בשיחה האחרונה שהייתה לי עם הצוות שאלנו את עצמנו אם גם בעלי עסקים יכולים להיעזר בתקשור והאם גם שרי הממשלה שלנו יכולים לתקשר??
תקשור ישראלי
אני רואה את התקשור של האדם המערבי שונה מצורת תקשור של איש רוח מיומן בכך שהוא עוזר לנו בחיים ברמה הפרקטית והיום יומית. הרי איך יכול האדם הישראלי שסיים צבא ונמצא במסלול בניית קריירה, משפחה ורווחה כלכלית, להיעזר באינטליגנציה הזאת בלי להיות מוזר בעיני הסביבה ולהיקרא 'מעופף'?
תקשורת
בואו נבין משהו...תקשור הוא יצירת תקשורת פשוטה!
זה רגע של ריכוז בו אדם שואל שאלה ומקבל תשובה. אנחנו נוטים לקרוא לרגע הזה "התחברות" למקור ידע שאנחנו לא מבינים, אבל אולי לא צריך להבין את זה אם זה עובד?!
אם יש למישהו מאיתנו בראש דימוי על מישהו בגלימה לבנה שעוצם עיניים מתגלגלות וממלמל משפטי מנטרה הודיים תוך כדי תקשור, אז כדאי לעשות "ריסט" (אתחול כמו במחשב) ולדמיין אדם שנראה בדיוק כמוך שיושב עם נייר וכותב לעצמו הבהרות ותובנות יצירתיים.
חיפוש
כמו רבים מהתל אביבים, לפני שנתיים חיפשתי דירה לגור בה. נכנסתי לכל אתרי הדירות, שאלתי את כל החברים, ראיתי עשרות דירות ולא מצאתי את מה שחיפשתי. ואז נזכרתי שאני יכול לתקשר (כן..כן, גם אני צריך תזכורות..) לקחתי נייר וכתבתי שאלה: למה אני לא מוצא דירה? מה לעשות?
התשובה שקיבלתי הייתה: "אתה לא רוצה לגור באזור בו אתה מחפש!" מה??!!..הייתי המום, איך זה יכול להיות? זה האזור הכי טוב לגור בו.
שאלתי שאלה נוספת: "מהו האזור שאני כן רוצה לגור בו?" התשובה שהגיעה הייתה "דרום". הייתי בקונפליקט כי אף פעם לא אהבתי את האזור הדרומי של ת"א, אבל הבנתי שיש משהו שאני לא מבין כרגע וכדאי להקשיב. עוד באותו יום הלכתי לראות דירה באזור הדרומי של העיר..ונחשו מה??.... מצאתי את דירת חלומותיי, הרבה מעבר למצופה הגעתי לבית גדול ושקט בדיוק כמו שאני אוהב. היום אני מבין שלא באמת רציתי לגור בתוך העיר כי היו לי מספיק שנים עירוניות, מה שלא היה ברור באותו זמן של חיפוש קדחתני.
אני מספר את הסיפור הקטן הזה (שהיה עבורי גדול באותו זמן) כי מתוכו הבנתי שתקשור מאפשר לי לראות דברים שאני לא רואה מייד, הוא הוציא אותי מהמצוקה בזמן קצר ולקח אותי אל מעבר לצורת החשיבה הרגילה שלי עד לפתרון יצירתי. כיום גם בניהול העסק אני נעזר בתקשור כדי לקבל הכוונה לגבי הפעולות הנכונות שעליי לבצע וכשאני מקשיב זה עובד מצוין והעסק מתקדם.
פקודה או המלצה?
אני רואה את התקשור כהמלצה שפותחת לנו את אפשרות הבחירה. אין חובה לעשות את מה שמתקבל בתקשור, הוא מאפשר לנו להקשיב ולחשוב על הדברים בצורה בהירה וחכמה. תקשור הוא הקשבה למה שמעבר לחשיבה הרציונאלית כך שנוכל להסתכל על הבעיות בצורה אינטליגנטית בכדי לבחור מחדש את מה שחשוב לנו בחיים.
הזמנה
בסופ"ש הקרוב אנו מקיימים סדנת תקשור בת"א ומזמינים אתכם להיות איתנו פרטים באתר עולם חדש