קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. סרטון | חובה ליראותתת - אלוקים.
    על ידי KillerSub בפורום יהדות
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 30-09-2007, 04:59
  2. [הורדה] רונאל רצון-לב בוכה/ילדה של אלוקים
    על ידי יוסי סלמן הנסיך בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 09-09-2007, 21:14
  3. [הורדה]ערן סופר-אלוקים
    על ידי guy555 בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 16-12-2006, 14:38
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 42

מי זה אלוקים?

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יסמין
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל מי זה אלוקים?

את השאלה הזאת שאלתי כמעט את כולם שהייתי קטנה,ואיזה שבוע אחרי שאף אחד לא הצליח לענות לי תשובה שסיפקה אותי תפסתי את עצמי והבנתי..שאף אחד (שהוא לא איזה גאון הדור וכאלה אם בכלל..) לא יכול לדעת מי זה אלוקים,כל מילה שנבחר או תיאור כלשהוא יסבירו את משמעות המילה ברבד אחד וגם זה במקרה הטוב,המילה הכי טוב שהצלחתי למצוא היא ישות,מהות,הקב"}ה ברא את העולם אותי אותכם,ונכון..כל הניסים קראו פעם לפני שראינו או שהמציאו מצלמות ווידאו אז אין לנו הוכחה בטוחה מה שניקרא..אבל זה כל הקטע:אמונה,להאמין..
    וככל שניקרא יותר תורה יותר נאמין... (ואני לאו דווקא מדברת על הלכות או ויקרא במדבר וכאלה..אני דווקא מדברת על התורה שבע"פ און על רבנים ודברי תובנה שכאלה..)ככל שניקלע וניפול ליותר מכשולים ואח"כ נצא מהם בזכות תפילות מלב אל אב יותר נאמין,ואת האמת שדיונים על התורה יכולים להימשך שעות,ואם תשאלו מישהו בפורום שאלה על יהדות והוא יענה "אני לא יודע" זה לאו דווקא בגלל שהוא טועה,זה שהוא ספציפית לא יודע ..בכל מיקרה אני רק אגיד לכם משהו לפחות חצי מהאתאיסטים אם לא יותר יאמינו בה' שהם יגדלו,אנילא אומרת שיהפכו לדוסים אבל כן,הם יאמינו בה' למה? בגלל שמתי שהוא יקרה איזה משהו,קושי או אולי סתם איזה מקרה ויפול האסימון,ייפתחו העיניים והם יבינו שיש השגחה והקב"ה לא יוותר על בני אדם שלא בטוחים בדת וכאלה אבל אני די בטוחה שהוא יוותר על אלה שלא רוצים להקשיב בכלל,אתם רוצים אשכרה להגיד לי שלא יוצא לאפח'ד לדבר עם אלוקים?

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    הדרך של אחר כך מובילה לעיר בשם שום מקום

ציטוט נכתב במקור על ידי yasminx צפיה בהודעה
    את השאלה הזאת שאלתי כמעט את כולם שהייתי קטנה,ואיזה שבוע אחרי שאף אחד לא הצליח לענות לי תשובה שסיפקה אותי תפסתי את עצמי והבנתי..שאף אחד (שהוא לא איזה גאון הדור וכאלה אם בכלל..) לא יכול לדעת מי זה אלוקים,כל מילה שנבחר או תיאור כלשהוא יסבירו את משמעות המילה ברבד אחד וגם זה במקרה הטוב,המילה הכי טוב שהצלחתי למצוא היא ישות,מהות,הקב"}ה ברא את העולם אותי אותכם,ונכון..כל הניסים קראו פעם לפני שראינו או שהמציאו מצלמות ווידאו אז אין לנו הוכחה בטוחה מה שניקרא..אבל זה כל הקטע:אמונה,להאמין..
    וככל שניקרא יותר תורה יותר נאמין... (ואני לאו דווקא מדברת על הלכות או ויקרא במדבר וכאלה..אני דווקא מדברת על התורה שבע"פ און על רבנים ודברי תובנה שכאלה..)ככל שניקלע וניפול ליותר מכשולים ואח"כ נצא מהם בזכות תפילות מלב אל אב יותר נאמין,ואת האמת שדיונים על התורה יכולים להימשך שעות,ואם תשאלו מישהו בפורום שאלה על יהדות והוא יענה "אני לא יודע" זה לאו דווקא בגלל שהוא טועה,זה שהוא ספציפית לא יודע ..בכל מיקרה אני רק אגיד לכם משהו לפחות חצי מהאתאיסטים אם לא יותר יאמינו בה' שהם יגדלו,אנילא אומרת שיהפכו לדוסים אבל כן,הם יאמינו בה' למה? בגלל שמתי שהוא יקרה איזה משהו,קושי או אולי סתם איזה מקרה ויפול האסימון,ייפתחו העיניים והם יבינו שיש השגחה והקב"ה לא יוותר על בני אדם שלא בטוחים בדת וכאלה אבל אני די בטוחה שהוא יוותר על אלה שלא רוצים להקשיב בכלל,אתם רוצים אשכרה להגיד לי שלא יוצא לאפח'ד לדבר עם אלוקים?
    את השאלה הזאת גם אני שאלתי,כולם שואלים אותה.
    כמובן שאם לא היו מדברים איתך על אלוקים לפני, כאילו בגן ובילדות שלך מספרים לך על ה',אלוקי אברהם יצחק ויעקב
    את גם לא היית שואלת עליו.
    היית שואלת שאלות כמו, למה אנחנו קיימים ו/או מה המטרה שלנו?
    אז זהו שאין לנו מטרה נעלת כמו שהיהדות קוראת לה. מטרתנו היא כביכול לשרוד ולהתרבות כדי להעביר את הגנים שלנו.
    המוח שאנושי התפתח באבולוציה,לרמה כול כך גבוה עד שהוא השיג הכרה על עצמו.
    המוח המפותח יוצר לעצמו מטרות מעבר לארי מטרה הקדומה של האבולוציה של לשרוד ולהתרבות
    ולכן אנשים יכולים להקדיש את חייהם למטרה שונה מאשר התרבות והישרדות.
    כגון:דת, או לאום,מדינה וכדומה..
    ריצ'ארד דוקינס מדבר על זה באריכות,נראה לי שלא הסברתי את זה בצורה הכי טובה. תחפשי בגוגל ותראי.

