ג'יימס ביין 54, שוחרר השבוע מבית הכלא בפלורידה לאחר שהוכח כי לא ביצע את האונס המיוחס לו משנת 1974. במשך שנים התחנן ביין לבדיקת רקמות שתוכיח כי לא אנס וחטף ילד בן תשע, אך כל תחינותיו נפלו על אוזניים ערלות.
בסופו של דבר התערב לטובתו ארגון בשם: "פרוייקט החפים מפשע בפלורידה" והשיג עבורו את בדיקת הדי.אן.איי המיוחלת שהוכיחה כי אין לו כל קשר לאונס הילד.
ביין המאושר השתמש בפעם הראשונה בחייו בטלפון סלולרי כשהתקשר לאמו להודיע לה על הבשורה המשמחת. למרות העוול הנורא שנעשה לו, הרי ביין אינו חש כעס כלפי המערכת המשפטית ששפטה אותו למאסר עולם. הוא אמר כי הוא מחכה בכיליון עיניים לטעום את מאכליה האהובים של אמו.
ביין מצטרף לשורה ארוכה של אסירים שבדיקת די.אן.איי הוכיחה את חפותם והם שוחררו מהכלא מקץ שנים רבות. מדינות מסויימות משלמות פיצויים לאסירים שריצו עונש מאסר שלא באשמתם, אך מרביתן רק מסתפקות בשחרור האסירים לביתם.
לא ידוע עדיין אם ביין מתכוון לתבוע את מדינת פלורידה על 35 שנות חייו שהפסיד.
"יש לי את אלוהים בראש" קרא ביין באושר כשיצא מהכלא ביום חמישי ונפל לזרועות בני משפחתו שהמתינו לו בחוץ ביחד עם עשרות עיתונאים וצלמים "ידעתי שיום אחד הוא יציל אותי".
ביין לבוש בחולצה שנשאה את הכתובת: "לא אשם", העביר את רוב חייו בכלא פלורידה אליו נכנס כשהיה בן 19 בלבד.
http://news.hebrewnews.com/node/15199
*הם לא הגזימו? 35 שנה לקח להם לבדוק את הדי.אנ.איי? פשוט בושה.





ציטוט ההודעה





