אחרי שנמכרה להפקה בארה"ב, כובשת הקומדיה הישראלית "רמזור" פסגה נוספת. אתמול, במסגרת פסטיבל הטלוויזיה "מיפ" בקאן, הוכרזו המועמדים לפרס האמי הבינלאומי. "רמזור", כך נודע, מועמדת לפרס האמי הבינלאומי בקטגוריית הסדרה הקומית הטובה ביותר. לצדה של רמזור, בקטגוריית הטלנובלה, מועמדת גם "דייט בליינד" של חברת ההפקה הישראלית דורי מדיה, ואלו הן שתי מועמדויות ישראליות ראשונות בכל היסטוריית הטקס. הזוכים יוכרזו בטקס שייערך בניו יורק ב-22 בנובמבר, בהנחייתו של ג'ייסון פריסטלי.
"רמזור" הוגשה כמתמודדת על ידי "קשת", זכיינית ערוץ 2 המשדרת אותה, ונבחרה כמועמדת על ידי 700 שופטים מלמעלה מ-50 מדינות שונות ברחבי העולם. בסך הכל הוכרזו אמש 39 מועמדים שונים בעשר קטגוריות. ב-22 בנובמבר יוכרזו הזוכים בפרסים, במסגרת טקס האמי שייערך בניו יורק.
בחודש הבא יחלו צילומי הגרסה האמריקאית של "רמזור" (שתיקרא Traffic Light) ברשת הטלוויזיה האמריקאית המרכזית פוקס - הישג שניתן להשוות רק לזכייתה של האדפטציה האמריקנית ל"בטיפול", שעשתה רשת בולטת אחרת, HBO.
יוצרי הסדרה אדיר מילר ורן שריג הביעו אתמול שביעות רצון מהבשורה. "היינו בהפתעה מוחלטת כי לא ידענו שקשת הגישה את המועמדות", אמר מילר ל"הארץ", "אני מקווה שנוכל לטוס לטקס כי אנחנו מצלמים בימים אלו את העונה השלישית של הסדרה".
"אף פעם לא תיארנו לעצמנו שזה יגיע לממדים כאלה", אמר גם רן שריג, "בכלל לא חשבנו על אמריקה, בראש היה לנו חוקר שירצה לבדוק איך חשבו ואיך הרגישו גברים בשנת 2010. כתבנו סיפורים על גבעתיים, על החיים שלנו, קטן וקרוב אלינו ומסתבר שזה עובד בכל מקום. כשזה אמיתי אנשים מתחברים בכל שפה".
העונה השנייה של "רמזור" דורגה בין עשר התוכניות הפופולריות בישראל בשנת 2009 והשיגה ממוצע רייטינג מרשים במיוחד לסדרת דרמה, של 23.7% במשקי בית יהודיים. הסדרה מספרת על שלושה חברי ילדות תוך עיסוק בנישואים, זוגיות וגידול ילדים.
עבור מילר היתה זו שנה מוצלחת במיוחד, אחרי שזכה בפרס האוסקר הישראלי ובפרס המבקרים על תפקידו בסרט "פעם הייתי" כיעקב ברייד, שדכן ניצול שואה בחיפה של שנות ה-60. "אני מתייחס לרמזור כמו לילד שלי והדבר הכי כיף זה שילד שלך מחזיר לך מתנות", אמר מילר, "לא דמיינתי ולא פיללתי שדבר כזה יקרה. זה שהסדרה פורצת גבולות זה מדהים וזו התרגשות עצומה".
מקשת נמסר: "אנו גאים ומתרגשים על הישג נוסף בשורת ההישגים להם זוכה רמזור בשנה החולפת. ההומור שמציגה הסדרה הוא הומור אוניברסלי שמדבר שפות רבות וההכרה לה זכתה היום דרך המועמדות לאמי הבינלאומי הנה הוכחה נוספת לכך".
עכבר העיר

ציטוט ההודעה