אם אתאיסט יחזור בתושבה,זה בגלל או שהוא מפחד או שהמדע כנראה לא סיפק אותו.
    אולי המדע לא מושלם ואין לו עדיין את כול התשובות,אבל איך שאני רואה את זה הוא הרבה יותר טוב מין הדת.

גם כן,גם אם יש בורא סוג של משהו שהתחיל את הבריאה,אזי הוא לא יכול לשנות כעת כלום.
    כי העולם כיום פועל על פי חוקי הפיזיקה והטבע ואלוקים לא יכול להתערב בהם.
    כמו כן, התבונה הזאת שכביכול ברא את העולם,לא יכולה להיות מוכחת כיום וכנראה אף פעם על ידנו, בגלל שאם היא כולכך
    מתוחכמת ליצור את העולם,והיא לא רוצה להתגלו אז אנחנו לא נוכל לגלות אותה על ידי הטכנולוגיה שבידנו.

מכיוון שכיום איננו יכולים להוכיח את קיומה של ישות זאת,אין לנו שום סיבה להאמין שהיא קיימת, ושבכלל אכפת לה
    מהיקום שהיא יצרה,לא לדבר על גזע האדם שהוא מהווה אפילו לו לא אלפית האחוז מין היקום.

התנ"ך הוא יצירה של האדם.
    אלוקים לא יצר את האדם בצלם, האדם יצר אלוקים בצלמו.
    ההלכה היא באה מפיהם של בני אדם, שפירשו טקסטים עתיקים שבני אדם אחרים כתבו.
    שום תפילה מלב אל לב או לימוד תורה לא יעזרו לך,בשום דבר.
    טוב,אולי יגרמו לך להרגיש טוב עם עצמך,וזאת זכותך.
    אבל מכאן עד להטיף שקיים אלוקים,שיצר הכול,שהביא לבני האדם את התנ"ך, שבחר עם סגולה מתוך כלל בני האדם.
    ושהוא רוצה שאת התפילין תקשור שבע פעמים על הזרוע ואז בצורה ספציפית על היד,ואת נטילת היידים תעשה שלוש פעמיים ולא שתיים,
    הדרך ארוכה מאוד.

ולא,לא יוצא לאף אחד לדבר עם אלוקים,טוב,אולי שיחה חד צדדית משעממת ביותר.
    כמו המפשט המוכר: אדם שמדבר עם אלוקים הוא דתי,אדם שאלוקים עונה לו-הוא פסיכי.

"טענות גדולות-דורשות הוכחות גדולות".

יש שני דברים שהם אינסופיים
    היקום והטמטום האנושי, ובקשר ליקום אני עדיין לא בטוח.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יסמין
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי crazyseducer צפיה בהודעה
    את השאלה הזאת גם אני שאלתי,כולם שואלים אותה.
    כמובן שאם לא היו מדברים איתך על אלוקים לפני, כאילו בגן ובילדות שלך מספרים לך על ה',אלוקי אברהם יצחק ויעקב
    את גם לא היית שואלת עליו.
    היית שואלת שאלות כמו, למה אנחנו קיימים ו/או מה המטרה שלנו?
    אז זהו שאין לנו מטרה נעלת כמו שהיהדות קוראת לה. מטרתנו היא כביכול לשרוד ולהתרבות כדי להעביר את הגנים שלנו.
    המוח שאנושי התפתח באבולוציה,לרמה כול כך גבוה עד שהוא השיג הכרה על עצמו.
    המוח המפותח יוצר לעצמו מטרות מעבר לארי מטרה הקדומה של האבולוציה של לשרוד ולהתרבות
    ולכן אנשים יכולים להקדיש את חייהם למטרה שונה מאשר התרבות והישרדות.
    כגון:דת, או לאום,מדינה וכדומה..
    ריצ'ארד דוקינס מדבר על זה באריכות,נראה לי שלא הסברתי את זה בצורה הכי טובה. תחפשי בגוגל ותראי.

אם אתאיסט יחזור בתושבה,זה בגלל או שהוא מפחד או שהמדע כנראה לא סיפק אותו.
    אולי המדע לא מושלם ואין לו עדיין את כול התשובות,אבל איך שאני רואה את זה הוא הרבה יותר טוב מין הדת.

