלה איזה 10/14"
    זה מעניין מאוד, במיוחד שזה קשור לאסטרונומיה. אתה יודע מה לא מעניין בזה? זה שמדענים יוונים ידעו את זה לפני 3000 או 4000 שנה. אתה יודע שזה לעולם לא משתנה נכון? גם אם מישהו היה מודד את זה לפני מיליון שנה זה היה עדיין אותו הדבר, אני לא מבין איך אתה רואה אתזה כ'סימן' מלמעלה.

One Shot - One Kill

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    "את יודעת שב- ט' באב (9 באב) יש את הכי הרבה טביעות , וב9 באב אסור ללכת לים/נחלים/אגמים."

אוקיי, וגם רשום שלא תמצא בים 'משהו' שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים, גם אם תלך עד סוף העולם, זה נכון? לא.
    אז לא הבנתי מה הקשר.

"השבת יוצאת שיש 3 כוכבים, עד היום עדין לא ראיתי 4 כוכבים, קודם יש 3 ואז 4, ואם תשימו לב ביום חול אתה רואה בהתחלה איזה 10/14"
    זה מעניין מאוד, במיוחד שזה קשור לאסטרונומיה. אתה יודע מה לא מעניין בזה? זה שמדענים יוונים ידעו את זה לפני 3000 או 4000 שנה. אתה יודע שזה לעולם לא משתנה נכון? גם אם מישהו היה מודד את זה לפני מיליון שנה זה היה עדיין אותו הדבר, אני לא מבין איך אתה רואה אתזה כ'סימן' מלמעלה.
    אנחנו ידענו את זה הרבה לפני היוונים,והזמנים שלך לא נכונים.
    ואני אסביר לך למה זה קשור,
    תשעה באב זה צום ואסור ללכת לים,כי זה תקופה של מקטרגים.
    והנה,רוב אלה שהולכים טובעים.
    שבת יוצאת כשרואים שלושה כוכבים.
    אבל אם ביום חול רגיל רואים כבר בסיסות העשר,אז בשבת יש פחות כדי שלא יוציאו אותה מוקדם.
    כמובן,שמי שיודע קורטוב מהיהדות היה יודע את זה....
    ועשית דאבל.
    אבולוציה מקושרת למפץ הגדול ישירות.
    ולך אין שום תואר,ובכל זאת אתה מדבר כאילו אתה יודע הכל.
    מה שכולם מנסים להסביר לך כבר הרבה זמן שלא נכון.
    מקווה שלא לקחת קשה : )
    נערך לאחרונה על ידי Apollo; 27-09-2010 בשעה 12:36.

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

http://adonisdesign.deviantart.com/
    ~החנות שלי~

http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=756399

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

"אנחנו ידענו את זה הרבה לפני היוונים,והזמנים שלך לא נכונים."
    אוליי כי זה אף פעם לא משתנה!? מה אתה חושב, פעם ככה פעם ככה לפי הקדוש ברוך הוא? אז שלא, יש לכל כוכב מסלול מדויק, שהיה אפשר לראות מה הוא המסלול גם בתקופת התנך. וגם בכל תקופה שהיא.
    "אבולוציה מקושרת למפץ הגדול ישירות."
    אבולוציה אומרת שמיקרו-אורגניזמים מתאימים את עצמם לסביבתם, איך זה קשור למפץ הגדול, אולי תאיר את פניי?
    "אבל אם ביום חול רגיל רואים כבר בסיסות העשר,אז בשבת יש פחות כדי שלא יוציאו אותה מוקדם."
    שוב אחי....לכל כוכב יש את מסלולו, והמסלול לא משתנה.

