דפי אורז במילוי בשר טחון
מצרכים:
12 דפי אורז
בוטנים קלויים קצוצים
למילוי:
3 כפות שמן
300 גרם בשר טחון
3 בצלי שאלוט שלמים
פלפל אדום קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף רוטב דגים או סויה
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות נענע קצוצה
4 כפות כוסברה קצוצה
לרוטב:
חצי כוס חמאת בוטנים רגילה
2 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר חום
מעט שבבי צ'ילי
רבע כוס מים
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- טוחנים את הבשר.
- שמים את השמן במחבת וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, השום, פלפל חריף, ג'ינג'ר, מלח ופלפל.
- מוסיפים את הבשר, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה (ניתן להחליף את הסויה ברוטב\ציר דגים) ומבשלים יחד דקה נוספת.
- מכבים את האש ומעבירים לקערה. מערבבים פנימה את העשבים ומקררים.
- מרטיבים את עלי האורז במים חמים כחצי דקה. מניחים על מגבת מטבח.
- מניחים בקצה של כל אחד עיגול תלולית מילוי. מגלגלים לגליל מהודק, מטגנים את הגלילים במחבת טפלון עם מעט שמן משני הצדדים עד שהם זהובים.
- שמים את חומרי הרוטב בסיר, מבשלים ומביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב על הרולים ומפזרים מעל בוטנים קלויים וקצוצים.





ציטוט ההודעה