גם כן,גם אם יש בורא סוג של משהו שהתחיל את הבריאה,אזי הוא לא יכול לשנות כעת כלום.
    כי העולם כיום פועל על פי חוקי הפיזיקה והטבע ואלוקים לא יכול להתערב בהם.
    כמו כן, התבונה הזאת שכביכול ברא את העולם,לא יכולה להיות מוכחת כיום וכנראה אף פעם על ידנו, בגלל שאם היא כולכך
    מתוחכמת ליצור את העולם,והיא לא רוצה להתגלו אז אנחנו לא נוכל לגלות אותה על ידי הטכנולוגיה שבידנו.

מכיוון שכיום איננו יכולים להוכיח את קיומה של ישות זאת,אין לנו שום סיבה להאמין שהיא קיימת, ושבכלל אכפת לה
    מהיקום שהיא יצרה,לא לדבר על גזע האדם שהוא מהווה אפילו לו לא אלפית האחוז מין היקום.

התנ"ך הוא יצירה של האדם.
    אלוקים לא יצר את האדם בצלם, האדם יצר אלוקים בצלמו.
    ההלכה היא באה מפיהם של בני אדם, שפירשו טקסטים עתיקים שבני אדם אחרים כתבו.
    שום תפילה מלב אל לב או לימוד תורה לא יעזרו לך,בשום דבר.
    טוב,אולי יגרמו לך להרגיש טוב עם עצמך,וזאת זכותך.
    אבל מכאן עד להטיף שקיים אלוקים,שיצר הכול,שהביא לבני האדם את התנ"ך, שבחר עם סגולה מתוך כלל בני האדם.
    ושהוא רוצה שאת התפילין תקשור שבע פעמים על הזרוע ואז בצורה ספציפית על היד,ואת נטילת היידים תעשה שלוש פעמיים ולא שתיים,
    הדרך ארוכה מאוד.

ולא,לא יוצא לאף אחד לדבר עם אלוקים,טוב,אולי שיחה חד צדדית משעממת ביותר.
    כמו המפשט המוכר: אדם שמדבר עם אלוקים הוא דתי,אדם שאלוקים עונה לו-הוא פסיכי.

"טענות גדולות-דורשות הוכחות גדולות".
    צודק באמת צריך טענות גדולות,אבל אינלי את כולן ובקושי 10 טענות,לי אין,אבל לאחרים יש.
    אתה חושב שאין לנו מטרה?אתה באמת חושב שהעולם פשוט קיים,סתם ככה? בלי שום סיבה סופית?
    תחשוב על זה רגע,אני יודעת שזה מסובך,גם בשבילי אבל תנסה לחשוב למה בכלל נוצרנו?למה יש חיים?למה יש משהו?אתה יכול לדמיין דבר כזה ששום דבר לא היה קורה או נוצר..?קשה לי להאמין,אז סבבה יש עולם,עכשיו תנסה לדמין דבר,כל דבר אפילו הכי קטן שמיסתדר בלי מישהו שאחראי עליו,מיקרוגל בלי חשמל,צעצוע בלי מישהו שישחק בו,ספר בלי שיוציאו אותו לאור,עיר בלי שיגורו בה,עכשיו דמיין עולם,שהוא מנוהל על ידי בני אדם,שניסים הם אינם אלא צירופי מיקרים סתמיים,שיותר מאלפי אנשים מתפללים לישות מסוימת בלי שהיא בכלל קיימת כי הכל קורה סתם ואין אפ'חד שמחליט מה יקרה שם למעלה,או שאין עוולם הבא,וכשמתים אז פשוט מתים וכנראה שכלום לא קורה אח"כ..אתה יכול לדמין את זה?תחשוב אבל באמת,אתה יכול לדמיןאת זה שאף אחד לא שוולט בעולם,בבגלקסיה שלמה?
    אגב,התורה (בהנחה שאתה פעם קראת משהו שלא חשבת שהוא בולשיט) גם מאמינה במדע,היא לא סותרת אותו,לפחות חלק ממנו שהוא נכון,ואם אתה מאמין שה' ברא את העולם אבל כ"כ לא אכפת לו ממנו אז למה שהוא ייברא אותו?למה נראלך שיש לנו הוראות חיים מאוד פשוטות?כמו נגיד בבסיסו של דבר,ללמוד,לגדול,לעשות כיף,להתחתן,להשיג עבודה ,להוליד ילדים,לגדל אותם,להנות מהחים,ואחרי מאה עשרים שנה מה יקרה?
    הא ואתה מצד אחד אתה אומר שהבן אדם יתפתח מאז האבולוציה ומצד שני אתה אומר שהוא ברא אותנו ולא אכפת לו מאיתנו,במה אתה מאמין באבולוציה או בבריאה ללא תכלית?
    רק שתדע שגילו שדרווין היה חולה נפש באיזשהוא שלב בהיסטוריה..
    ולא,התנ"ך לא יצירה של האדם אני מכירה כ"כ קצת מהתנ"ך ופירושים וכאלה ואני פשוט בטוחה שסתם בנאדם לא יכל לכתוב אותו,אין מצב,

וזה לא נכון,שיחה עם אלוקים היא לא שיחה חד צדדית,הוא שומע,ואם תירצה שהוא ייתן לך סימן לקיוןם שלו,בלי ציניות או התגרות או משהו אני גם די בטוחהה שהוא ייתן,אבל אתה בטח לא תעשה את זה,כי אתה לא מאמין בכלל,אתה בטח תרגיש טיפשי,זה מה שכל האתאיסטים אומרים..
    אפשר לשאול אותך שאלה?אתה לא חייב לענות,אבל יש איזה סיכוי שמתי שהוא אתה תאמין באלוקים?אתה חושב ?
    אפילו אם זה רק סיכוי קטן,הכי הכי קטן,1 למיליון או מיליארד אם תירצה,אבל יש סיכוי?