One Shot - One Kill

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

"אנחנו ידענו את זה הרבה לפני היוונים,והזמנים שלך לא נכונים."
    אוליי כי זה אף פעם לא משתנה!? מה אתה חושב, פעם ככה פעם ככה לפי הקדוש ברוך הוא? אז שלא, יש לכל כוכב מסלול מדויק, שהיה אפשר לראות מה הוא המסלול גם בתקופת התנך. וגם בכל תקופה שהיא.
    "אבולוציה מקושרת למפץ הגדול ישירות."
    אבולוציה אומרת שמיקרו-אורגניזמים מתאימים את עצמם לסביבתם, איך זה קשור למפץ הגדול, אולי תאיר את פניי?
    "אבל אם ביום חול רגיל רואים כבר בסיסות העשר,אז בשבת יש פחות כדי שלא יוציאו אותה מוקדם."
    שוב אחי....לכל כוכב יש את מסלולו, והמסלול לא משתנה.
    אני לא אסביר שוב,כי אתה אטום לזה.
    תקרא שוב,ותבין את ההקשר בין זה לבין השבת ותשעה באב.
    והמפץ הגדול מתאר איך נוצר היקום,אבל אחרי זה זה די מתערבב עם האבולוציה.
    כי אז היו מקרונים,שנהפכו לאמבות,וככה בתהליך ארוך נוצר האדם,או משו כזה...
    נערך לאחרונה על ידי Apollo; 27-09-2010 בשעה 12:53.

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

~החנות שלי~

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

"והמפץ הגדול מתאר איך נוצר היקום,אבל אחרי זה זה די מתערבב עם האבולוציה.
    "
    איך אומרים את המשפט הזה שאומר שעדיף לשתוק כשלא מבינים על מה מדובר?

ולא, אבולוציה לא קשורה לשום דבר חוץ מעצמה.

"אני לא אסביר שוב,כי אתה אטום לזה.
    "
    אני לא מבין מה אתה רוצה מהחיים שלי בכלל.

One Shot - One Kill

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

"והמפץ הגדול מתאר איך נוצר היקום,אבל אחרי זה זה די מתערבב עם האבולוציה.
    "
    איך אומרים את המשפט הזה שאומר שעדיף לשתוק כשלא מבינים על מה מדובר?

ולא, אבולוציה לא קשורה לשום דבר חוץ מעצמה.

"אני לא אסביר שוב,כי אתה אטום לזה.
    "
    אני לא מבין מה אתה רוצה מהחיים שלי בכלל.
    אז למה אתה ממשיך לדבר?
    אתה באמת לא מבין כלום על האבולוציה והמפץ הגדול?
    כל טיפש יכול לומר לך שזה מתקשר ישירות.
    מאיפה באו היצורים הקטנים שמהם נוצר היצור הזה,שהתפתח להוא שנהפך לאדם?
    מחומרים שהיו במפץ הגדול...
    הסבר יותר פשוט מזה אני לא מצליח להסביר לך.תשאל את האחים שלך.
    ואם אתה לא מבין,אל תשתתף בדיון : )

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

~החנות שלי~

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

"כל טיפש יכול לומר לך שזה מתקשר ישירות.
    "

"כל טיפש יכול לומר לך שזה מתקשר ישירות"

כל טיפש, באמת יכול להגיד את זה
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 27-09-2010 בשעה 13:10.

One Shot - One Kill

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

"כל טיפש יכול לומר לך שזה מתקשר ישירות.
    "

כל טיפש, באמת יכול להגיד את זה
    ומההסבר שבא אחרי זה אתה מתעלם?
    הטיפשות במיטבה.

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

~החנות שלי~

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

אי אפשר להתווכח איתך, כי אין לך מושג בכלל מהי ההגדרה של אבולוציה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יואאא אתה כזה נעל!

One Shot - One Kill

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

אי אפשר להתווכח איתך, כי אין לך מושג בכלל מהי ההגדרה של אבולוציה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יואאא אתה כזה נעל!
    אתה מעליב,אסור לפי החוקים.
    ואתה לא מקשיב,הסברתי כבר פעמיים.

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

~החנות שלי~

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    הדרך של אחר כך מובילה לעיר בשם שום מקום

ציטוט נכתב במקור על ידי YellowGirl צפיה בהודעה
    רבים מאתנו מבקשים לישב את האמונה במדע עם האמונה שדברי התנ"ך הם אמת.
    עד עתה נראה היה שיש רק שתי דרכים לעשות זאת: להכריז שהתנ"ך הוא שירה, ולהפסיק לנסות ליישב את הסתירות שבו (דרך מנומסת להתעלם מהן),או להכריז שאין שום קשר הין הדת לבין המדע, ולהתיחס לכל אחד בנפרד.
    אך האומנם אין למדע מה לומר על מהות החיים ומטרתם? והאם האמונה הדתית אמורה להתעלם לגמרי מהחוויה האמפירית של החיים? יש אפשרות שלישית:לראות בתנ"ך ובמדע נקודות השקפה שונות על שלם אחד.

