כשהחלו צילומי הסרט בן שני החלקים "הארי פוטר ואוצרות המוות", דניאל רדקליף ידע שספורים ימיו כנער הקוסם בגרסאות הקולנועיות לספריה של ג'יי-קי רולינג. עכשיו נשלמה העבודה על הסרטים ורדקליף צריך רק לתקן כמה דיאלוגים, לנופף לקהל המעריצים בהקרנות בכורה ברחבי העולם, לשוחח בטלפון על שתי ההרפתקאות האחרונות שלו, ולהרהר בחיים שאחרי הארי פוטר..
"מבחינת הרגשות האישיים שלי, זה היה סרט ארוך מאוד", אומר רדקליף, בן 21, על הסרט הכפול האחרון, שצולם במשך שנה שלמה. הפרק הראשון מהשניים יעלה לאקרנים בישראל ב-18 בחודש, והשני, החותם את הסדרה, ביולי 2011. "זה היה מרגש מאוד. לפעמים זו היתה עבודה קשה. אבל בגלל זה אנחנו עושים את זה, ובגלל זה אנחנו אוהבים את זה. לא חוויתי אף אחד מהרגשות הדרמטיים שהארי חווה, אבל לקראת הסוף היתה התרגשות גדולה מאוד. ביום האחרון, כפי שציטטו אותי לא מזמן, כולנו בכינו המון.
"תמיד אמרתי שהארי פוטר זה כמו המאפיה - ברגע שאתה נכנס, אתה לא ממש יוצא", הוא ממשיך. "אכיר את האנשים האלה כל חיי, לא חשוב לאן אלך או מה יקרה.
"יש תחושה של עצב בגלל הפרידה", מסכם רדקליף, "אבל עכשיו גם הגעתי לשלב שאני מתרגש לקראת העתיד. אני גם מתרגש מאוד לראות את הסרטים. המסע עוד לא נגמר, כי אנשים עדיין לא ראו את הסרטים ועוד לא גיבשו עליהם דעה. ואני רוצה מאוד לראות מה תהיה דעתם".
בחלק הראשון של "הארי פוטר ואוצרות המוות" הארי, הרמיוני (אמה ווטסון ) ורון (רופרט גרינט) עדיין מתאבלים על מותו של מנהל בית הספר הוגוורטס, אלבוס דמבלדור האהוב, ונחושים יותר מתמיד להביס את לורד וולדמורט הרשע (ראלף פיינס). אך כוחו של וולדמורט רק הולך וגדל, ושלושת החברים מנסים נואשות להתאים את כל שבעת ההורקרוקסים - קמיעות מיסטיים המכילים חלקים מנשמתו של וולדמורט - בטרם ישלים "ההוא-שאין-לנקוב-בשמו" את עלייתו לשלטון.
כמו איוב
בשיחת טלפון מלונדון שהתקיימה כמה שבועות לאחר שנשלמה הפקת הסרטים, רדקליף אומר ששני הסרטים, ובפרט הראשון, חוקרים "את נושא האמונה, ואמונתו בדמבלדור עומדת למבחן". דמבלדור מת, אך הוא הותיר להארי משימה - מבלי לספק לו כמעט כל מידע, פרט לשלושה חפצים חידתיים למדי, שבעזרתם עליו לבצע אותה.
"זה לא נראה הגיוני", אומר רדקליף, "אבל לאט לאט, ככל שהסרט מתקדם, העניין הולך ומתבהר. אבל כשהארי שומע את כל הדברים האלה על דמבלדור, כל הזמן, דברים שהוא לא ידע, דברים שמעוררים בלבו ספקות ביושרו של האיש - דבר שקודם לכן לא פיקפק בו מעולם - הוא תוהה מה היו מניעיו האמיתיים של דמבלדור לכל אורך הדרך.
'עכבר העיר'.

ציטוט ההודעה