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ

צודק באמת צריך טענות גדולות,אבל אינלי את כולן ובקושי 10 טענות,לי אין,אבל לאחרים יש.
    אתה חושב שאין לנו מטרה?אתה באמת חושב שהעולם פשוט קיים,סתם ככה? בלי שום סיבה סופית?
    תחשוב על זה רגע,אני יודעת שזה מסובך,גם בשבילי אבל תנסה לחשוב למה בכלל נוצרנו?למה יש חיים?למה יש משהו?אתה יכול לדמיין דבר כזה ששום דבר לא היה קורה או נוצר..?קשה לי להאמין,אז סבבה יש עולם,עכשיו תנסה לדמין דבר,כל דבר אפילו הכי קטן שמיסתדר בלי מישהו שאחראי עליו,מיקרוגל בלי חשמל,צעצוע בלי מישהו שישחק בו,ספר בלי שיוציאו אותו לאור,עיר בלי שיגורו בה,עכשיו דמיין עולם,שהוא מנוהל על ידי בני אדם,שניסים הם אינם אלא צירופי מיקרים סתמיים,שיותר מאלפי אנשים מתפללים לישות מסוימת בלי שהיא בכלל קיימת כי הכל קורה סתם ואין אפ'חד שמחליט מה יקרה שם למעלה,או שאין עוולם הבא,וכשמתים אז פשוט מתים וכנראה שכלום לא קורה אח"כ..אתה יכול לדמין את זה?תחשוב אבל באמת,אתה יכול לדמיןאת זה שאף אחד לא שוולט בעולם,בבגלקסיה שלמה?
    אגב,התורה (בהנחה שאתה פעם קראת משהו שלא חשבת שהוא בולשיט) גם מאמינה במדע,היא לא סותרת אותו,לפחות חלק ממנו שהוא נכון,ואם אתה מאמין שה' ברא את העולם אבל כ"כ לא אכפת לו ממנו אז למה שהוא ייברא אותו?למה נראלך שיש לנו הוראות חיים מאוד פשוטות?כמו נגיד בבסיסו של דבר,ללמוד,לגדול,לעשות כיף,להתחתן,להשיג עבודה ,להוליד ילדים,לגדל אותם,להנות מהחים,ואחרי מאה עשרים שנה מה יקרה?
    הא ואתה מצד אחד אתה אומר שהבן אדם יתפתח מאז האבולוציה ומצד שני אתה אומר שהוא ברא אותנו ולא אכפת לו מאיתנו,במה אתה מאמין באבולוציה או בבריאה ללא תכלית?
    רק שתדע שגילו שדרווין היה חולה נפש באיזשהוא שלב בהיסטוריה..
    ולא,התנ"ך לא יצירה של האדם אני מכירה כ"כ קצת מהתנ"ך ופירושים וכאלה ואני פשוט בטוחה שסתם בנאדם לא יכל לכתוב אותו,אין מצב,

וזה לא נכון,שיחה עם אלוקים היא לא שיחה חד צדדית,הוא שומע,ואם תירצה שהוא ייתן לך סימן לקיוןם שלו,בלי ציניות או התגרות או משהו אני גם די בטוחהה שהוא ייתן,אבל אתה בטח לא תעשה את זה,כי אתה לא מאמין בכלל,אתה בטח תרגיש טיפשי,זה מה שכל האתאיסטים אומרים..
    אפשר לשאול אותך שאלה?אתה לא חייב לענות,אבל יש איזה סיכוי שמתי שהוא אתה תאמין באלוקים?אתה חושב ?
    אפילו אם זה רק סיכוי קטן,הכי הכי קטן,1 למיליון או מיליארד אם תירצה,אבל יש סיכוי?
    סיכוי תמיד יש
    את טועה בהנחה הראשונית שלך. שצריך/חייבתלהיות מטרה לדברים,לאנשים לחיות וליקום.
    דבר כמו מיקרוגל או ספר ,זה דבר שנוצר לצורך מטרה. העולם לא נוצר לצורך מטרה.
    אני לא מאמין באל אישי שעושה דברים כאן בעולם, ושופט אותנו על דברים טפשים כגון נטילת לולב או לבישת ציצית.
    אולי היה משהו שיצר את היקום מהמפץ הגדול,אבל משם הוא לא התערב.
    אני פשוט אומר שאין שום צורך להתפלל אליו או לעבוד אותו,מכיוון שאין אנו יכולים להוכיח שהוא קיים.
    אז למה סתם לבזבז את הזמן?