בספר המדע והאל מספק הפיסיקאי הנודע ג'ארלד שרודר דיון רחב היקף ומבריק בנושאים כגון רצון חופשי, התפתחות הקיום, מוצא החיים ומוצא האדם, וטוען שהמדע העדכני וקריאה צמודה של התנ"ך לא זו בלבד שהם מתיישבים זה עם זה, אלא ממש תלויים זה בזה.
    האמונה הדתית שואבת חיזוק מחקר העולם בעניים פקוחות, והמדע ההגון נדרש לענווה לנוכח העושר המדהים של החיים עלי אדמות.
    שרודר מתייחס לתנ"ך באותה רצינות כמו למדע: את חמשת חומשי התורה בעברית הוא מכיר כבר שנים רבות, והוא אינו מכחיש שיש בהם סיתורות וחידות, אך ככל שהמדע מתקדם, כך מגלה שרודר את המפתח להבנת פסוקים חשובים בתנ"ך.
    לדוגמה, את ששת הימים הראשונים ניתן למדוד מנקודת המבט של שעון-זמן אוניברסלי המבוסס על אורך הגל של האור החל במפץ הגדול - פרק זמן שתואם למדי את גיל היקום כנמדד בשנות הארץ, 16 מיליארד שנה.

התפתחות החיים על כדור הארץ, לפי התנ"ך, הואצה אחרי שאלוהים ברא את המים ששרצו יצורים וחיות למכביר.
    ספרו המחקים והמפתיע לעיתים של ג'ראלד שרודר מזכיר לנו עד כמה עשיר המדע, ועד כמה נכון התנ"ך.
    הוא מצביע על נקודות השקה בין השניים שיעוררו אתכם לשקול מחדש הן את מה שידעתם על התנ"ך, הן את מה שידעתם על איינשטיין. ג'ראלד שרודר הוא בעל תואר דוקטור בפיסיקה מ-MIT (המכון לטכנולוגיה במסצ'וסטס), שם לימד כמה שנים לפני שעבר למכון וייצמן בישראל. פרסומיו המדעיים המקצועיים חבקו מספר נושאים, למן אטמוספירת הראדון של הירח ועד להיווצרות חלב אם בבלוטות החלב.
    תוצאות מחקריודווחו ב "TIME", "NEWSWEEK" ובעיתונים מובילים ברחבי העולם. ב-25 השנים האחרונות עסק ד"ר שרודר גם במחקר פרשנויות שונות של התנ"ך, תוך התמקדות בספר בראשית.

*דעה אישית-

סוףסוף אנשים יבינו שלא כל הפיזיקאים אתאיסטים
    דבר אשון:
    הספר "המדע והאל" הוא ספר לא מבוסס,מלא שקריות והוכחות שווא: ואני מצטט:
    "ספרו של שרודר הוא למען הדיוק ניסיון להראות שהתנ"ך כולל בין דפיו את חידושי המדע האחרונים. בכך מצטרף ספר זה לשורה ארוכה של ניסיונות דומים קודמים, בעלת מסורת והיסטוריה של מאות שנים. נראה ששרשרת זו אינה נפסקת. הוספת החוליה החדשה בדמותו של הספר "המדע והאל" אינה מחזקת את השרשרת אלא רק מאריכה אותה. ולמרות שחוליה נוספת זו מורכבת ממרכיבי ידע של סוף המאה ה-20, שרבים מהם בוודאי לא יכלו להימצא בידם של יוצרי חוליות קודמות בשרשרת, זו החדשה אינה יותר חזקה מקודמותיה."

בשנים עשר פרקי הספר נוגע המחבר בנושאים רבים בתחומי המדע, הפילוסופיה והמוסר, בדרגות שונות של עמקות ושל דיוק. פרק 3, למשל, עוסק בגילו של היקום, פרק 7 מדבר על אבולוציה, סטטיסטיקה ומוטציות, ופרק 10 מוקדש לשאלת הרצון החופשי וכיצד הוא מן האפשר. זהו בליל של עובדות, הצהרות והשערות, חלקן עתיקות וחלקן חדשות יותר.

