אני בונה אתרים ויש לי ידע בתיכנות. אבל בנושא הדומיינים אני די חלש. אז הנה כמה שאלות:
- קודם אם מישהו מכיר איזה ספר/אתר/מדריך בעברית שחוקר את הנושא? יש לי את הספר (שהוא מצוין) DNS and BIND אבל אני מחפש משהו דומה בעברית.
- כשמישהו קונה דומיין, הרשומות (Records) של הדומיין נשמרות על שרת ה-DNS של החברה שהוא קנה ממנה את הדומיין. לדוגמא אם הוא קנה דומיין מ- domainSalesr.com אז (בד"כ) שם שרת ה-DNS שלהם הוא ns.domainSaler.com. אם היה לי גם שרת DNS כזה בשם ns.myDomain.com, הייתי יכול לבקש מבעל הדומיין להגדיר את שרת ה-DNS כ-ns.myDomain.com (השרת שלי), כך שגם אני שולט על הדומיין שלו ויכול לההפנות אותו ל-IP של השרת בו מאוחסן האתר שבניתי לו, וגם הוא שולט עלי ויכול תמיד לשנות את שם שרת ה-DNS. הבעיה שאין לי שרת כזה. השאלה היא האם יש חברה שתיתן לי שימוש בשרת כזה (כמובן-בתשלום) בדיוק כמו חברה שנותנת שימוש בשרת לצורך איחסון אתרים. או אולי יש פיתרון אחר?
- כשחברת איחסון עם שרת שבכתובת 1.1.1.1 מאחסנת את האתרים a.com ו-b.com, איך היא שולחת את a.com למקום מסוים בשרת ואת b.com למקום אחר, הרי גם הדומיין a.com וגם הדומיין b.com מופנים לכתובת 1.1.1.1?

ציטוט ההודעה