ואני לא צריך לדמיין עולם ללא מטרה,שאחרי שאנשים מתים לא קורה כלום,כי זה אמיתי ככול שאני יודע.
    התורה עצמה מלאה בסתירות פנמיות,כמובן שאפשר לפרש אותה ככך שזה לא יצא בתור סתירה,אז מה שאני שואל
    למה אלוקים יצר אותה עם סתירה לכאורה מלכתחילה?
    הההלכה,שבתוכה נכללת כול הגמרא המשנה וספרים כגון שולחן ערוף נעשו על ידי בני אדם.
    אם תתפלי בבוקר,זה לא בגלל שה' רוצה שתעבדי אותו ,זה בגלל שאנשים שחיו לפני יותר מאלף שנה
    חשבו שזה מה שה' רוצה,זה מה שנראה להם הגיוני וסביר, והם שיכנעו את עצמם ובאמת האמינו שזה מה שהתורה בעצם אומרת.

את יכולה לראות את הדוגמה של יצירת הדת,אצל האסלאם,אלילים,המורמרנים,האלים היוונים העתיקים,אליל מצרים,והנצרות.
    אנשים מאמינים באלוקים בגלל פחד,חוסר הבנה, וחוסר השלמה עם כך שהם לא מיוחדים,חוסר השלמה עם כך אין
    להם שום מטרה נעלת.
    ונראה לך תמיד הייתי כך?
    גדלתי בתוך חברה דתית את מבינה.
    בהתחלה לא ממש היה אכפת לי אם יש אלוקים או אין, פשוט לקחתי את זה כמובן מעליו. לא חשבתי על זה בכלל למעשה.
    אבל כשעלתי לחטיבה, החלו לעלות השאלות, התפללתי לאלוקים באמת שיביא לי סימן, הוא לא הביא.
    מי שאומר שאלוקים הביא לו סימן, אז הוא שהוא משקר, או שהוא פשוט חושב שמשהו שקרה היה בגלל אלוקים.
    יש מצב שהוא גם הזה, או שהמוח יצר לו את התחושות הללו.
    אף אחד לא גילה שדרויין היה חולה נפש.
    מי "שגילה" את זה ,היו בריאתנים-אנשי דת ,נוצרים ויהודים כאחד שרוצים לערע את העובדה הזאת שנקראת אבולוציה.

וחוץ מזה ,גם אם דרווין היה משוגע,זה לא אומר שום דבר על האם התאוריה שלו נכונה או לא.
    ועד שלא ימצא הוכחה הסותרת חד משמעית את תאורית האבולוציה, אז היא תישאר נכונה.

וכדי לך ללמוד קצת,על אבולוציה,המפץ הגדול, מה זה אלוקים, על התנ"ך-איך הוא נוצר ועל היהדות.
    לפני שאת מאמינה,תראי לאן את נכנסת.
    אי אפשר להוכיח את אלוקים,לא מבחינה לוגית ולא מבחינה פיזית.
    זה בסדר להאמין בו, אבל כאשר מאמין מנסה לכפות את אמונתו על האחר,אז שלא יתפלא כאשר האחר יפריך את טענותיו
    ויראה לו את השגיות שלו.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יסמין
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי crazyseducer צפיה בהודעה
    סיכוי תמיד יש
    את טועה בהנחה הראשונית שלך. שצריך/חייבתלהיות מטרה לדברים,לאנשים לחיות וליקום.
    דבר כמו מיקרוגל או ספר ,זה דבר שנוצר לצורך מטרה. העולם לא נוצר לצורך מטרה.
    אני לא מאמין באל אישי שעושה דברים כאן בעולם, ושופט אותנו על דברים טפשים כגון נטילת לולב או לבישת ציצית.
    אולי היה משהו שיצר את היקום מהמפץ הגדול,אבל משם הוא לא התערב.
    אני פשוט אומר שאין שום צורך להתפלל אליו או לעבוד אותו,מכיוון שאין אנו יכולים להוכיח שהוא קיים.
    אז למה סתם לבזבז את הזמן?

ואני לא צריך לדמיין עולם ללא מטרה,שאחרי שאנשים מתים לא קורה כלום,כי זה אמיתי ככול שאני יודע.
    התורה עצמה מלאה בסתירות פנמיות,כמובן שאפשר לפרש אותה ככך שזה לא יצא בתור סתירה,אז מה שאני שואל
    למה אלוקים יצר אותה עם סתירה לכאורה מלכתחילה?
    הההלכה,שבתוכה נכללת כול הגמרא המשנה וספרים כגון שולחן ערוף נעשו על ידי בני אדם.
    אם תתפלי בבוקר,זה לא בגלל שה' רוצה שתעבדי אותו ,זה בגלל שאנשים שחיו לפני יותר מאלף שנה
    חשבו שזה מה שה' רוצה,זה מה שנראה להם הגיוני וסביר, והם שיכנעו את עצמם ובאמת האמינו שזה מה שהתורה בעצם אומרת.