ש באוסף המוצע גם טעויות של ממש. בעמ' 265 המחבר מספר שביום 23 במארס 1989, אסטרואיד בקוטר של קילומטר חלף ליד כדור הארץ במרחק של 115,000 ק"מ. חקרנו ובדקנו ברשומות האסטרונומיות ומצאנו שהאירוע הקרוב ביותר במהותו ובזמן התרחשותו לתיאור הנ"ל, שעליו יש דיווחים מהימנים, היה המעבר סמוך לכדור הארץ של האסטרואיד 1991 BA. בתאריך 18 בינואר 1991, בשעה 19:30 לפי שעון ישראל, עצם זה חלף ליד כדור הארץ במרחק של כ-170,000 ק"מ. על פי מיטב ההערכות, קוטרו של 1991 BA הוא בין 5 ל- 10 מטרים. טעויות מסוג אחר, או לפחות אמירות שרחוקות מלהיות ודאיות או מוסכמות בצורה שהן מוצגות בספר, הן למשל קביעותיו של המחבר על משמעויות שונות של תורת הקוונטים, ועל מסקנות שיש להוציא מתורה זו על בעיות פילוסופיות שונות. לדוגמה, בעמודים 210 ו-239 קובע המחבר שתורת הקוונטים פותרת אחת מבעיות המוסר וההכרה העתיקות, בעיית הרצון החופשי. גם מי שמקבל את קביעתו של שרודר שתורת הקוונטים גרמה ל"נפילה של הסיבתיות המוחלטת", אינו יכול לבנות מחורבות הסיבתיות המוחלטת שהתמוטטה שום פיגום שמייצב את הרצון החופשי, ולא נאריך בזה.

עם כל זאת, אין לומר שבתוך התבשיל שהמחבר רוקח עבור הקורא אי אפשר למצוא פה ושם נתח של בשר או פיסה של ירק מבושל כהלכה שאפשר לעכלם ללא קושי. אולם המכלול כולו רחוק מלהשביע רעב או צמא של קורא מעוניין בידע או בהשקפת עולם מסודרת. גם מי שמעוניין או מוכן להכיר היפותזות שאין הוא בהכרח מסכים עמן, לא יוכל לבוא לידי סיפוק מקריאה בספר זה.

המקור בשפה האנגלית של הספר נקרא "המדע של אלוהים - The Science of God". אילו הייתי העו"ד של המין האנושי הייתי מייעץ למרשי לתבוע את מחבר הספר למשפט על פגיעה בזכויות היוצרים שלו.

ואני לא יאריך יותר,מכיוון שיש מאמר שלם על כך.
    אתבאמת רוצה לקרוא ולהבין? אז הנה:
    http://www.haaretz.co.il/hasite/page...?itemNo=163949

גרא'לד שרודר אכן למד בMIT ,אבל כיום הוא רק נקרא מדען לשעבר.
    חוץ מזה שזה שיש לך תואר בפיזיקה לא אומר שאתה מבין קמצוץ יותר מבן אדם אחר על תחומים אחרים
    שעליהם הוא מרצה אין סוף בספרו, כגון ביולוגיה,אסטרונומיה ,גאולוגיה,פילוסופיה וכיוצא בזה.

עכשיו בקשר ל"התפוצצות הקמברית" ,לפני שאת מעתיקה מאמר תראי כמה שגעיות יש בו.

ההתפוצצות הקמברית:חיזוק לתורת האבולוציה
    בתגובה על "מדענים: מצאנו עדויות לחיים לפני 635 מיליון שנה" מאת רויטרס ("הארץ", 5.2)

אחד הנימוקים המשמשים את הבריאתנים למיניהם במתקפתם נגד תיאוריית האבולוציה מתייחס להופעתם הפתאומית של מאובני יצורים רב-תאיים, כלומר של מה שמוכר לנו כבעלי חיים, בשכבות הגיאולוגיות של עידן הקמבריון לפני כחצי מיליארד שנים.

הופעה פתאומית זו זכתה לכינוי "ההתפוצצות הקמברית". הבריאתנים טוענים, כי "התפוצצות" זאת מעידה על בריאה אלוהית של בעלי החיים.

ואולם, כפי שמדווח העיתון המדעי "נייצ'ר" בגיליונו מיום 5.2, קבוצת גיאולוגים הצליחה לגלות עדויות לקיומם של יצורים רב-תאיים פשוטים מקבוצת הספוגיים בסלעים בעומן, שגילם למעלה מ-600 מיליון שנה; כלומר, כ-100 מיליון שנה לפני עידן הקמבריון.

