נכתב במקור על ידי
yasminx
אתה חושב,שהעולם לא נוצר למטרה,אבל הוא כן,וה' לא שופט אותנו על ציצית או לולב וכאלה,כאילו גם אבל אתה מציג את זה כמינהגים טיפשיים.טוב,תראי. מה שהאכילו אותך עד היום הוא לא נכון.
מה שאת חושבת שהוא נכון,אז הוא לא. את אומר "ה' לא שופט אותנו על ציצית או לולב וכאלה" ואז את אומרת "כאילו גם",את מבינה שזה טיפשי שאלוקים שמסוגל ליצור עולם כזה לכאורה ישפוט על כאלה דברים,וכן המינהגדים הללו הם טיפשיים.
יש סיבות מאחוריהים.אין שום סיבה מאחוריהם,זה רק פירוש התורה. אפילו הרבנים שאת חושבת שהם כול כך חכמים הסכימו שיש מצוות שמאיות,כלומר מצוות שאין להם מטרה ,שהאדם לא היה עושה אותם אם אלוקים לא היה אומר לו.
וזאת טעות שאתה אומר שאנחנו לא יכולים להוכיח שהוא קיים,אפשר להוכיח,לא,אי אפשר.אם היה אפשר כולם היו מאמינים לא?
אבל לא משנה מה אני אגיד לך אתה לא תאמין כי זה איפה שאתה נימצא עכשיודבר ראשון אני יכול להגיד את זה בדיוק עליך,ודבר שני אני לא מאמין בה' לא בגלל איפה שאני נמצא עכשיו אלא בגלל שלא מצאתי סיבה כן להאמין בו.
,תבין,אתה יכול להביא סירטונים מיוטיוב על מדענים ותופעות,ותיאוריות,אבל אם אני אביא סרטון שרב כל שהוא מדבר וכאלה כולם יקפצו בטענות שזה לא נכון כי זה איפה שהם נימצאים עכשיולא,הם יקפצו בגלל שזה באמת לא נכון!,מה לעשות שעץ לא נוצר כדי לספק לאדם צל!,
במקום שלא משנה מה מי או איך,עדיין לא תאמינו שיש ה' שדואג רואה ושומר וזהה כי אתה לא רוצה להאמין,אבל אתה תרצה מתי שהוא אני בטוחה.
ואם אני מתפללת בבוקר,מה שלא ממש יוצא לי,אז זה לא בגלל שלפני אלף שנה ככה אנשים חשבו שעובדים את ה',קודם כל לפני אלפי שנים הקריבו קורבנות ולא התפללואמרתי לפני אלף,לא אלפיים.,
"נשלמה פרים שפתינו" זה אומר שאין לנו איך להקריב קורבנות אז אנחנו ניתפלל במילים בתפילה וחכמים תיקנו את זה,לא סתם בני אדםאה, הם בני אדם מיוחדים?,לא ידעתי.,
מתי תבינו שיש הבדל בין התקופה שלנו ושלהם?! הם היו קצת יותר חכמים עם כל הכבוד ואם תיקרא קצת חלקים מהתפילה תיראה שזה לא איזה דיקלום חסר משמעות.הם יותר חכמים?,מאיפה את יודעת את זה?,בגלל שהרבנים אמרו,וזאת כדי להצדיק לעשות
את מה שחז"ל אמרו,הרי הם ידעו יותר טוב. אין הבדל בין התקופה שלנו לשלהם. אה כן יש הבדל.
בתקופה שלנו אין כפיה דתית,לפחות לא במדינה שלנו.אנחנו יודעים עשרות מונים יותר מאשר הם. למעשה אנחנו הרבה יותר מפותחים תרבותית וטכנולוגית ובעלי ידע הרבה יותר עשיר מהם.
אף דת לא מאמינה באלוקים בגלל פחד,למה הזכרת את הדתות? לא הבנתי..והנצרות הזאת מעלה לי את הפיוזים,הם בטוחים שה' נתן לנו את התורה אבל התחרט,אז "הברית החדשה"קמה..מצד אחד אומרים ומאמינם שה' כל יכול נישגב,כמונו ..ומצד שני אומרים שהוא התחרט על המעשה שלו..ומה עם זה שאלוקים בורא ומשמיד עולמות, הוא מתחרט?
כן גילו,אני לא זוכרת מי למרות שעד היום יש ספקות בזה,אז רגע,אתה מאמין באבולוציה?(אגב בריאת העולם היתה סוג של מפץ גדולאבל זה לא קרה סתם) אתה מאמין שהאדם בא מן הקוף?ואיך נוצרו הקופים? או העצים שהם גרו בהם ואכלו מהם?או המים שהם שתו מהם?ואןם האדם בא מן הקוף אז איך זה שעדיין יש קופים שלא הפכו לבני אדם?כן,אני מאמין שהאבולוציה קרתה. אבל לפני שאת פוסלת אותה
תלמדי קודם כול מה זה בכלל אבולוציה, ולא מסרטונים של מטיפים דתיים, אולי תפתחי ספר מדע, אינצקלפודיה.
אוי איך כולם אוהבים לדבר על כפיה דתית,תקשיב,אם מישהו פעם מתי שהוא איים עליך שהוא יגרום לך נזק אם תשאל שאלות על הדת ולא פשוט תיהיה דתי בלי שום כוונה דבר איתי כי אגב,זה מה שעשו לעולים שבאו ממרוקו,ומתימן גם,כשסבא של בת דודה שלי עלה לארץ מתימן גזרו לו את הפאות נגד רצונו.דבר ראשון,אני לא יודע מה עשו לסבא שלך,ואני לא חושב שזה מוצדק. כפייה דתית היא לא בהכרח להרוג מישהו אם הוא לא מאמין ,אלא לגדל אותו לתוך הדת באופן קיצוני כמו החרדים.
או לנדות אותו מהחברה אם הוא לא דתי. ולפני אלפיים שנה בתקופה שאת חושבת שהייתה יפה כול כך
הייתה כפיה דתית ברמות מחרידות. לא סתם יש את פרשת מקושש העצים בשבת ,שסקלו אותו באבנים על כך שאסף עצים בשבת.
אין פלא שכולם האמינו לא?
ואם היהדות הייתה שולטת בארץ היינו כמו האסלאם,ואל תגידי לי ששם אין כפייה דתית..לזה אני קוראת כפיה חילונית.