את יכולה לראות את הדוגמה של יצירת הדת,אצל האסלאם,אלילים,המורמרנים,האלים היוונים העתיקים,אליל מצרים,והנצרות.
    אנשים מאמינים באלוקים בגלל פחד,חוסר הבנה, וחוסר השלמה עם כך שהם לא מיוחדים,חוסר השלמה עם כך אין
    להם שום מטרה נעלת.
    ונראה לך תמיד הייתי כך?
    גדלתי בתוך חברה דתית את מבינה.
    בהתחלה לא ממש היה אכפת לי אם יש אלוקים או אין, פשוט לקחתי את זה כמובן מעליו. לא חשבתי על זה בכלל למעשה.
    אבל כשעלתי לחטיבה, החלו לעלות השאלות, התפללתי לאלוקים באמת שיביא לי סימן, הוא לא הביא.
    מי שאומר שאלוקים הביא לו סימן, אז הוא שהוא משקר, או שהוא פשוט חושב שמשהו שקרה היה בגלל אלוקים.
    יש מצב שהוא גם הזה, או שהמוח יצר לו את התחושות הללו.
    אף אחד לא גילה שדרויין היה חולה נפש.
    מי "שגילה" את זה ,היו בריאתנים-אנשי דת ,נוצרים ויהודים כאחד שרוצים לערע את העובדה הזאת שנקראת אבולוציה.

וחוץ מזה ,גם אם דרווין היה משוגע,זה לא אומר שום דבר על האם התאוריה שלו נכונה או לא.
    ועד שלא ימצא הוכחה הסותרת חד משמעית את תאורית האבולוציה, אז היא תישאר נכונה.

וכדי לך ללמוד קצת,על אבולוציה,המפץ הגדול, מה זה אלוקים, על התנ"ך-איך הוא נוצר ועל היהדות.
    לפני שאת מאמינה,תראי לאן את נכנסת.
    אי אפשר להוכיח את אלוקים,לא מבחינה לוגית ולא מבחינה פיזית.
    זה בסדר להאמין בו, אבל כאשר מאמין מנסה לכפות את אמונתו על האחר,אז שלא יתפלא כאשר האחר יפריך את טענותיו
    ויראה לו את השגיות שלו.
    אתה חושב,שהעולם לא נוצר למטרה,אבל הוא כן,וה' לא שופט אותנו על ציצית או לולב וכאלה,כאילו גם אבל אתה מציג את זה כמינהגים טיפשיים.
    יש סיבות מאחוריהים.וזאת טעות שאתה אומר שאנחנו לא יכולים להוכיח שהוא קיים,אפשר להוכיח,אבל לא משנה מה אני אגיד לך אתה לא תאמין כי זה איפה שאתה נימצא עכשיו,תבין,אתה יכול להביא סירטונים מיוטיוב על מדענים ותופעות,ותיאוריות,אבל אם אני אביא סרטון שרב כל שהוא מדבר וכאלה כולם יקפצו בטענות שזה לא נכון כי זה איפה שהם נימצאים עכשיו,במקום שלא משנה מה מי או איך,עדיין לא תאמינו שיש ה' שדואג רואה ושומר וזהה כי אתה לא רוצה להאמין,אבל אתה תרצה מתי שהוא אני בטוחה.
    ואם אני מתפללת בבוקר,מה שלא ממש יוצא לי,אז זה לא בגלל שלפני אלף שנה ככה אנשים חשבו שעובדים את ה',קודם כל לפני אלפי שנים הקריבו קורבנות ולא התפללו,"נשלמה פרים שפתינו" זה אומר שאין לנו איך להקריב קורבנות אז אנחנו ניתפלל במילים בתפילה וחכמים תיקנו את זה,לא סתם בני אדם,מתי תבינו שיש הבדל בין התקופה שלנו ושלהם?! הם היו קצת יותר חכמים עם כל הכבוד ואם תיקרא קצת חלקים מהתפילה תיראה שזה לא איזה דיקלום חסר משמעות.
    אף דת לא מאמינה באלוקים בגלל פחד,למה הזכרת את הדתות? לא הבנתי..והנצרות הזאת מעלה לי את הפיוזים,הם בטוחים שה' נתן לנו את התורה אבל התחרט,אז "הברית החדשה"קמה..מצד אחד אומרים ומאמינם שה' כל יכול נישגב,כמונו ..ומצד שני אומרים שהוא התחרט על המעשה שלו..
    כן גילו,אני לא זוכרת מי למרות שעד היום יש ספקות בזה,אז רגע,אתה מאמין באבולוציה?(אגב בריאת העולם היתה סוג של מפץ גדולאבל זה לא קרה סתם) אתה מאמין שהאדם בא מן הקוף?ואיך נוצרו הקופים? או העצים שהם גרו בהם ואכלו מהם?או המים שהם שתו מהם?ואןם האדם בא מן הקוף אז איך זה שעדיין יש קופים שלא הפכו לבני אדם?
    אוי איך כולם אוהבים לדבר על כפיה דתית,תקשיב,אם מישהו פעם מתי שהוא איים עליך שהוא יגרום לך נזק אם תשאל שאלות על הדת ולא פשוט תיהיה דתי בלי שום כוונה דבר איתי כי אגב,זה מה שעשו לעולים שבאו ממרוקו,ומתימן גם,כשסבא של בת דודה שלי עלה לארץ מתימן גזרו לו את הפאות נגד רצונו..לזה אני קוראת כפיה חילונית.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ

אתה חושב,שהעולם לא נוצר למטרה,אבל הוא כן,וה' לא שופט אותנו על ציצית או לולב וכאלה,כאילו גם אבל אתה מציג את זה כמינהגים טיפשיים.טוב,תראי. מה שהאכילו אותך עד היום הוא לא נכון.
    מה שאת חושבת שהוא נכון,אז הוא לא. את אומר "ה' לא שופט אותנו על ציצית או לולב וכאלה" ואז את אומרת "כאילו גם",את מבינה שזה טיפשי שאלוקים שמסוגל ליצור עולם כזה לכאורה ישפוט על כאלה דברים,וכן המינהגדים הללו הם טיפשיים.