נתונים אלה, המצטרפים לנתונים נוספים, מחזקים את העמדה האבולוציונית, ולפיה גם ל"התפוצצות הקמברית" קדמה התפתחות ארוכה של יצורים רב-תאיים פשוטים יותר.

בניגוד למה שנכתב בכותרת, לא מדובר ב"עדויות לחיים", אלא בעדויות לחיים רב-תאיים. ידוע היום למדע, כי התאים הראשונים התהוו על האדמה כבר לפני כשלושה עד ארבעה מיליארד שנים.

למאבק עם התנועה הבריאתנית, בארצות הברית ובכל העולם, יש השלכות חברתיות מרחיקות לכת. לכן חשוב הדיוק בפרטים.

איריס פריי

המחלקה ללימודים הומניסטיים

הטכניון, חיפה.

הבנת?

עכשיו בקשר לזה שאפשר להסביר את יצירת העולם ב6 ימים עם תאוריית המפץ הגדול ,בכך שאלו לא
    היו נחשבים ימים רגילים,אלא תקופות זמן של מליוני ואפילו מליארדי שנים.
    עכשיו אני יראה לכם את כול השגיות בדבר הזה:
    1. אם אתם אומרים שהעולם לא נברא בששה ימים, אזי אין צורך לנוח ביום השביעי, ננוח כול 500 מליון שנה, כמו אלוקים לא?
    2. מה עם דעת המלבי"ם שאומר שהעולם אכן נברא בששה ימים כמו שלנו.
    כך או כך לא?, מיה זה משנה כיצד נברא העולם.
    כך או כך, העיקר שתאמינו!

3.אלוקים שיקר? הוא הרי כתב במפורש-טוב,לא הוא ,משה כתב בשמו
    שהוא ברא את העולם בשבע ימים. והוא אמר כשיש אור זה נקרא יום וכשיש חושך זה קרא לילה,כמו בימנו.
    אז הוא שיקר?, יום זה לא באמת יום?.
    אבל מה זה משנה, כך או כך לא?

"פרסומיו המדעיים המקצועיים חבקו מספר נושאים, למן אטמוספירת הראדון של הירח ועד להיווצרות חלב אם בבלוטות החלב.
    תוצאות מחקריודווחו ב "TIME", "NEWSWEEK" ובעיתונים מובילים ברחבי העולם. ב-25 השנים האחרונות עסק ד"ר שרודר גם במחקר פרשנויות שונות של התנ"ך, תוך התמקדות בספר בראשית."
    אתם מבינים שזה שהוא מדען לשעבר לא אומר שהוא יודע משהו בפירוש התנ"ך.
    אכן שרודר עסק במחקרים של פיסיקה שפורסמו .
    אבל עכשיו הוא עוסק לא במחקר, אלא בהשערות וניחושים
    על פרשנויות של התנ"ך, לעסוק במחקר זה לעסוק במשהו מדעי שאפשר להוכיחו.
    הוא חברים, לא עוסק במחקר.

אז ניצן לפני שאת מביאה מדענים גדולים לשעבר,שכותבים ספרים שנמצצו מהאצבע.
    תעשי קצת מחקר,בחייאת.

משתמשת כבוד האוואטר של YellowGirl
    שם פרטי
    ניצן
    לייקים
    272
    נקודות
    2,330
    משפט מחץ
    להגיד את במשפט או בשיר? אבי נמני הוא המלך

אופיר, הוא כביכול "רק פיזיקאי" אבל אתה כלום, וזה כל ההבדל
    אתה מביא לי ציטוטים של אנשים שבחיים לא יצא לך להכיר מקרוב ומשחק לי אותה גאון הדור,

בוא אני אסכם לך בקצרה מה שכתבת,
    מה שהארץ פירסם ומה שעיתון אחר פירסם זה 2 דברים שונים לגמרי,
    אני אלך עם האמת שלי,
    אתה מנסה בכל דרך להכפיש את התנ''ך, אתה ואופיר וגם אני, לאף אחד מהפורום הזה אין שום תואר
    ואין שום זכות להגיב משהו ולהגיד עובדות על מדע,

וד''א בכתבה שהבאת, למה לא העתקת את הכול? גם את הדברים החיוביים?
    התשובה בחלק עם הקו=]
    נערך לאחרונה על ידי YellowGirl; 27-09-2010 בשעה 15:10.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:02.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect