אני נמצא במג"ב כבר חודש וחצי וקיבלתי תעודת שוטר השאלה שלי היא האם יש לי את אותן הזכויות והחובות של שוטר רגיל?
אם תוקפים אותי אנשים אני יכול לעצור אותם\אם אני רואה כמה חבר'ה שתוקפים אנשים חפים מפשע אני יכול לעצור אותם ולדפוק להם מכות?
אני נמצא במג"ב כבר חודש וחצי וקיבלתי תעודת שוטר השאלה שלי היא האם יש לי את אותן הזכויות והחובות של שוטר רגיל?
אם תוקפים אותי אנשים אני יכול לעצור אותם\אם אני רואה כמה חבר'ה שתוקפים אנשים חפים מפשע אני יכול לעצור אותם ולדפוק להם מכות?
|
|
אני מתאר לעצמי שכן אם קיבלת תעודת שוטר והיא רגילה כמו לכולם אז למה לא?
אבל אני חושב שזה רק כשאתה בתפקיד,על כל מקרה יענו לך אנשים שיותר מבינים ממני.
לדעתי כן, כי כך אומר ההגיון, אבל כדאי שתברר את זה ביחידה.
קיבלת תעודת שוטר ולא עברת תפקידי משטרה?
בכל מקרה אתה שוטר 24/7 ויש לך את אותן הזכויות כמו לכל שוטר כחול, אתה יכול לעכב, לערוך חיפוש ולעצור במידת הצורך - גם כשאתה על אזרחי, כל עוד הזדהת והצגת תעודת שוטר.
בנוגע לדוגמא של אריק קרפ ז"ל, בתור שוטר אתה חייב להתערב, כי אם תראה מקרה כזה ותתעלם אתה תסתבך עם מח"ש.
קח בחשבון שאתה על אזרחי ובלי נשק, ככה שתיזהר לשחק אותה רמבו כי יכולים לשים זין על התעודת שוטר שלך ולפוצץ אותך מכות.
שמחע יש בעיתיות בנושא שוטרי מגב
בכל מקרה רק במידה ואתה בתפקיד יש לך סמכויות
או אם יש משהו חריג
במצב שבו אתה בשטחי ישראל (למשל תל אביב) ואתה לא בתפקיד אתה לא תוכל סתם ככה לעצור מישהו
מה שכן אם יש חשד רציני במיוחד אם הוא חשוד בפח"ע אז יש לך סמכויות.
והכי חשוב באיוש יש לך סצכויות גם לנושאי תעודה כחולה(אזרחי ישראל) בניגוד לחיילי צה"ל בתפקיד