יש סיבות מאחוריהים.אין שום סיבה מאחוריהם,זה רק פירוש התורה. אפילו הרבנים שאת חושבת שהם כול כך חכמים הסכימו שיש מצוות שמאיות,כלומר מצוות שאין להם מטרה ,שהאדם לא היה עושה אותם אם אלוקים לא היה אומר לו.
    וזאת טעות שאתה אומר שאנחנו לא יכולים להוכיח שהוא קיים,אפשר להוכיח,לא,אי אפשר.אם היה אפשר כולם היו מאמינים לא?
    אבל לא משנה מה אני אגיד לך אתה לא תאמין כי זה איפה שאתה נימצא עכשיודבר ראשון אני יכול להגיד את זה בדיוק עליך,ודבר שני אני לא מאמין בה' לא בגלל איפה שאני נמצא עכשיו אלא בגלל שלא מצאתי סיבה כן להאמין בו.
    ,תבין,אתה יכול להביא סירטונים מיוטיוב על מדענים ותופעות,ותיאוריות,אבל אם אני אביא סרטון שרב כל שהוא מדבר וכאלה כולם יקפצו בטענות שזה לא נכון כי זה איפה שהם נימצאים עכשיולא,הם יקפצו בגלל שזה באמת לא נכון!,מה לעשות שעץ לא נוצר כדי לספק לאדם צל!,
    במקום שלא משנה מה מי או איך,עדיין לא תאמינו שיש ה' שדואג רואה ושומר וזהה כי אתה לא רוצה להאמין,אבל אתה תרצה מתי שהוא אני בטוחה.
    ואם אני מתפללת בבוקר,מה שלא ממש יוצא לי,אז זה לא בגלל שלפני אלף שנה ככה אנשים חשבו שעובדים את ה',קודם כל לפני אלפי שנים הקריבו קורבנות ולא התפללואמרתי לפני אלף,לא אלפיים.,
    "נשלמה פרים שפתינו" זה אומר שאין לנו איך להקריב קורבנות אז אנחנו ניתפלל במילים בתפילה וחכמים תיקנו את זה,לא סתם בני אדםאה, הם בני אדם מיוחדים?,לא ידעתי.,
    מתי תבינו שיש הבדל בין התקופה שלנו ושלהם?! הם היו קצת יותר חכמים עם כל הכבוד ואם תיקרא קצת חלקים מהתפילה תיראה שזה לא איזה דיקלום חסר משמעות.הם יותר חכמים?,מאיפה את יודעת את זה?,בגלל שהרבנים אמרו,וזאת כדי להצדיק לעשות
    את מה שחז"ל אמרו,הרי הם ידעו יותר טוב. אין הבדל בין התקופה שלנו לשלהם. אה כן יש הבדל.
    בתקופה שלנו אין כפיה דתית,לפחות לא במדינה שלנו.אנחנו יודעים עשרות מונים יותר מאשר הם. למעשה אנחנו הרבה יותר מפותחים תרבותית וטכנולוגית ובעלי ידע הרבה יותר עשיר מהם.

אף דת לא מאמינה באלוקים בגלל פחד,למה הזכרת את הדתות? לא הבנתי..והנצרות הזאת מעלה לי את הפיוזים,הם בטוחים שה' נתן לנו את התורה אבל התחרט,אז "הברית החדשה"קמה..מצד אחד אומרים ומאמינם שה' כל יכול נישגב,כמונו ..ומצד שני אומרים שהוא התחרט על המעשה שלו..ומה עם זה שאלוקים בורא ומשמיד עולמות, הוא מתחרט?
    כן גילו,אני לא זוכרת מי למרות שעד היום יש ספקות בזה,אז רגע,אתה מאמין באבולוציה?(אגב בריאת העולם היתה סוג של מפץ גדולאבל זה לא קרה סתם) אתה מאמין שהאדם בא מן הקוף?ואיך נוצרו הקופים? או העצים שהם גרו בהם ואכלו מהם?או המים שהם שתו מהם?ואןם האדם בא מן הקוף אז איך זה שעדיין יש קופים שלא הפכו לבני אדם?כן,אני מאמין שהאבולוציה קרתה. אבל לפני שאת פוסלת אותה
    תלמדי קודם כול מה זה בכלל אבולוציה, ולא מסרטונים של מטיפים דתיים, אולי תפתחי ספר מדע, אינצקלפודיה.

אוי איך כולם אוהבים לדבר על כפיה דתית,תקשיב,אם מישהו פעם מתי שהוא איים עליך שהוא יגרום לך נזק אם תשאל שאלות על הדת ולא פשוט תיהיה דתי בלי שום כוונה דבר איתי כי אגב,זה מה שעשו לעולים שבאו ממרוקו,ומתימן גם,כשסבא של בת דודה שלי עלה לארץ מתימן גזרו לו את הפאות נגד רצונו.דבר ראשון,אני לא יודע מה עשו לסבא שלך,ואני לא חושב שזה מוצדק. כפייה דתית היא לא בהכרח להרוג מישהו אם הוא לא מאמין ,אלא לגדל אותו לתוך הדת באופן קיצוני כמו החרדים.
    או לנדות אותו מהחברה אם הוא לא דתי. ולפני אלפיים שנה בתקופה שאת חושבת שהייתה יפה כול כך
    הייתה כפיה דתית ברמות מחרידות. לא סתם יש את פרשת מקושש העצים בשבת ,שסקלו אותו באבנים על כך שאסף עצים בשבת.
    אין פלא שכולם האמינו לא?
    ואם היהדות הייתה שולטת בארץ היינו כמו האסלאם,ואל תגידי לי ששם אין כפייה דתית.
    .לזה אני קוראת כפיה חילונית.
    עניתי לך בציטוט.
    באמת,אל תאמיני לכול מה שאנשים אומרים,תחקרי קצת.
    לשאול שאלות זה לא דבר רע,להפך.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

קראתי באיזה מקום שלפי חכמת הקבלה
    אלוקים בגימטריה הטבע
    אלוקים הוא כוח האהבה
    אלוקים הוא כוח הנתינה
    אלוקים הוא כוח ההשפעה
    אנחנו לא מרגישים את האלוקים בגלל שאנחנו הפוכים ממנו בתכונות, אנחנו כוח הקבלה, אנחנו רוצים רק לקחת ואנחנו שונאים ולא אוהבים.
    במידה ונתחיל לאהוב התכונות שלנו יהיו דומות לאלו של האלוקים ואז נרגיש אותו, ולא נצטרך לשאול מי הוא כי פשוט נרגיש אותו.
    איך נתחיל לאהוב ולהיות דומים לאלוקים ולא הפוכים?
    ע"י חכמת הקבלה
    שהיא השיטה איך להפוך את הטבע ולהיות אדם, אדם מלשון דומה. (ספר ישעיה) דומה לבורא.
    נערך לאחרונה על ידי hamarmir; 10-10-2010 בשעה 13:43.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יסמין
    לייקים
    0
    נקודות
    0

תקשיב,אל תדבר איתי בציניות למה אינלי כוח לזה,ואל תגיד שהאכילו אותי בדברים..אתה יכול לבקר,אבל אל תזלזל.

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

אלוהים - הדבר הזה שאת מבקשת ממנו כל מיני ניסים והוא מתעלם מהם..

ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    אבל הוא אוהב אותך
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יסמין
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    באמת?זה מה שאתה חושב...:\

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

כן..מתי בדיוק הייתה הפעם האחרונה שביקשת ממנו משהו וזה אשכרה התגשם?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

מייקל אל תשבור עליהם את הראש!
    בסופו של דבר שקורה להם משהו רע הם יודעים טוב מאוד להאמין באלוקים (כמו שקרה לבני ישראל במדבר)

ציטוט נכתב במקור על ידי Special1 צפיה בהודעה
    מייקל אל תשבור עליהם את הראש!
    בסופו של דבר שקורה להם משהו רע הם יודעים טוב מאוד להאמין באלוקים (כמו שקרה לבני ישראל במדבר)
    אז אלוהים הוא בעצם צורך אנושי לא?
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מכור האוואטר של False
    שם פרטי
    False :)
    לייקים
    14
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כיום זמינה, המחר זה לטובה, אבל של מי? אם לא אני, נישברתי שוב למטאפורות של ליבי...

אממ..לפי דעתי ..אלוהים זה הטבע..שהאדם הקדמון לא ידע לבטא את תופעות הטבע השונות (גשם ,ברד , קשת בענן , רעמים) ועובדה שתבוא לעזרתי , זה הקשת בענן ..שלפי התורה זה ביכלל ביגלל נח .והמבול..
    אבל לפי המדע זה היתפצלות קרני השמש ששוברות חלקיקים משהו..ציטוט:

קשת בענן היא תופעה פיסיקלית-אופטית - תוצאה של שבירת קרני אור השמש במיליוני טיפות מים, עגולות בקירוב, המצויות
    באטמוספירה. אם נתבונן בטיפת מים יחידה, האור חודר לתוכה דרך צדה הקרוב לשמש, ונשבר עם כניסתו. כפי שהוכיח ניוטון בניסוי המנסרה המפורסם שלו, שבירת אור לבן גורמת להתפצלותו לצבעים, משום שכל אורך גל (הנראה לנו כצבע) נשבר בזווית שונה במקצת ממשנהו. האור פוגע אז בדופן הרחוק של הטיפה, ומוחזר ממנו. בצאתו דרך הדופן הקרוב, הוא נשבר שוב, וההפרדה בין פסי הצבע נעשית גדולה יותר.

כנ"ל רעמים וברקים..חשבו שאלוהים כועס או בוכה..ועוד עובדה שתבוא לעזרתי , זה האל זיאוס..שהיה אל הברקים..
    נערך לאחרונה על ידי False; 23-10-2010 בשעה 20:02.
    =-=-=-=
    הטקסט הזה יותר ענק מקטע תאטרון דרמתי
    =-=-=-=
    YouTube-MrFalseProd

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:46.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect